Normális ha a lányom nem látja meg a házimunkát?
20éves és itthon alig csinál valamit, heti 3 napot megy iskolába, délutánra, és olyankor még úgysem mert az egész délelőtt elmegy a készülődéssel.
Mindennap 9kor ébred mintha ez lenne a kötelező!
Ha már elkezdek ordíbálni hogy elegem van mindig azt mondja hogy szóljak neki, de ha kérdezi hogy kell segíteni miért mondom hogy nem stb ezek nem érvek, mosogatás, sepregetést takarítást egy óvodás megcsinálja!
én megkérném rá. nekem nem esne nehezemre, ha csak ennyit kellene tennem, h segítsen. ha meg is csinálja, akkor nincs probléma.
az meg, h nem úgy csinálja, mint te, nem is csoda, mivel ő nem te vagy, hanem egy másik ember. ha szerinted a te munkád az etalon és csak úgy jó,a hogy te csinálod, akkor csináld csak te.
nyugodtan le lehet pontozni, de nekem kicsit idegbeteg anyukának tűnsz. abban igazad van, h nem kell mindent neked csinálnod egy 20 éves lány már bőven besegíthet a házimunkába, de ahogy intézed... olyan, mintha vágynál is rá, h kiakadhass miatta, mintha akarnád is.
Itt a lényeg:
"Nos igen, van olyan is hogy rászólok ha nem úgy tereget ki, vagy nem úgy mossa az ablakot mint én, de istenem évek óta ezt látja, miért nem képes megjegyezni hogy mondjuk egy nadrágot hogy teregetünk."
Erre szoktam Én megkérdezni,hogy: "Kik"? Ki az a "teregetünk"? Te úgy teregetsz Én így stb ezekre NINCSEN szabály! Itt a probléma komolyan mondom. El kell fogadni,hogy az emberek különböznek. Örülj ha megcsinálja ha már nem tanulta el Tőled a taktikákat akkor fogadd el hogy másképp csinálja.
Attól Én is totálisan a falra mászok,ha Valaki elkezdi magyarázni,hogy ezt "hogy kell" mikor ugyanolyan jó vagy sokszor még jobb úgy ahogy Én csinálom.Ez nagyon rossz szokás,be kell látnod.
9 kor keléssel nem tudom mi a problémád, had aludjon, ráér, pihen egy kicsit mielőtt munkába állna akkor nem lesz erre ideje az is biztos. Mondd meg neki hogy mi a napi teendője azt csinálja meg. Ha nem csinálja akkor így járt valamit megvontok tőle.
Mi nálunk ez úgy működött hogy volt egy naptár amire ki volt írva hogy aznap mit kell megcsinálni, 2-3 nappal előtte megbeszéltük és be lett írva hogy ne felejtsem el még véletlen sem, nem volt megbeszélve hogy reggel vagy este, amikor volt időm megcsináltam lényeg az volt hogy aznap legyen kész. Időmbe belefért.
Ha nem csinálja vegyetek el tőle valamit, ha csak 3 napot jár suliba bőven van ideje a munkára én szerintem, gondolom munkahelye nincs akkor dolgozzon otthon ha már eltartjátok.
Én is tanfolyamra jártam amikor elvégeztem a sulit még 2 éve nem volt munkahely így elmentem szakmát tanulni, mivel szüleim tartottak el az volt az elvárásuk ha már eltartanak és ráérek hétköznapokon is akkor vegyem ki a részem a munkába és ne üljek egész nap a gép előtt, meg bulira is úgy kaptam pénzt ha megcsináltam valamit a házimunkán kívül, ami nem az én dolgom lett volna.
Húgom is ilyen lusta ő is most végzett nem csinál semmit, se dolgozni nem hajlandó se tanulni mindennap ül a szobájába filmet néz, netezik és alszik, ő még azt sem csinálja meg ami kivan neki írva, szüleim mondták neki hogy januárig kap haladékot arra hogy kezdjen magával valamit, vagy kiteszik a szűrét és menjen ahová akar. Vagy dolgozzon vagy tanuljon plusz végezze el az otthoni teendőket akár magtól vagy inkább kiírják neki ha arról van szó. Mivel én 12 órázok 2 nap meló 2 nap pihi és persze reggeltől estig így van hogy a húgomnak kellene helyettem megcsinálnia a munkát mivel én nem érek rá, de persze én csinálom helyette meg hulla fáradtan, de amikor én februárba megyek akkor minden rá marad de majd megtudja amikor apámék közölni fogják vele hogy január közepéig van ideje aztán repül.
Szerintem a lányod is felfogná ezt bár mivel hogy tanul így mással kellene megfognotok hasonlóval persze. 20 évesen már lehetne benne annyi hogy önállósul ha esetleg külön akar élni.
De!
Ezek érvek!
Szépen megmondod neki,hogy mit csináljon!
Gondolom azért nem megy,és csinálja magától,mert ezelőtt sem csinált soha semmit,azt sem tudná,hogy melyik végét fogja meg a seprűnek,erről meg te tehetsz!
Én 16 évek korom óta segítek anyunak a házimunkában,és nem a régi korból jöttem,most 22 vagyok,és még a főzést is megtanultam.
Nagyon el van engedve,én munka mellett is segítettem a házimunkában,anyu is munka mellett mos,főz,takarít!
Tanulni könnyebb mint gyárban 12 órázni,és hullán hazajönni,mint anyum!
Már rég elárultad, hogy miért nem csinálja meg a dolgokat. Mert kibírhatatlan egy 20 évesnek, hogy folyton azt mondják neki ha valamit megcsinál, hogy ez így nem jó TE nem így csinálod.
Nos ő Ő te meg TE. Ha valamit megcsinál beleszólsz, persze, hogy nincs kedve bármikor segíteni neked. Megértem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!