Születendö gyermekem apja nem a férjem. Ha nem vállalja el a gyermek gondozását tehát egyedül maradok vele, de ö mégis látni szeretné?
14, te milyen utánfutóról beszélsz folyton? Szó nincs ilyesmiről a kérdésben.
Név: jelen állás szerint (nem vagytok házasok), ha az apa nem nyilatkozott (polg.mesteri hivatal) az apaságról, akkor a gyermek a te vezetéknevedet kapja.
A felügyeleti, illetve a láthatási jog már más kérdés. Ha ennyire nem tudtok megegyezni, akkor a bíróságon lehet (kell) hivatalosan rendezni az ügyet.
A távoltartás sztem büntetőjogi fogalom :)
Az apai jogokat UTÓLAG is megszerezheti. Ha nincs házasság, apasági, ha csak buliban 20 percre jöttek össze akkor is.
A húgom sajnos keresztülment ezen, hivatalosan SEMMI köze nem volt az apához sem neki, sem a gyereknek mégis csak akkor tiltották el, miután kórházba került a gyerek és a húgom is.
Először is, ha nem vagytok házasok, a gyermek nem kapja az édesapja nevét, hacsak nem fizettek egy nyomósabb összeget azért, hogy felvehesse az apja nevét.
Másrészt, szerintem engedd hagy lássa, hiszen a gyermek semmiről sem tehet, nem kérte az életet, másfelől pedig az hogy nem neveli, nevelhetitek együtt is kicsit idősebb korától.
Pl, 3-4 éves korától együtt is lehet ezt intézni, mondjuk 1 hét itt 1 hét ott.
Ha az apuka ezt nem szeretné, akkor neveld egyedül, ha már egyszer vállaltad, hidd el, egy baba a legnagyobb boldogságot tudja nyújtani :)
Sok boldogságot hozzá :)
24-es vagyok: az unokaöcsémnek nem lett komolyabb baja, a húgomnak viszont törött orr, 4 ujj, bal alkar.
Kicsit el kellett gondolkoznom, de 2009-ben történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!