Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akik nem szeretnek ajándékozni...

Akik nem szeretnek ajándékozni, hogy oldják meg az olyan ünnepeket, mint például a karácsony?

Figyelt kérdés

Nem azok válaszát várom elsősorban, akik sajnálják a pénzt bizonyos családtagjaikra. Hanem akiknek azért tortúra az ajándékozás, mert úgy érzik, hogy egyszerűen "tehetségtelenek" abban, hogy egy adott időpontra több embernek is olyan ajándékot találjon, ami személyhez szóló és szüksége is van rá. Mindig félek attól, hogy valami hülyeséget veszek, nem fog tetszeni, nincs rá szüksége... stb. Vagy ha valakinek kimódolok valamit, még mindig ott vannak a többiek, ami stresszel. Ezer más féle módon szeretem kifejezni a szeretetemet, az ajándékozás az utolsó helyre szorult. Nem tudom, miért, de visszafele is így van: a tárgyi dolgokhoz kötődöm a legkevésbé, de általában mindennek örülök, amit kapok. Viszont ha nem kapok, az sem baj.

Van ezzel így más is? Ha igen, mi a stratégiája karácsony idején?

2012. dec. 12. 09:22
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
72%
Vagy másik ötlet:ha nem tudod, kinek mit adj, de tudod, hogy össze fogtok ülni karácsonykor, akkor erre az alkalomra szerezz be ajándéknak való dolgokat, rakd egy nagy, nyitott dobozba és mindenki válasszon belőle egyet-egyet kedvére.Csak hajba ne kapjanak...
2012. dec. 12. 09:43
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azért ez olyasmi, amire lehet tudatosan készülni. Nem tudom az árkategóriát, nem is ez a lényeg, de mondok példákat: nő. Megnézed a fürdőszobájában, hogy milyen kozmetikumot használ. Olyat veszel neki, azzal nem lőhetsz mellé. Pasi. Videojátékozik? Autója, motorja van? Szeret barkácsolni? Mindhez lehet olyan kiegészítőt venni, amiből az se baj, ha kettő van. Aki a rokonod, ha közösen nentek mondjuk sétálni, bevásárolni, figyeled, hogy mi tetszik neki, mire csillan fel a szeme. Ez némi megerőltetést igényel, de a másiknak örömet szerzel vele.
2012. dec. 12. 09:44
 13/29 anonim ***** válasza:
58%

Sokszor nehezemre esik megfelelő ajándékot találni a környezetemnek. A karácsonyi ajándékozást inkább nyűgnek tartom. Ennek ellenére megteszem, a többiek öröméért.

Most viszonylag könnyebb dolgom van, több családtagnak is találtam olyan, amiről úgy gondolom, hogy örülnek majd neki. A társammal és 2 családtagommal még mindig bajban vagyok ötletileg.

2012. dec. 12. 09:52
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

Én szeretek adni és kapni is :)

Persze nem kell nagy dolgokra gondolni...othhon mi is megbeszéljük ki minek örülne,mi kellene neki és ha mondjuk kicsit nagyobb értékű dologról van szó akkor az egész család összedobja rá a pénzt, de nem ez a jellemző :)

2012. dec. 12. 09:53
 15/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm az ötleteket, mind nagyon jó, tetszik!

És fel is vidultam, mert elképzeltem egy kisebb "bunyót" annál a doboznál. :) :)

2012. dec. 12. 09:53
 16/29 anonim ***** válasza:
72%
Közösen főzünk, beszélgetünk. Az ünnepek nem kell hogy az ajándékokról szóljon.
2012. dec. 12. 09:58
 17/29 anonim ***** válasza:
72%

Én is mindig kínosan érzem magam ünnepekkor. Persze vannak emberek, akik valamilyen úton-módon mindig a tudtomra hozzák, hogy mit szeretnének, nekik szívesen megveszem/elkészítem azt a dolgot, de ezt a módszert meg azért nem szeretem, mert akkor már nincs meglepetés.

A saját készítésű dolgokat amúgy azért nem szeretem, mert egy idő után lom lesz belőlük. Nem hiszem, hogy létezik olyan ember, aki minden ünnepre kapott kis mütyürkéjét kiállítja mondjuk a könyvespolcára, merthogy az emlék. Bár van egy barátnőm, aki rendszeresen előveszi és nézegeti ezeket az emlékeket, sőt, dekorálásra használja őket, időnként cserélgetve a "készletet".

Hogy az ajándék mindenképpen hasznos legyen, szeretek italokat/ételeket csinálni az ünnepeltnek. Csokimániásnak extra csokis sütit, ha valakinek inkább az a fontos, hogy guszta legyen, akkor annak valami dekoratív/aranyos formájú sütit csinálok.

A süti mellé meg írok egy személyes levelet, hol komolyabbat, hol vicceset - ezzel vagy értékelve a kapcsolatunkat, vagy csak igyekezvén feldobni az illető napját.

Legalábbis eddig így volt. Most megpróbálkozom egy festménnyel a családról, merthogy egy ideje komolyabban foglalkozom portrékkal.

2012. dec. 12. 10:02
 18/29 anonim ***** válasza:
72%
Én utálok ajándék után koslatni és szerencsére az egész család szintén és még a párom is, így nincs ajándékozás. Karácsonykor együtt eszünk, beszélgetünk, együtt vagyunk és ennyi. Nem az ajándék bizonyítja a szeretetet.
2012. dec. 12. 10:02
 19/29 anonim ***** válasza:
70%
10-es írta= Nincs olyan ember, aki időnként ki ne mondaná, mire vágyik, mi hiányzik neki, mit szeretne megvenni(ha lenne rá pénze, ideje, stb). Igen vannak dolgok, csak mire eljönne az ünnep és tételezzük fel megveszem Neki addigra nagy csillogó szemekkel közli, h nézd, megvettem, mert már olyan régen vártam rá... Az nagyon sz@r. Egész évben ezt hajtja, én meg szeptembertől nézegetem a boltokban, erre megveszi magának vagy megveszi neki más... Elég sokszor jártam már így. :D Na ezért legjobb az étel meg az ital. Az nem tart sokáig ha valaki szereti. Én meghalok 1 doboz LIDL-ős zöld dobozos ősziléért, 20 kartonnal kapnék elfogyna. Apósom a sörrel, párom a Raffaellóval van így. Anyósom a hajfestékkel (minden hónapban festi, őszül. Na lehet, h akkor azt kap, akkor se vész kárba, ha 3mat vesz magának). Mama a Macskanyelvet imádja. Szerintem ezekkel a dolgokkal nem lehet mellélőni. Ha 3 embertől is ugyanazt kapja csak jobb, mert tovább tart. :D
2012. dec. 12. 10:09
 20/29 A kérdező kommentje:

19/19:

Így már én is kaptam ajándékot. Egy táska tetszett meg nagyon. Ne valami drága márkás darabra gondoljatok, a formája, kidolgozása tetszett meg, olcsón be lehetett szerezni, csak valahogy nem jutott rá akkor. Végül az lett, hogy kettőt is kaptam belőle. Felváltva hordtam őket. :)

2012. dec. 12. 10:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!