Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehetek szomorú ez miatt?

Lehetek szomorú ez miatt?

Figyelt kérdés
Egész nap két kicsi gyerekkel (8 hónapos és 3 éves) vagyok négy éve itthon, míg férjem dolgozik reggel nyolctól délután négyig. Elég rosszul viselem már, hogy évek óta négy fal között vagyok és semmi kikapcsolódásom. Tegnap -meg már jó ideje- mondtam a férjemnek, hogy szükségem lenne már egy kis kikapcsolódásra, adjuk le a mamának a gyerekeket. Le szoktuk adni őket, ha elintéznivalónk van. Láttam a férjemen, hogy nem akarja túlzottan. Tudni kell, hogy anyósomnak sokat fáj a háta, erős fájdalmai is vannak sokszor, de mindig azt mondja, hogy ha nála vannak a gyerekek, elterelődik minden bajáról a figyelme és még soha nem mondta, hogy nem vihetjük a gyerekeket, mert más dolga van. Mindig megoldja. Szóval láttam a férjemen, hogy nagy kényszeredetten felhívta anyóst és lebeszélte vele, hogy vihetjük őket, de nekem ilyen áron nem kell,így mondtam neki, hogy inkább hívja vissza anyóst, hogy nem visszük őket mégsem. Tudom, hogy az anyukáját akarta kímélni, de engem miért nem néz, hogy nekem is szükségem van kikapcsolni? Délután három-négytől reggelig lettek volna anyósnál a gyerekek úgy, hogy mindkettő végig alussza az éjszakát. Ez annyira megerőltető? Nagyon rosszul esik, hogy nekem nem lehet soha pihenni, mikor meg sem állok reggeltől estig....Ti mit gondoltok erről?
2009. aug. 21. 13:03
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
10%

"adjuk le"

Mik ők, áruk, amiket le kell adni?

2009. aug. 21. 13:07
 2/16 anonim válasza:
100%
sztem ne legyél szomorú.....már igazán megérdemelsz egy kis kikapcsolódást...:):)élvezd a pihenést...ennyi jár neked...:):)
2009. aug. 21. 13:09
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, milyen a kapcsolatod egyébként a férjeddel, de szerintem drasztikusabban hívd fel a figyelmét arra, hogy mit szeretnél. Mire délután 4 körül hazaér, legyél felöltözve, és jelentsd be neki, hogy most elmész a barátnőddel valahova (sétálni, moziba, akármi), mert neked kell egy kis kikapcsolódás, és így legalább a gyerekek felügyelete is meg van oldva. Két legyet ütsz egy csapásra: pihensz kicsit, ő meg rájön, hogy nem olyan könnyű ám a gyerekekkel.
2009. aug. 21. 13:10
 4/16 A kérdező kommentje:

elsőnek: "vigyük el" megfelel?:)

harmadiknak: Igen, gondoltam erre én is, hogy megcsinálom, hogy elmegyek itthonról. Itthon van a négy napban, előtte két hetet itthon volt szabin. Elmondta, hogy nem semmi, amit én nap, mint nap végig csinálok, sőt, egy csoda. És mégsem történik semmi az ügyben, hogy kikapcsolódhassak. Ma is próbálom minél többet rá hagyni a gyerekeket, hogy lássa mi a helyzet, elég nehezen viseli:D Próbáltuk ezt megbeszélni, de azt mondja, nem tudja a megoldást, hogy mindenkinek jó legyen. Hozzátartozik a dologhoz, hogy ő nemsokára államvizsgákra fog készülni, tehát hétvégente sem lesz segítségem a gyerekekhez, mert akkor reggeltől-estig tanul anyósnál. És én már előre látom, hogy mennyire nem fogom bírni...

2009. aug. 21. 13:16
 5/16 A kérdező kommentje:
Ja, és egyébként nagyon jó a kapcsolatom a férjemmel, de egyszerűen ebben a kikapcsolódás dologban nem jutunk előre. Mindig nekem kellett eddig tűrni, hol a munkája, hol a tanulása, hol a pénznélküliség, hol anyós kímélése, hol a saját kikapcsolódása miatt...
2009. aug. 21. 13:20
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanebben a cipőben járok én is.A minap -félig viccesen,de azért érthetően kijelentettem,itt az ünnep,ha ma se megyünk sehová,elválok.

Még délután kirándultunk a közeli tavakhoz egy kiadós sétára.

Sajnos nekem is sokat kell hisztiznem,ha el szeretnék menni valahová.Nálunk az szóba se jöhet hogy én barátnővel menjek el,vagy hogy a gyerekekre más vigyázzon,úgyhogy közös programokat kell kitalálnom.

Sok sikert neked is állj a sarkadra.

2009. aug. 21. 13:47
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Az én gyerekeim már 18 és 19 évesek, a születésük óta itthon vagyok velük, megértelek...

Imádom a gyerekeimet, de időnként jó lett volna egy kicsit "kiengedni", mert bizony 2 kicsi gyerek mellett állandóan éberen kell figyelni : melyik milyen gazságot csinál, mit vett a szájába, mit tekerget (a gázkonvektort?)...

Sokszor úgy voltam, hogy majd elájultam a fáradságtól, már csukódott le a szemem délután, amikor belém hasított, úristen, biztos pont most fogják felgyújtani a lakást!...

Nekem nem volt egyik nagymama sem a közelben, szüleimre csak 1x bíztuk rá a gyerekeket 5-6 éves korukban, mikor költözködtünk, de ők már attól is kiborultak (mármint a szüleim!)...

Na, én azt vezettem be már a gyerekek pici korától, hogy hetente 1x (péntek délután) megegyeztünk a férjemmel, hogy néhány órát magamra fordíthatok, ő azalatt vigyáz a gyerekekre.

Ilyenkor péntek délutánonként elmentem vásárolgatni, sétálni a városban, vagy fodrászhoz, vagy a barátnőmhöz, vagy csak egy bevásárlóközpontba nézelődni. :D

Elég volt az az 1-2-3 óra ahhoz, hogy feltöltődjek, pár órára kicsit megszabaduljak a nyomasztó felelősségtől.

A gyereknek és a férjemnek is jót tett : egy kipihent, derűs anyuka ill. feleség jött haza, nem egy házsártos, fáradt, flusztrált nőszemély...

Ezt a módszert neked is tudom ajánlani!

Így nem kellene anyósodat sem terhelni, azért biztosan fárasztó neki két eleven kisgyerek, csak nem akarja mondani.

2009. aug. 21. 13:50
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen egyetértek 13:10-zel! Ha nem is felöltözve vár, de beszéld meg vele, hogy miután hazajött, felvált téged és te most elmész kicsit vmelyik barátnőddel ide-oda, addig meg ő vigyáz a gyerekekre. A kikapcsolódás mindenkinek jár, neked is!
2009. aug. 21. 14:07
 9/16 anonim ***** válasza:
88%
Jár neked is a kikapcsolódás. Egyébként nem lehetne a te szüleidre is bízni? Lehet, hogy a férjed arra gondol, hogy ne csak az ő anyukájánál legyen a gyerek, nem?
2009. aug. 21. 14:25
 10/16 anonim ***** válasza:
64%

Mert egy államvizsga előtt álló, két gyermekes családapának is valószínűleg mindig azon jár az esze, hogy merre kéne kikapcsolódni... Ráadásul egyik kommentedben is elhangzott az a szó, hogy pénztelenség, így valószínűleg ti keresitek meg a rávalót az életre, nem a szüleitek tolják alátok. Így viszont kicsit enyhíti a férjed viselkedését a helyzet. Nem mondom, hogy JOGOSAN jár el, mert cseppet sem jogos, hogy nem figyel rád ilyen tekintetben, viszont annyira nem éles, mint amennyire beállítottad.

A megoldás: ezt meg kell beszélni. De nem itt és nem velünk, hanem vele. Leülni és elmondani, hogy az elmúlt évek kimerítettek, és szükséged van a lazításra, a pihire, ha csak heti pár órára is. Akár vele, akár nélküle.

2009. aug. 21. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!