Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehetek szomorú ez miatt?

Lehetek szomorú ez miatt?

Figyelt kérdés
Egész nap két kicsi gyerekkel (8 hónapos és 3 éves) vagyok négy éve itthon, míg férjem dolgozik reggel nyolctól délután négyig. Elég rosszul viselem már, hogy évek óta négy fal között vagyok és semmi kikapcsolódásom. Tegnap -meg már jó ideje- mondtam a férjemnek, hogy szükségem lenne már egy kis kikapcsolódásra, adjuk le a mamának a gyerekeket. Le szoktuk adni őket, ha elintéznivalónk van. Láttam a férjemen, hogy nem akarja túlzottan. Tudni kell, hogy anyósomnak sokat fáj a háta, erős fájdalmai is vannak sokszor, de mindig azt mondja, hogy ha nála vannak a gyerekek, elterelődik minden bajáról a figyelme és még soha nem mondta, hogy nem vihetjük a gyerekeket, mert más dolga van. Mindig megoldja. Szóval láttam a férjemen, hogy nagy kényszeredetten felhívta anyóst és lebeszélte vele, hogy vihetjük őket, de nekem ilyen áron nem kell,így mondtam neki, hogy inkább hívja vissza anyóst, hogy nem visszük őket mégsem. Tudom, hogy az anyukáját akarta kímélni, de engem miért nem néz, hogy nekem is szükségem van kikapcsolni? Délután három-négytől reggelig lettek volna anyósnál a gyerekek úgy, hogy mindkettő végig alussza az éjszakát. Ez annyira megerőltető? Nagyon rosszul esik, hogy nekem nem lehet soha pihenni, mikor meg sem állok reggeltől estig....Ti mit gondoltok erről?
2009. aug. 21. 13:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
13%

Biztosan le leszek szavazva, de a magam véleménye az, hogy ne legyél szomorú... a pihenést akkor kell megtenned, amikor alszanak a csemetéid. Megértem a férjed, ha különösebb halaszthatatlan ok nélkül nem akarja a beteg édesanyjára rakni a pici gyerekeket, mert valljuk be, hogy nagyon picik...nem is értem, hogy a 8 hónaposat, hogy rakhatod le egy egész éjszakára a mamához?! Ha jól osztanád be az idődet nem lenne ilyen problémád, ráadásul ha előbb gondolkodtál volna nem szültél volna egyik kicsi másik pici módjára..na de mindegy ha már így alakult, akkor meg kell bírkózz a feladattal.Ráadásul kissé ellentmondásos vagy , azt írod:Du 4-től kellene másnap reggelig vigyáznia rájuk, ez annyira megerőltető??

Gyanítom te magad fiatalabb vagy, mint anyósod, de neked is fárasztó két pici gyerek, hát még egy idős beteg embernek.

Az meg , hogy nem panaszkodik..hát adj hálát a sorsnak, nem minden nagyi ilyen.

Azt írod: Ilyen áron nem kell... Milyen áron? Felhívta, kissé ímmel ámmal ugyan, de kedvedre tett. Szerintem próbáld meg jobban beosztani az idődet, s próbálj a gyerkőcöknek olyan elfoglaltságot kitalálni, amivel jól elvannak maguk is, s addig te egyéb teendőkkel foglalkozhatsz. Magam részéről 3 gyermekem van (12;10;4;)és a 2 nagyobb közt csak két év van nekem is, de sosem volt ilyen "problémám". Élvezd a gyerekekkel való együttlétet, mert hamar elszállnak az évek.

2009. aug. 21. 15:28
 12/16 A kérdező kommentje:

utolsónak: Sajnos a férjem is tisztában van vele, hogy az én szüleimhez nem lehet vinni őket, ugyanis anyám alkoholista. És én is tisztában vagyok azzal, hogy anyóst sem lehet mindig terhelni, mert nem egészséges...nem is tesszük gyakran! Nekem is van lelkiismeretem!

De tényleg meg lehet oldani másként is, ahogy a két gyermekes anyuka írta, meg is próbáltam. Egy héten két estét elmentem konditerembe, mikor már harmadszor mentem, láttam, hogy nem tetszik neki. Pedig ő maga mondta, hogy teljesen kicserélődtem, sokkal vidámabb, felszabadultabb vagyok. Jól is éreztem magam!!! Hát ma megcsináltam vele, hogy övé a két gyerek, nem szólok semmit szinte, csak a háztartásban nem kell semmit csinálnia. Most érzi, milyen mikor két gyereket el kell látni és egész nap nem szól hozzá egy felnőtt sem...

2009. aug. 21. 16:38
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszönök minden választ!
2009. aug. 21. 16:39
 14/16 anonim ***** válasza:
Igen, néha szükséged van pihenésre. Nekem is és még nagyon sok anyukának még rajtunk kívül. Sajnos nekem nincs ilyen tündéri anyósom, aki örömmel vigyázna gyermekeimre. Ha volna, akkor néha szerveznék magamnak, vagy párommal együtt magunknak programot. Szerintem mond meg a párodnak, hogy jelöljétek ki akkor amikor otthon van azt az időpontot amikor egy kicsit elmehetsz feltöltődni. Esetleg te beszéld meg az anyukájával, hogy mit szólna, s oszd meg vele azt is, hogy párod azért nem szól neki, mert aggódik, hogy megterhelitek. Mond, hogyha így van szóljon bátran, mert tudod, hogy nem könnyű a kicsikkel. Szerintem az anyósod őszintén örül amikor a kicsikkel lehet. Ezt kellene a pároddal is megértetni, talán az anyódodnak elhinné.
2009. aug. 21. 16:42
 15/16 A kérdező kommentje:

Hű, közben érkezett még válasz, úgyhogy amit utolsónak címeztem, abból nem is utolsó lett:d Nah, nem címezgetek többet:D

Szóval a beszélgetés megtörtént. Nem történt semmi változás. Államvizsga időszak elmúltával ugyanez volt a helyzet. (Nem sikerültek a vizsgái, most újabb vizsgaidőszak következik). Egy időben rendszeresen, szinte minden pénteken járt egy baráti társasággal kerti partira vagy kocsmába szerveztek beszélgetést pár pohár bor mellett, egyszer sem jutott eszébe, hogy az egyik ilyen alkalmat lemondja és helyette velem menjen el valahova. El is ismerte, hogy ebben hibázott. Anyósomat én sem terhelem szívesen, mint írtam, nem is történik meg gyakran. 32 éves leszek nemsokára. Én még úgy vagyok vele, hogy szeretném, ha a férjem néha meghódítana, ha nem laposodnánk el, ha lenne idő kettőnkre, ha lenne idő,hogy külön is kikapcsolódhassunk, hogy mindkettőnk kiegyensúlyozott lehessen. Sosem hittem abban, hogy mindent mártír módjára kell megoldani. Nem hinném, hogy azért élek, hogy mikor a gyerekek alszanak, akkor lóhalálában gyorsan mindent megcsináljak, ami csak belefér, aztán kapjanak egy hullafáradt, türelmetlen anyukát. És minden ember más, mások az igényei a kikapcsolódás minősége és mennyisége terén. Igen, én is érzem, tudom, hogy minden percet ki kell velük használnom, mert látom, hogy a három éves lányom milyen hamar megnőtt, repül az idő. De mindig felmerül bennem, hogy ha holnap elüt az autó, akkor vajon megtettem-e mindent, amit szerettem volna, ahogy szerettem volna...kicsit pánikolok, mióta 30 lettem:D És ezt nem úgy kell felfogni, hogy most én akarok lenni az első a magam és mindenki számára, hiszen gyerekeim vannak. Ők nekem az első és legfontosabbak. De külön tudom és szeretném választani az anyaságot, a nőségemet, a feleségkénti mivoltomat...remélem érthető...

2009. aug. 22. 11:14
 16/16 A kérdező kommentje:
A gyerekeim alvása közbeni pihenőt azért nem érzem kielégítőnek, mert ugyanúgy nem történik velem semmi. Nincsenek élményeim, négy fal között vagyok, nem szól hozzám senki...kisebb pihenőnek persze jó, de ez nem kapcsolja ki az embert a mindennapokból.
2009. aug. 22. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!