Mennyit adnátok egy nem túl kedves rokon temetésére ebben a helyzetben?
Apai nagyanyám meghalt, elvitte a gyász, apám jó pár hónapja ment el.
Anyámat, engem sose szerettek, tesómat (ő a fiú) még épphogy. Apám temetésére 40 ezer Ft-tal járultak hozzá nagybátyámmal (220ba került).
Hatalmas adósságban van a család így is. Rengeteg pénzt öltem egy adag tartozásba, amit sikerült kiiktatni, de mivel anyám nem akarja/tudja eladni a nagy családi házat, mert jelzálog van rajta és szarul keres, ezért kezd visszacsúszni a hatalmas rezsi miatt. Hatalmas lelki viaskodás után mondtam anyámnak több hónap után, hogy már nem tudom támogatni, mert én is kezdeni akarok valamit az életemmel, összeköltöznék a barátommal (ja: akkor sem éltem vele, úgy támogattam, mostanra meg sikeresen összeköltöztünk).
Sírt, drámázott, majd a lelkemre próbált beszélni, sokat sírtam én is, de nem hagytam magam. Azért is mert előtte ő volt annyira oda hogy jaj ne menjen tönkre a mi életünk.
Mindegy.
Most meghalt apai nagyanyám. Mint említettem, nem volt jó a viszony. Engem sose szerettek igazán, nem is érdeklődtek felőlem soha, ha ott voltam, mintha levegő lettem volna. Anyám pedig erején felül támogatta őket apa halála után is (előtte is mentünk, mindig vittünk nekik mindent, sokszor 1-1 hetes munkával kitakarították szüleim+rokonok a házat is, olyan kosz és retek volt).
Most persze anyám megint sírva hív, hogy jaj a család, és adjak bele a temetésbe. Szemrebbenés nélkül mondtam, hogy bele tudok adni 20 ezret, úgy, ahogy anno ők is tették, nekem ez az az összeg amit nélkülözni tudok.
Erre sírt órákat a telefonba, hogy milyen jégszivű vagyok, ne tegyem ezt vele meg nagybátyámmal. Tesóm is hívott hogy szó szerint mi a f@sz, az illendőség megkívánja hogy adjak bele sokkal többet, őket már így is szarban hagytam.
Felforr a vérem, komolyan. Már akkor se tudtam visszatartani amikor apám meghalt és 20-al szálltak be, pedig nyugdíjuk volt, tojást adtak el, földeket adtak bérbe, takarékbetétjük volt már több tíz éve. Most persze nem találja ezeket egyelőre nagybátyám, szerintem az öregek is abból akarták a saját temetésüket finanszíroztatni.
Örökség nem hiszem hogy sok lesz, mert ott nagybátyám, az ő fia-lánya, meg mi tesómmal. Meg le is akarok róla mondani, a körülmények miatt.
Én kb. fél millát már a családra szántam az elmúlt kis időszakban, amit sose látok viszont. Nincs is nagyon miből adni igazság szerint hisz most költöztünk be, kauciót kifizettük és még elkél 1-2 dolog.
Anyám viszont azt hiszi rejtegetem, eltagadom a pénzt, mert előtte se szerettem őket és haragudtam rájuk. Tesóm meg no comment.
A leginkább nem az húz fel, hogy én vagyok a legmocskosabb ember a megmaradt családom szemében, hanem hogy az összeg, amit összekuporgatna pl. nagybátyám, egy szerény urnás temetésre elég lenne, de nem, ő tízezres koszorúkat akar, koporsót stb. Én már pénzeltem elég ideje a családot, még ha lenne is pénzem se adnék egy olyan rokonra, aki anyám utálta, én meg nem érdekeltem. Anyám viszont most tuti ezerrel idegeli magát hogy jajj mit szólnak a rokonok, az a félelmem hogy ő meg ebbe hal bele, ebbe a sok ok nélküli idegeskedésbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!