Ha férjetek olasz nemzetiségű volna, akkor ti ragaszkodnátok ahhoz, hogy a közös gyereketek univerzális nevet kapjon, vagy inkább választanátok egy szép olasz nevet a gyereknek?
Jujj nagyon tudnék neki örülni :)
Szeretem a különleges neveket és ha mondjuk olasz lenne a párom még nem is tűnnék akkora hülyének, hogy nem magyar neve van a gyerekemnek :)
Egyik volt osztáyltársam pont ilyen olasz-magyar kettős állampolgár és ő olasz nevet kapott.
Senki nem néz furcsán rá :)
"Legalább kultúrád legyen,ha már olvasni nem tudsz."
ezután a mondat után... gratulálok kérdező, neked bizonyára "van kultúrád". Azt se tudod mit beszélsz...
Kedves nyelvesz, elhiheted, hogy sem a görög (Zoe, Vera, Christian), sem az angol (Robin) nevkönyveket nem bujtam... Nemet es magyar anya könyveztethetö nevek lettek valasztva. Magyar oldalrol a Zoe es a Robin, nemetröl a Vera es a Christian.
De uram bocsa, hogy nem valami extra ösmagyar nevet valasztottunk, ezzel eleg jelentösen megkeseritve gyerekeink eletet... Na de megint az a sz@r anya aki a gyerekenek jot akar es nem csak magat veszi figyelembe....
Kerdezönek valaszolva, valaszd nyugodtan azt ami neked tetszik, sosem tudhatod, hogy a gyerekeddet hova fogja sodorni az elet :) Egyenlöre a Ti nemzetisegetek meghatarozo a gyereknek :)
11:19 Elmagyarázom,direkt neked.Figyelsz?
Ha már nem tudsz olvasni jelentése:fogalmad sem volt,hogy miről ment a téma.
Kultúrád legyen jelentése:még ha ostobaságot is írsz,legalább a stílusodra vigyázhatnál.
Így érthető voltam?
Tudod egy kicsit felháborító,hogy pont te írod nekem,hogy azt sem tudom,mit beszélek,miközben te szóltál be egy oltári nagy ökörséget.
A többieknek köszönöm a választ.
Én írtam azt, hogy ha fiam lesz, az egyik keresztneve biztosan Kende lesz. 7 éves korom óta nagyon tetszik az a név, nálam ez nem magyarkodás kérdése. Elég szégyen, hogy egyeseknek egyből a magyarkodás jut arról eszükbe, ha valakinek tetszik egy név és ragaszkodik hozzá. A hangzás már más kérdés, de második keresztnévnek akkor is el tudom képzelni.
Mindenki annak nevezi el a gyerekét, aminek akarja, ami neki tetszik, nem ettől lesz valaki jobb vagy rosszabb, én tiszteletben tartom mások véleményét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!