Ha férjetek olasz nemzetiségű volna, akkor ti ragaszkodnátok ahhoz, hogy a közös gyereketek univerzális nevet kapjon, vagy inkább választanátok egy szép olasz nevet a gyereknek?
Nekem tetszik egy rakás név, amit csak ilyen elcseszett formában lehet magyarul adni, pl. Dzsindzser, most nem azt mondom, hogy Gingernek hívnám a gyereket, de egy rakás olyan nemzetközi név is szóba jöhetne, ami amúgy egy tök normális név, az egész világon képesek normálisan használni, bárki, aki 80 év alatti ki tudja mondani, de azért az MTA viccet csinált belőle nálunk.
De jó lenne!
Utolsònak: Ha valaki nem univerzålisan nevezi el a gyerekét,az årulkodik az IQ-ròl? XD
Értem a vålaszod,de ez a része egy kicsit szemet szùrt.
Én is értelmes megoldåsnak tartom,de miért szòljåk le az emberek azokat,akik Szerbiåban,szerb férfinak szülnek és szerb nevet adnak a gyereknek?
Nem birom belinkelni a délelötti kérdésem,de amiatt tettem fel ezt is.
Bár nem olasz, de külföldi a férjem, itt élünk az ő országában. Korábban magyar keresztnevet akartam adni a gyerekemnek, hogy a nevében benne legyen mindkét nemzetisége, de aztán meggondoltam magam, és egy itteni nevet választottam.
Egyszerű az oka: ha a keresztneve magyar, a vezetékneve pedig külföldi, akkor mindkét országban meg kell magyarázni a nevét. Így viszont legalább itt nem kérdezik meg, hogy miért furcsa a neve. Nem kell magyarázkodnia, hogy ez magyar név, mert az anyám magyar...stb.
Mo.-n, meg tök mindegy, hogy az egész neve külföldi, vagy csak a vezetékneve - így is, úgy is rákérdeznek.
Szerintem kitolás a gyerekkel, ha vegyes nevet kapnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!