Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Működhet így egy házasság...

Működhet így egy házasság hosszútávon?

Figyelt kérdés

Huszonegy éves vagyok, fél éve házasodtam. A drága kis feleségemmel egészen kicsi gyerekkorunk óta ismerjük egymást. Legjobb barátok voltonk és vagyunk most is a szerelem mellett. Gondoltuk minek várni, egymásnak lettünk teremtve, ez nyilvánvaló, egyszer úgyis összeházasodnánk, akkor meg minek halogatni? Most együtt élünk a lakásban, amit a nagyszüleim hagytak rám. Egyetlenem a szülei cukrászdájában dolgozik, jól megy a bolt, szép összeget hoz haza (és néha a maradékot is :D). Én még tanulok és ez az aggodalmam tárgya, mert egy héten öt napot töltök emiatt kollégiumban és ha évek múlva végzek is, elég valószínűtlen, hogy helyben találok állást, ha találok egyáltalán. A párom már ezerszer biztosított a hűségéről, ahogy én is őt, de nem tudhattjuk, hogy hogyan változik a véleményünk a jövőben. Írtunk magunknak és egymásnak leveleket a jövőbe, amiket bizonyos események bekövetkeztekor kell elolvasnunk, így próbáljuk már most helyretenni a jövőbéli problémáinkat. Jelenleg az első babán dolgozunk, jobb már most elkezdeni, hisz legalább négyet szeretnénk.

Ez a történet, most szeretném hallani a kívülállók véleményét!

Rettegek attól, hogy miattam lesz vége, mert akaratlanul is elhanyagolom, félek, hogy egyszer megunja, hogy rám kell várni. Most azt mondja, hogy nem lesz ilyen soha, de csak fél év a tapasztalata, nem tudni, hogy öt, vagy tíz év múlva mi lesz a véleménye ez ügyben. Attól is félek, hogy a gyerekek életéből is túlságosan kimaradok. Azon gondolkodom, hogy othagyom az egyetemet. Ti megtennétek?

2012. dec. 10. 09:18
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Az egy dolog amúgy, hogy a nővérek gyerekei olyan cukik, amikor meglátogatja őket. De egy baba ellátása nem ebből áll. Te lelépsz heti öt napra, ő ott marad egyedül egy esetlegesen beteg, lázas, nyűgös, hasfájós vagy csak istentudja miért síró csecsemővel. Óriási felelősség, és egyáltalán nem olyan könnyű dolog. Fogalma sincs róla, milyen éjjel-nappal készenlétben lenni, holtfáradtan is, nincs kibúvó, haladék és szabadnap.

Ráadásul ha jól értem, kb. most is ő tartja fenn a háztartást, finanszírozza a közös életeteket. Kiszámoltátok már, mennyiből fogtok élni, ha GYES/GYED érkezik csak minden hónapban fixen?! Ha még nem, javaslom, adjatok össze pár számot, meg fogtok döbbenni...

Szóval ne az asztalt csapkodd, hanem húzzál gumit.

2012. dec. 10. 10:00
 12/30 A kérdező kommentje:

Teljesen igazatok van, de ez esetben nem működnek az érvek, mert olyanok a másik oldalon is vannak, pl. nagymama, nagypapa, húgom, szomszéd besegít, szülők úgyis adják a fizetést, ha csak néha benéz hozzájuk, blabla...

Kemény menet lesz elmagyarázni, hogy ez rossz ötlet, és mindenki szemében én leszek a hülye, de ez így tényleg nem lesz jó.

2012. dec. 10. 10:14
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
Továbbra is írom: nem érvelni kell, hanem gumit húzni.
2012. dec. 10. 10:15
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

Nézd: Olyan környezetben, ahol mindenki támogat benneteket, nincs semmi önállóságotok, holott a házasságnak ez is a része. Ha ezt "Egyetlenem" nem érti meg, akkor bizony csúnyán elkapkodtátok ezt a házasság dolgot...

Cs.szhetitek a hűséget, meg a szerelmet, ha mindig valakitől függtök, és ez rajtad kívül senkit nem zavar...

2012. dec. 10. 10:33
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
És mi lesz, ha a szülők megöregednek, ha a rokonságban elvesztik az állásukat, ha elapadnak az aranyat tojó tyúkocskák???
2012. dec. 10. 10:36
 16/30 A kérdező kommentje:

Addigra elvileg én már "hős" térinformatikus leszek, de ha van tehetségem, talán a Phd-nak is nekiszaladok, ott már van fizetés.

A cukrázda pedig elég biztos üzletnek tűnik már vagy húsz éve.

2012. dec. 10. 10:47
 17/30 anonim ***** válasza:
70%
Őrjöngő mennyiségű térinformatikusra van ám szükség. :)
2012. dec. 10. 10:48
 18/30 anonim ***** válasza:
Miért nem mész át levelezőre? És akkor otthon élhetnél, mellette dolgozhatnál, jöhetne a gyerek is.
2012. dec. 10. 13:47
 19/30 A kérdező kommentje:
A levelező nagyon gáz, nekem komolyabb terveim vannak, nem akarok megállni a diplománál. Vagy normálisan csinálok valamit, vagy hagyom a fenébe.
2012. dec. 10. 18:39
 20/30 anonim ***** válasza:

És a naagy és komoly terveidet mégis hogy szándékozod összhangba hozni Egyetlenem legújabb hóbortjával, hogy neki márpedig gyerek kell?

Szóval te tanulsz, építgeted a karriered, addig Egyetlenem megszül egy gyereket, mert az mekkora buli, a família meg majd felneveli? Ez neked a házasság és a család? El vagy kissé tévedve...

2012. dec. 10. 19:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!