Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 16 evesen ehhez van jogom?

16 evesen ehhez van jogom?

Figyelt kérdés

Olvastam, mondtak hogy 16 eves ha elmultam a szulok nem hatarozhatjak meg hogy elhagyhatjuk e a hazat vagy sem.

Teszem azt akkor ha a baratnomnel szeretnek aludni de 2 honapja nem engednek sehova mert kupi volt a szobamba es a szennyes tanyer fenntmaradt plusz kaptam pofont...

Tehat van jogom elmenni itthonrol akar egy ejszakara baratnomhoz?

Csak felek hogy ha hazajovok bantananak.....

Azzal szemben milyen lepeseket lehet tenni

Felek, help!

2012. dec. 6. 20:49
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
93%

Jajj, ugyan már.. ne legyetek már ennyire felháborodva, senki nem azt mondta, hogy verni kell egy gyereket, de nehogy már azt mondjátok, hogy őt verik és hajnalig kell takarítani.

Alapból tény, hogy , akit bántalmaznak otthon, annak a fejében a gondolat se merül fel, hogy ELSZÖKJÖN, ja és egy éjszakára? Mert ha a szülei bántanák, akkor ezután agyonvernék, tehát nem merné megtenni és nem a jogait forszírozná.

Mi lenne, ha gondolkodnátok, mielőtt másokat ledurrogtok és azt állítjátok, verve nevelünk gyereket???

2012. dec. 7. 12:38
 22/26 anonim ***** válasza:
88%
Én is kaptam pofont a szüleimtől, de mindig meg is érdemeltem. Nem okozott lelki törést és nem kellett rettegnem utána. Persze tudom, hogy a mai liberális világban ez elítélendő, de szerintem senkinek nem kellett pszichológushoz járnia egy-két atyai pofontól. Valószínűleg a kérdezőt sem kékre-zöldre verik, akkor egyáltalán nem a jogait latolgatná meg a barátnőzést tervezgetné, hanem félne, úgy igazából. Mondjuk nem kéne a koszos edényeket a szobájában hagyni meg szemétdombon élni, és akkor nem lenne probléma. És van gyerekem, akinek teljesen rendben van a lelki világa, pedig én vagyok az anyja..
2012. dec. 7. 13:11
 23/26 A kérdező kommentje:

örülök hogy páran félreértettek!:)

akik hasznosakat írtak azoknak köszönöm!!!!

2012. dec. 8. 13:41
 24/26 anonim ***** válasza:
Mi alapján döntötted el, hogy ki írt hasznosat? Aki egyetért veled? :)
2012. dec. 8. 14:51
 25/26 A kérdező kommentje:

A hajnalig takaritasra meg annyit h azt kaptam h ha nem takaritok ki 1ig akkor nagy bajom lesz, megbanom:)

Nem nem ugy:) hanem aki tenyleg hasznosat irt pl: turjem el 18 eves koromig mert ok tartanak el.

Azoknak is teljes mertekben igazuk van.

PAaran toroltek mikor nekem estek:D meg akik szerint egybol en vagyok a szar anelkul h bait megkerdeznenek hulyeseget allitanak...na azok a nem hasznosak:)

2012. dec. 9. 11:24
 26/26 anonim ***** válasza:
Azért, mert mi is voltunk 16 évesek, és pontosan tudjuk, hogy hatalmas az öntudatuk és az igazságérzetük, de a kötelességeikkel nem mindig vannak tisztában.. Nem tudjuk mi és hogyan hangzott el közted és a szüleid között, és mindkét fél meghallgatása nélkül elég egyoldalú a dolog..
2012. dec. 9. 16:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!