16 evesen ehhez van jogom?
Olvastam, mondtak hogy 16 eves ha elmultam a szulok nem hatarozhatjak meg hogy elhagyhatjuk e a hazat vagy sem.
Teszem azt akkor ha a baratnomnel szeretnek aludni de 2 honapja nem engednek sehova mert kupi volt a szobamba es a szennyes tanyer fenntmaradt plusz kaptam pofont...
Tehat van jogom elmenni itthonrol akar egy ejszakara baratnomhoz?
Csak felek hogy ha hazajovok bantananak.....
Azzal szemben milyen lepeseket lehet tenni
Felek, help!
"Csjt. 77. § (2) A tizenhatodik életévét betöltött gyermek a szülői házat vagy a szülők által kijelölt más tartózkodási helyet a gyámhatóság engedélyével a szülők beleegyezése nélkül is elhagyhatja, ha az fontos okból érdekében áll."
Ennyi a jogod, kell hozzá egy alapos indok és egy hely ahova költözhetsz.
én a helyedben nem mennék el szó nélkül titokban, mert annak csak még rosszabb következményei lesznek.
nem lehet náluk elérni azzal semmit, hogyha kitakarítasz? mondjuk az egész házban? segítesz elmosogatni is, letörlöd az ablakokat is, segítesz a vacsorakészítésben és még tanulsz is.. egy próbát megér:)
18/L
Kérdező, először is igen, jogodban áll (szerintem az hogy 2 hónapos szobafogságban voltál és testileg bántalmaztak is, elég nyomós indok arra, hogy elhagyd a házat...)
Másodszor is fordulj egy gyermekvédelmi szervezethez, mert akármennyire is úgy érzed, hogy tűrnöd kell, nem nem normális dolog a 2 hónapos szobafogság, az, hogy te takarítasz mindent és hogy pofon vágnak egy tányérért...
Jaj, ne sarkítsd már el! Hova mennél 16 évesen Kisfiam? MIBŐL? Mit ennél, innál?
Látod, ezért nincs jogod hozzá, mert annyira gyerek vagy, hogy épp ésszel képtelen vagy átgondolni a lépéseket és a következményeket!
1. Munkat tudok szerezni;)
2.lany vagyok az isten aldjon meg!
Az, hogy el akarsz menni a barátnödhöz aludni, ag JOGILAG nem elég indok arra, hogy odamehess.
Ettöl függetlenül, ha elszöksz, a szüleidnek jogában áll ezért megbüntetni, adott esetben azt mondani, hogy kaján meg szálláson kivül nem kapsz semmit, nem kell fizetniük a a tanittatásodat, stb. SZóval okosabb rendet tenni a szobádban, meg az otthoni szabályokat betartani.
Hogy tudnál már munkát szerezni???? Iskolaköteles vagy is vagy!
Azt gondolod az emberek a nagy világban csak beszélnek össze-vissza, mikor is azt hallod, milyen nehéz boldogulni a mai világban????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!