Olvastam, mondtak hogy 16 eves ha elmultam a szulok nem hatarozhatjak meg hogy elhagyhatjuk e a hazat vagy sem.
Teszem azt akkor ha a baratnomnel szeretnek aludni de 2 honapja nem engednek sehova mert kupi volt a szobamba es a szennyes tanyer fenntmaradt plusz kaptam pofont...
Tehat van jogom elmenni itthonrol akar egy ejszakara baratnomhoz?
A szüleidnek nincs joga verni téged. 16 évesen meg pláne...
Ha félsz tőlük az már baj de ismerni kéne a helyzetedet ahhoz hogy felelősségteljesen lehessen tanácsot adni.
2012. dec. 6. 21:41
13/26 anonim válasza:
Hmm nos ez elég érdekes. Énis igy vagyok ezzel. Akármit megcsinálok takaritok,tanulok,tesomra vigyázok segitek itthol amiben csak tudok soha nem elég nekik semmi valamint kiabálnak is rám de nem értem hogy miért ... amùgy inkább szolj hogy át mész mert ha nem tudják akkor aggódnának érted . Légy erős ;)
2012. dec. 6. 22:21
14/26 anonim válasza:
Olvasd csak át az első által bemásolt törvényt!
Elköltözni van jogod, HA a gyámhatóság támogat ebben.
DE
nem aludhatsz a barátnődnél engedély és következmény nélkül.
A rendőrség nyilván nem fog foglalkozni a dologgal. Nem ők fognak visszavinni, vagy megbüntetni.
Megteszik azt majd a szüleid.
Viszont, ha a pofon nem egyszeri alkalom volt, akkor szintén fordulhatsz a gyámhatósághoz.
De te csak szusszanni akarsz... Ebben az esetben a szüleiddel kell lemeccselned.
2012. dec. 6. 23:12
15/26 anonim válasza:
Megéri az hogy legyen egy k*rva nagy balhé a szüleiddel (akik mellesleg eltartanak, taníttatnak stb...), csak mert Te elakarsz menni a barátnődhöz egy napra szórakozni? Gondolkozzál már...
2012. dec. 6. 23:38
16/26 anonim válasza:
Bírd ki ezt a két évet, és ha a szüleid bántalmaznak téged, akkor fordulj a gyámhatósághoz. 16 évesen még fiatalkorú vagy, hiába érzed már magad "nagynak". Majd 18 évesen, bár ennek a hátulütője, hogy mindenféle indok nélkül a szüleid kirakhatnak otthonról. Az, hogy megteszik-e, erkölcsileg fogja jellemezni a szüleid, de jogilag megtehetik. Én a helyedben nem feszegetném a húrt.
2012. dec. 7. 06:59
17/26 anonim válasza:
Én azért szívesen meghallgatnám a szüleidet is, hogy ők hogyan élik meg, hogy te "hajnalig takarítasz".. Illetve biztosan a szennyes tányérért kaptad-e a pofont, nem pedig azért, mert a hatszázadik kérésre, hogy takarítsd ki a szobád és ne hagyd szét a koszos tányérokat sem mozdítottad füled botját sem, csak visszabeszéltél..
2012. dec. 7. 07:51
18/26 anonim válasza:
Itt nagyon sokan osszák az ész , hogy a szülőnek joga van megütni a gyerekét... Én gratulálok annak a szülőnek.. pff szánalmas...aki csak úgy tud fegyelmezni ne vállaljon gyereket.Meg írjátok,hogy ő tart el mivel nem én kértem.hogy erre a világra ebbe a családba szülessek...szerintem aki ebbe a családba hozott/szült annak kell eltartani amíg azt nem tudom én magam megtenni.
2012. dec. 7. 12:10
19/26 anonim válasza:
Érdekes, hogy a jogait mindneki tudja, de a kötelezettségeit már annál kevesebben...
2012. dec. 7. 12:29
20/26 anonim válasza:
Hogy itt menyi bunkó van...
Megütik a gyereket, de a sok agresszív állatnak csak az jut eszébe, hogy biztos nem takarít eleget meg elég jól! Eszeteknél vagytok?! Szerintetek így kell nevelni egy kislányt? Remélem az ilyen válaszadóknak sosem lesz gyereke :(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!