Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha visszamehetnél az időben...

Ha visszamehetnél az időben csinálnál valamit másképp?

Figyelt kérdés
amit már idősebb fejjel megbántál és másképp tennél...?
2012. dec. 6. 13:24
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Nem tudom.

Az a baj, hogy ha a mai tudatommal visszakerülnék a múltba, és valamit változtatnék, valamit másképpen csinálnék, annak a fene tudja hogy mi lenne a hosszú távú hatása. Lehet, hogy ha a mai tudásommal bizonyos esetekben jobb döntést hoznék, az olyan hosszú távú hatással lenne az életemre, amire nem gondoltam, nem láttam előre, nem tudtam megjósolni.

Szóval ha majd a technológiai szingularitás után visszaküldöm a tudatomat a múltba valamiféle időgéppel, akkor egy olyan gépet is vissza fogok küldeni magammal (gondolok itt egy közvetlenül az idegrendszeremre kapcsolható számítógépre), aminek segítségével a "jövőbe láthatok", láthatom a lehetséges döntéseim összes következményét. :)

2012. dec. 6. 13:44
 12/26 anonim ***** válasza:
58%
Nem mennék egyetemre, hogy évekig halálra szivassanak, és ne legyen mellette életem. Inkább tanulnék valami jó szakmát, amivel ugyanannyit kereshetek, vagy akár még többet is. Aztán lehet, hogy később még örülni fogok, hogy így döntöttem, ahogy, de most ez a véleményem.
2012. dec. 6. 14:02
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Szüleim nyomására elmentem bölcsésznek, mert akkor ők úgy gondolták, hogy a diploma az fontos és kell... án valami egészségügyi szakmát szerettem volna tanulni. Arra azt mondták, hogy abból éhen lhet halni. Eltelt 20 év. A bölcsész dimplámmal nem mentem semmire, viszont külföldön képzettség nélküli ápolóként dolgozom, és hamarosan sok-sok pénzért kezdem így 30 felett az ápolói sulit munka mellett... no, tanulmányi kérdésekben azt hiszem, nem kellett volna a szüleimre hallgatnom.
2012. dec. 6. 14:08
 14/26 anonim ***** válasza:
(és egy nagyon rossz billentyűzettel írok, ezért a sok félregépelés, bocs.)
2012. dec. 6. 14:09
 15/26 anonim ***** válasza:
Van olyan dolog, amit megbántam, és amit ma már nem tennék meg, ettől függetlenül nem változtatnék semmin, mert akkor valószínűleg nem ilyen ember lennék.
2012. dec. 6. 14:09
 16/26 anonim ***** válasza:
51%

11-es!

"Az a baj, hogy ha a mai tudatommal visszakerülnék a múltba, és valamit változtatnék, valamit másképpen csinálnék, annak a fene tudja hogy mi lenne a hosszú távú hatása. Lehet, hogy ha a mai tudásommal bizonyos esetekben jobb döntést hoznék, az olyan hosszú távú hatással lenne az életemre, amire nem gondoltam, nem láttam előre, nem tudtam megjósolni."

Nem értelek. Szerintem pont az a lényege a múltbéli változtatásnak, hogy egy másik jövőt hozz létre, hogy egy olyan döntést hozz, ami döntően befolyásolja az életed és teljesen más irányba haladj.

Csak egy dolgot csinálnék másképp, de az döntően megváltoztatta volna az életem. (valószínűleg)

2012. dec. 6. 14:20
 17/26 anonim ***** válasza:
Azt hiszem, keves idös ember van a földön, aki azt mondana: ha visszamehetnek az idöben, mindent ugyanugy csinalnek, ahogy fiatal koromban tettem. (En nem is ismerek ilyen idös szemelyt...) Az atlagember ejt hibakat, teved, es kesöbb vagy megbanja öket vagy eppen nem. Szerintem fontos, hogy a dönteseinket vallaljuk, es ha tevedtünk, lassuk be. Egy kudarc rejt jo dolgokat is (egy uj LEHETÖSEGET) magaban, csak fel kell fedezni, meg kell tudni latni. Ez (a) müveszet. Ha az ember öregkoraban az elpasszolt/elhalasztott/elrontott lehetösegein ``ragodik``, ez megmergezi a hetköznapjait, es az idövel egy hazsartos-morgos-baratsagtalan-(ellenseges)-maganyos szemelyt szül. Nem tudom milyen evjaratos vagy, de talan ismered a Mezga (Geza)-csalad rajzfilmsorozatot? Hanyszor mondja (meltatlankodik) a Mezgane, hogy: ``... bezzeg, ha a Hufnagel Steve-hez ment volna felesegül...``. Azaz mennyivel jobb elete lenne most. MAS elete, de valoban JOBB? Szerintem az a lenyeg, hogy az ELETET eld, amit te akarsz, amiröl ebren ALMODSZ. De vannak dolgok, amik jobb ha almok maradnak, akkor is szep. Na en menthetetlenül romantikus vagyok... Visszaterve hozzad: ha ugy erzed, hogy par dolgot meg ki szeretnel probalni az eletben: ne keslekedj! Sok ember olyan, mint a vörösbor. Minel öregebb, annal jobb. Kesönerö tipus vagy? Oda se neki! Az ember ketfajta ora ketyeg: egy naptari es egy biologiai. Erted, hogy itt mire celzok?
2012. dec. 6. 14:20
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Igen...rögtön az első eset után miután a barátom nyilvánosan alázott meg leléptem volna!

Ezenkívül semmit nem csinálnék másképpen.

2012. dec. 6. 14:21
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem szülnék 17 évesen, hanem tanulnék. Olyat ami érdekel, és amiből meg lehet élni. Megtanulnék egyedül élni és csak utána pasiznék be ha önmagamban is teljes ember vagyok.
2012. dec. 6. 14:54
 20/26 anonim ***** válasza:

igen, több mindent is.

1. Amikor összejöttem a férjemmel, még otthon laktam. Fél év után költöztünk. Nem bántam meg, mert már nagyon mentem volna otthonról. Viszont vagy kibírok még egy kis időt és gyűjtögetek, vagy már akkor elkezdtem volna egy lakásra gyűjteni, jobban odafigyelnék a pénzre.

2. Nem mennék tanácsadónak vállalkozóival, életem egyik legrosszabb döntése volt.

3. Amikor jobban kerestem, több pénzt tettem volna el, hogy már most tudjunk lakást venni.

4. Jobban figyelnék az egészségemre és az alkatomra, sportolnék és nem lennék ilyen lusta :(

Kb ezek a legfontosabbak :)

2012. dec. 6. 14:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!