Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kinek az oldalán álljak?

Kinek az oldalán álljak?

Figyelt kérdés
Anyám apám ellen van, apám pedig anyám ellen van. Akkor minek az oldalán álljak? Ha pl.:mondok vamit anyámnak, hogy apám elvitt edzésre akkor jajj akko legyél csak odáig érte. Fordítva is így van. Arról én nem tehetek, hogy ők nem jól választottak miért én szívok? Apám külön él tőlünk sokkal jobban szeret, mint anyám, de viszont anyám több mindent meg tud nekünk adni.

2012. dec. 4. 22:17
 1/7 anonim ***** válasza:

Nehéz kérdés. Először is ne említsd a szüleidet egymás előtt. Ha valamiért mégis olyat kell mondanod, h pl Anyud kérdi: Kitől van ez a toll? Te: Apától. Anyu: Elkezdi szidni az Apádat vagy szövegel akkor adj neki egy puszit és mondd meg neki, h mind a kettőtöket egyformán szereted anyagiaktól, együtt töltött időtől függetlenül.

Beszéld meg mindkettejük jelenlétében, h szereted mindkettőjüket és ne keltsék benned a feszültséget. És nem szereted ha a szeretteidet szidnák főleg azt akik a te életedben a leges legfontosabb! Nem kell imádniuk egymást meg előtted eljátszani a szuper családot csak ne szidják egymást. Próbálj meg velük beszélni.

24/N

2012. dec. 4. 22:38
 2/7 anonim ***** válasza:
Üdv a klubban! Én is a válóper idején jöttem rá hol álok a fontossági sorrendben. De ha rám hallgatsz nem azzal maradsz, aki érzelmileg próbál zsarolni.
2012. dec. 4. 23:23
 3/7 anonim ***** válasza:

Mi ugyanebben vagyunk. Nem tudom hogyan kezelni a helyzetet. Sajnos elkerülhetetlen, hogy emlegessem őket egymás előtt - de ha nem gyűlölködök velük, abból sértődés van.

Fogalmam sincs, hogyan lehet ebből kiszállni. De ne állj senki oldalára, én legalábbis igyekszem kívülállóként kezelni a hülyeségüket, és úgy felfogni az egymáshoz fűződő sérelmeiket, hogy nekem tulajdonképpen semmi közöm hozzá.

Ha valaki ennél nyerőbb módszert tud, annak szobrot állítok, esküszöm.

2012. dec. 4. 23:25
 4/7 anonim ***** válasza:
Közöld velük mennyire örülsz, hogy egy hároméves érzelmi érettségével rendelkeznek, és milyen megtisztelő, hogy téged választottak ki a feszültségük levezetésére!
2012. dec. 4. 23:34
 5/7 anonim ***** válasza:

Nálunk ugyanez volt a helyzet, válás után 3-4 évig.

Aztán egyszer meguntam, és elmondtam először anyunak, majd apunak, hogy baromira nem vagyunk arra kíváncsiak, hogy hogyan szidják a másikat. Mindketten találtak maguknak párt, foglalkozzanak azzal, egymásra meg még az utcán se nézzenek, és értsék meg, hogy akárhonnan nézzük, a másik fél is a szülőnk stb. Egy jó negyedórás monológban kijött belőlem minden mindkettejüknek, de megérte: az elmúlt 3 évben nem is igazán beszéltek egymásról, ha mégis, akkor is viszonylag tűrhető hangnemben. Ilyenkor én csak nézek, és nem szólalok meg addig, amíg nincs más téma. Sajnos nagyon utálják egymást, én meg máig nem értem, hogy hogyan jutott el idáig a házasságuk.

Szóval hajrá, meg lehet oldani!

20/l

2012. dec. 5. 07:24
 6/7 anonim ***** válasza:
De jó neked,hogy elváltak a szüleid.Nekem együtt élnek,de ugyanez megy,csak lilába.Senkinek az oldalán ne állj,egyik füleden be,másikon ki,tojd le őket.
2012. dec. 5. 11:40
 7/7 anonim ***** válasza:
Mikor a szüleim elkezdték szidni egymást, h így meg úgy akkor én megkérdeztem tőlük: Ha annyira utálják egymást akko, hogy lettem én?
2012. dec. 8. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!