Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek ez igaz? Ha igen,...

Szerintetek ez igaz? Ha igen, hogyan segíthetnénk neki?

Figyelt kérdés
Van egy osztálytársam(lány),akiről mindenki úgy gondolja,hogy egy hatalmas stréber,és állandóan csak magol,semmi más nem érdekli,csak a tanulás,alig vannak barátai,tök antiszociális,stb. Ez egyébként igaz,de az egyik fiú osztálytársamtól megtudtam,hogy állítólag azért tanul ennyit,mert ha rossz jegyet visz haza,(ergo nem 5öst,a szülei így gondolkodnak)az apja rendszeresen megveri. Persze vannak olyan tantárgyak,amik akármennyire az akarja,nem mennek neki (ilyen pl. a tesi,a fiúk állandóan cikizik,h milyen béna) abból rendszerint 4-es,3-as jegyei vannak,és való igaz,hogy másnap tök kisírt szemekkel jön suliba,de nem gondoltuk,hogy ez ilyen dolog miatt van. Szerintetek lehet valóságalapja,és ha igen,hogyan segíthetnénk neki? Előre is köszi. 17/L
2012. dec. 4. 17:31
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Ők egyébként nem olyanok,hogy mindenkinek,aki szembejön velük beszólogatnak,vagy mittudomén,valakit,valamilyen okból kipécéznek,és akkor arra szállnak rá. Nem hiszem,hogy segítenének neki,ha olyannal van gáz,akivel nagyon jóban vannak,csak annak segítenek bármiben.
2012. dec. 4. 18:27
 12/18 anonim ***** válasza:

A helyedben inkább kioktatnám a barátokat is egy kicsit, hogy szálljanak már magukba ha már jót nem tudnak tenni legalább ne lökjék lejjebb azt a szerencsétlent lelkileg.Miért kell még bele is taposni ezt nem értettem soha. Velem is ezt csinálták.

Egyébként nem kell kiplakátolni, hogy te most nagyon segíteni akarsz csak szépen lassan közelíts, beszélgess vele, aztán ha a haverok szívóznak akkor le lehet őket oltani és talán közölni velük, hogy egész jó fej a csaj és ne ítélkezzenek már olyan gőzerővel.

Ha nem képesek tudomásul venni, hogy másfelé is barátkozol és ezért bántanak téged akkor nem is igazi barátok csak egy klikk. Értelmesen elmagyarázva szerintem megvédheted az álláspontodat, végül is azt csinálsz, amit akarsz ha nekik nem tetszik nem kell barátkozni a lánnyal de veled attól független még barátkozhatnak.

2012. dec. 4. 18:42
 13/18 A kérdező kommentje:
Annyira nem jellemző rájuk,hogy a lelki dolgain bunkózzanak, a "Mekkora sz.r vagy,anyám is gyorsabb!" dumák azok mindig mennek tesiórán,meg alapból a Koca gúnynév,amit ráaggattak (nem egy nádszál a lány,ebből "ered") Ennél durvábbat nagyon ritkán szoktak.
2012. dec. 4. 18:50
 14/18 A kérdező kommentje:
Mondjuk az elég durva volt,amit még év elején mondott vmeik,szakmaválasztásról beszélgettünk az ofővel,és mondta a lány,hogy ingatlanközvetítő szeretne lenni,akkor jött hátulról egy beszólás,hogy "Menj már,ilyen fejjel prostinak sem mehetsz el." Az mondjuk nem volt kedves.
2012. dec. 4. 18:52
 15/18 anonim ***** válasza:

Tényleg az lenne neki a legnagyobb segítség,ha lenne mellette valaki.Egy barátnő.

Én szakközépben nem tartoztam senkihez,de nem is piszkált senki, voltak jófejek akikkel eldumálgattam időnként, de nagy barátaim nem voltak.Nálunk anno volt egy réteg, akik a "szivatom a gyengébbet" félék voltak, meg voltak azok, akiket szivattak. Aztán voltunk egy páran,akik nem tartoztunk egyik táborba sem.

De,ha valaki keményebben szivatott akkor azért volt olyan,hogy szóltam,hogy talán ezt már nem kéne.

Én voltam az osztályban a "fura lány".:D Azt mondták,hogy másképp gondolkozom,hát,hogy ez most jó vagy rossz nem tudom.:D

Én a helyedben beszélnék a barátaiddal,hogy hagyják békén,gondolom a lány nem az a visszaszólogatós fajta és biztos,hogy megviseli minden kis beszólásuk.

Nekem volt olyan osztálytársam,(fiú),aki konkrétan félt bejönni a "menők" piszkálódása miatt.

2012. dec. 4. 20:35
 16/18 A kérdező kommentje:
9 : ez nálunk is előfordult,az ofő három órán keresztül hívogatta a lányt,hogy miért nem jött iskolába : kiderült,otthon maradt,mert félt a Levitől(Ő a barátom). Szóval ez nem újdonság.
2012. dec. 4. 20:44
 17/18 A kérdező kommentje:
bocsánat,az előttem komizónak szólt ez.
2012. dec. 4. 20:44
 18/18 anonim ***** válasza:
Ezért írtam,hogyha beszélnél velük,hogy csak hagyják békén akkor már lehet ez is nagy segítség lenne a lánynak.:)
2012. dec. 4. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!