Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Haza mennétek karácsonyra?

Haza mennétek karácsonyra?

Figyelt kérdés

5 és fél éve vagyunk együtt a párommal, néhány hónapja sikerült összeköltöznünk (korábban egyetem miatt nem tudtunk). Közben én befejeztem az egyetemet (sajnos még munkakönyves állásom nincs) és összeköltöztünk abban a városban, ahol a párom jár egyetemre. A szülei támogatásával van itt, én dolgozom, de az én szüleim is sokat segítenek.

Évek óta tervezgettük, hogy majd ha összeköltözünk lesz saját fánk, díszírgetjük, bontogatjuk az ajándékokat alatta...Most azonban, hogy itt vagyunk a küszöbön, átgondoltam a dolgokat. Azt gondolom, hogy mindkettőnk szülei megérdemelnék, hogy haza menjünk az ünnepekre, hogy ne kelljen nélkülünk töltsék. Ez azt jelenti, hogy akkor már nincs értelme mi is fát díszítsünk, ha nem leszünk itthon 24, 25.-én, kár a gőzért...Úgy gondolom a sok segítségért megérdemelnek egy ennyit részünkről. A páromnak gyakorlatilag mindegy, ő nem "szavaz" egyik álláspont mellé sem. Csak kicsit csalódott vagyok, mert megint nem jön össze...

Mondjuk előbb utóbb úgyis meg kell hozzuk a döntést és külön karácsonyoznunk...

Szerintetek jól döntök?

2012. dec. 3. 10:41
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Nem Magyarországon élünk. Utána néztem 25-én nincsenek távolsági buszok...:(
2012. dec. 3. 11:00
 12/22 anonim ***** válasza:
Azt meg hogyan? :O Pont, hogy 25.-n 26.-n szokott lenni még sűrűbb tömegközlekedés, mert mindenki utazik rokonokhoz.
2012. dec. 3. 11:01
 13/22 A kérdező kommentje:
Pontosítok: Lehet hogy vannak távolsági buszok, de azok közül, amelyikek minket vinnének haza egyik sem megy 25.-én.
2012. dec. 3. 11:04
 14/22 anonim ***** válasza:

Miért baj az ha van otthon egy fátok diszitve, ha nincs lové akkor kis fa lesz kevés disszel, majd leszeditek szilveszter után,. Attól függetlenül hogy mikor mentek és jöttök, nektek is lehet egy közös fátok már. Nekem még egyedül is van fám, pedig lusta pocok vagyok, de ez azoknak is szól akikkel mindig együtt karácsonyoztunk és már nincsenek velem. Mikor hazaérek és ott a feldiszitett fa annak van egy hangulata erről mondok le.

Ha nem a pénz hanem energia vagy türelem nincs a fadíszitéshez akkor nem tudom a választ.

2012. dec. 3. 11:07
 15/22 A kérdező kommentje:
Egyrészt sajnálnánk a pénzt, ha csak 1-2 napig láthatnánk a fát, így kicsit "pazarlásnak" tűnik. Mivel még se dísz, se égő, se fa, se cukor, se tartó elég nagy beruházás lenne, ez az ellenvetése a páromnak, hogy egy napra minek, ha úgysem vagyunk itthon. Ezzel kicsit egyetértek. Csak nem tudom megtenni, hogy ne menjünk haza...
2012. dec. 3. 11:12
 16/22 anonim ***** válasza:
Ebben a helyzetben ne díszítsetek nagy fát. Én az előző párommal azt csináltam, hogy kértem néhány fenyőágat a karácsonyfaárusoktól (az nekik úgyse kell, csak kidobnák), beraktam egy vázába, arra kerültek díszek (vettem két csomag pici karácsonyfadíszt meg pici boát, összesen nem volt ezer Ft, illetve csináltam papírdíszeket). Kettőnknek tökéletesen elég volt. Nagy fát szerintem elsősorban majd a gyerekeknek kell állítani, hogy ámuljanak a csoda láttán. Két felnőtt embernél nem a fa mérete és a díszek mennyisége a lényeg.
2012. dec. 3. 11:23
 17/22 A kérdező kommentje:
ez egész jó ötlet :)
2012. dec. 3. 11:24
 18/22 anonim ***** válasza:
Ebböl a fa és a szaloncukor ára a 'pénzkidobás' a többi megmarad.
2012. dec. 3. 11:27
 19/22 anonim ***** válasza:

Elmondom, mi hogy csináljuk :)

Külföldön élünk (párom külföldi). Egyik évben hazamegyünk Magyarországra az én családomhoz, a másik évben itt kint ünneplünk, és a családom egy kis részét is meghívjuk.

Mi idén 21-én utazunk haza, de mégis állítunk itt karácsonyfát, szerintem előtte nap. Szilveszter körül jövünk haza. A fa bőven kitart január 10-e környékéig, miért is ne lehetne, attól, hogy egy hetet nem leszünk itthon? :) Nálatok meg főleg, hát 2 napról van szó!

Egyébként nektek azt javasolnám: a 24-ét töltsétek együtt, vagy ha mégsem, akkor 23-án tartsatok magatoknak közös előkarácsonyt. 25-én egyik szülő, 26-án másik szülő :) De ha elég nagy a lakás, én elgondolkodnék rajta, hogy meghívom az összes szülőt oda ünnepelni:)

2012. dec. 3. 13:17
 20/22 anonim ***** válasza:

Ha Angliában él a kérdező akkor tanúsíthatom hogy 25én semmi nincs, sőt 26-án sincs például vonat, egyszer megjártuk hogy 26-ára vettünk repülőjegyet haza, aztán taxiznunk kellett drága pénzért a reptérre, mert sehogy nem tudtunk volna odajutni...

A kérdésre is válaszolva: a fával kapcsolatos aggályokat megoldhatod, ha műfát vesztek! Vannak teljesen igényes, szép darabok, amik aztán évtizedekig jók és nem is ártanak a fenyőerdőknek! :)

2012. dec. 3. 14:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!