Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A páromat teljesen átformálják...

A páromat teljesen átformálják az új haverjai. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
5 éve vagyunk együtt a párommal,van egy közös és 2 saját gyermekem.A párom nagyon rendes,család centrikus ember volt azelőtt.,rossz szavam nem lehetett rá.Volt már régen is egy haverja aki miatt voltak viták,mert az mondta neki,keresse meg skype-on a volt osztálytársnőit ami nekem nem tetszett.Most viszont két házaspárral került jó "barátságba" akik nekem egyáltalán nem tetszenek már mielőtt a páromat megismertem volt konfliktus köztünk.Az egyik haverjának a húga egy nagy k... .két óra smárolás után kérdezte meg a pasitól ,hogy hívják.A másik házaspár kihasználós,lehúzós típus.Vettünk föl kölcsönt és amíg volt pénzünk állandóan ott buliztak nálunk,de nem lehetett akármit eléjük rakni,mert csak a zsírmentes színhúst ették meg.Sokat vitáztunk és végül befejeződtek a bulik,de érdekes módon ez pont arra az időpontra esett amikor elfogyott a pénzünk.Állítólag minden buliban elveszem a jó hangulatot.Most hétvégén is volt egy kis spontán buli kivételesen nem minálunk ,de úgy sikerült,hogy az én egyetlen baráti házaspárom is eljött (első alkalommal)akiket a végén a párom egyik haverja igaz csak félreértésből,de vérig sértett amit később ugyan tisztáztak,de kettőnk között robbant a bomba.Elmondtam a haverjait mindenféle bunkónak,persze magunk között,de ő meg vissza mondta nekik és azt hozta ki az egészből,hogy az összes haverját el akarom üldözni.Hiába mondom neki,hogy az ő haverjai csak kihasználnak minket,ráadásul teljesen ellenem fordítják.Még a haveroknak a feleségei is elmondanak a hátam mögött mindennek engem a páromnak a párom pedig el is hiszi.Már odáig fajult a dolog,hogy arra gondoltam elválok,de mindenki azt mondta nem olyan súlyos a dolog,meg ne tegyem ki a családot ennek,mert akkor csak rosszabb lesz.Arra is gondoltam ultimátumot adok neki,de vagy én vagy a haverok,de abból meg én szerintem nem jönnék ki győztesen,még ha engem választana is semmi nem lenne olyan mint régen.Én elhiszem,hogy szüksége van valakire akivel beszélgethet,de miért nem veszi észre,hogy nem egy mintakép kellene,hogy legyen ez a barátság ezekkel az emberekkel.Ráadásul mindent vissza mond nekik,többek között az ő miattuk kialakult vitánkat is amin a haver felesége és a k... húg jókat röhögnek.Hogyan fordíthatnám vissza a férjemet a családhoz?Akiket azóta eléggé el is hanyagol,mert a gyerekekkel sem foglalkozik azóta annyit,mert ha hazajön munkából ahol szintén együtt van a haverjaival,mert munkatársak is egyébként már megy is a géphez ,hogy velük COD-ozzon vagy Skype-ozzon.
2009. aug. 18. 10:18
 1/7 anonim ***** válasza:
35%
Mondd meg neki, hogy vagy felhagy a barátokkal vagy elhagyod őt, ha nem ért a szóból akkor joggal hagyod el.
2009. aug. 18. 10:34
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Először próbáld vele megbeszélni ,nem úgy hogy válasszon hogy Te vagy a haverok hanem normálisan hogy ne veszekedés legyen belőle,mond meg neki hogy elhanyagolja a gyerekeket is ami a legrosszabb,legalább őket nézze. Oké hogy munkatársak is a haverjával de ha hazamegy akkor nem volt neki elég a melóhelyen még otthon se tud tőlük elszakadni? nem biztos hogy változtatni fog de egy próbát megér,esetleg mond neki hogyha nem változtat akkor elválsz,persze nem kell elválni csak hozzd föl neki. Sok sikert és kitartás!!
2009. aug. 18. 10:35
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem is mindenképp beszélni kell a dologról a férjeddel. Mivel azonban az a tapasztalatom, hogy az ilyen beszélgetések gyakran torkollnak veszekedésbe, még mielőtt az ember pontosan meg tudta volna fogalmazni a mondandóját, javaslom, hogy alaposan szedd össze a gondolataidat és egy füzetkébe ÍRD LE! Indulatoktól mentesen, tényszerűen, kihangsúlyozva, hogy mit érzel ezzel kapcsolatban. A legvégén mindenképpen az szerepeljen, hogy ő mennyire fontos Neked és, hogy tudod, mennyire jó apa és társ tud lenni, és ezt nem szeretnéd elveszíteni. Kérd meg, hogy ő is fogalmazza meg a válaszát és írja bele a füzetbe és így tovább, míg ki nem írtok magatokból mindent, ami piszkálja a csőrötöket. Állapodjatok meg abban, hogy addig szóban nem veszekedtek emiatt, míg mindenki el nem mondta a saját verzióját. Eddigre többnyire lecseng az indulat. Aztán nekiülhettek megtárgyalni, hogy ki mit javasol, hogy a helyzet megváltozzon. Fontos, hogy Te is légy kompromisszumkész, ne várd el, hogy csak és kizárólag az érvényesüljön, amit Te szeretnél, így könnyebb szót érteni.
2009. aug. 18. 11:04
 4/7 anonim ***** válasza:
Amit az előttem író írt neked,én is jó ötletnek tartom!Én is alkalmaztam ezt a módszert,szintén a barátok miatti nézeteltéréskor!Minden beszélgetésünknek vita lett a vége,mert egyszerűen nem akarta megérteni,hogy mit is szeretnék neki mondani,pedig elég világosan elmondtam,de nagyon feszült volt,ami miatt nem látott tisztán!Így inkább leírtam,és ő is válaszolt,utána már nyugodtan megtudtuk beszélni a dolgokat.
2009. aug. 18. 11:29
 5/7 anonim ***** válasza:

Előző hasznos tanácsokat adott. Én is azt mondtam volna, írj neki levelet, amit szótlanul a kezébe nyomsz. Ilyen problémákat szóban higgadtan megbeszélni tényleg nem lehet, mert még a lényeg előtt vad védekezésbe torkollik.

A füzetkében vagy levében ne legyen kritika, még ha nehéz is így fogalmazni.

Ugyanez a helyzet a férjed szemszögéből kb. úgy nézhet ki, hogy te egy rosszindulatú asszony vagy, akitől a barátok jelenthetnek némi menedéket. A lökött haverok meg nem fogják fel, hogy nem akkor tesznek jót a férjednek, ha összeugrasztanak vele, meg elmondanak mindennek.

Ha a férjed nem látja be, hogy szakítania kellene a haverokkal, nem sok jó származik abból, ha te ezt szorgalmazod. Nehéz helyzetben van, mert ők a munkatársai is, akikkel az élete harmadát tölti, többet, mint veled! Valószínűleg meg akar nekik felelni.

Higgadtság, amennyire lehet, a férjed megértése, és mindenekelőtt MEGBOCSÁTÁS kell ide, még ha ő nem kér bocsánatot akkor is, csak hogy te tudj józanul lépni.

2009. aug. 18. 11:31
 6/7 anonim ***** válasza:
Ne csinálj otthon nagy bulikat a haveroknak,ha a párod mégis odacsődít valakit,te menj a gyerekekkel és csinálj magadnak külön programot.Hívd a párodat is,hogy legyen választása,ne mondhassa,hogy őt kihagyod.Kirándulásokat strandolást,fagyizást,sétálást szervezz,amihez ti magatok is elegek vagytok.nekem minden párkapcsolatomban voltak ilyen jófej haverok,nehéz ezt úgy kezelni,hogy ne tiltsd el a barátaitól,mégis lekopjanak a haszonlesők,de megéri a fáradtságot és a taktikázást.
2009. aug. 18. 12:31
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a válaszokat!

Első válaszoló ez már nekem is megfordult a fejembe,de mint írtam nem biztos,hogy ebből én jönnék ki győztesen.A többiek nagyon jó ötleteket adtak,tényleg úgy van,hogy nem is kell veszekednem mégis a plafonra mászik,ha felhozom a témát.Én is úgy látom,hogy előlem menekül a haverjaihoz,csak ez ördögi kör,mert én pont a haverjai miatt veszekszem vele.Megpróbálom alkalmazni az eddeig adott tanácsokat,de ha valakinek van még ötlete szívesen fogadom.

2009. aug. 18. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!