Társfüggő anyának mint lehet mondani?
Figyelt kérdés
Anyunk társfüggő! Mostohaapja ivott gyerekkorában, anyja is megalkuvó volt, így ahogy szokott lenni ő is ilyen férfiakat fogott ki, három ilyen férje is volt. A harmadiktól év elején nagy nehezen elváltak, ő lakott nálunk, már kilenc éve, de ez alatt egy csomószor elköltözött. Hol anyu zavarta el, hol ő ment el. Válásuk óta tartják a kapcsolatot, mi ezt tudjuk, csak nem mondtuk anyunak. És itt a baj: Ha valami nem úgy jön össze, ezzel jön nekünk , hogy " nem engeditek vissza azt akivel boldog voltam, " vagy hogy "nem engeditek, hogy boldog legyek"... stb stb. szóval nekünk csinál lelkiismeret furdolást, mert ő egyedül él, és kézzel lábbal mivel nem akad neki senki, ha tehetné fogadá visszafele az előzőt. Pedig mi is megittuk a levét anno rengetegszer amikor elzavarta, stb, mert akkor rajtunk veszekedett meg belekötött mindenbe. ezt nem veszi észre egy szülő? mindig csak a gyerekkorunkat fújja, hogy nem adott be államiba, meg iskolába járatott meg minden... és gondolja, hogy ez elég ahhoz, hogy mindent eltürjünk neki? válaszokat köszi előre is.2012. nov. 28. 07:49
31/43 anonim válasza:
A Depressziónak több okai lehetnek.Amit több betegség kísér.Az én családomba sajnos sok ilyen volt
32/43 anonim válasza:
Nem veszekedni jöttem és nem is káromkodni én csak segíteni próbálok mert én is ilyen helyzetbe voltam még talán rosszabba.
33/43 anonim válasza:
Azt elhiszem, hogy vannak súlyos depressziós emberek. Mert vannak. Az oka teljesen mindegy. De nagyon sok esetben csak ráfogja magára az illető, mert könnyebb otthon feküdni, könnyebb meginni a felest, könnyebb azt mondani, hogy üssön csak meg, biztos megérdemlem stb. Az nekem nem depressziós aki azért tud mindig a másikkal foglalkozni, pletykálni, lejárni az illetőt. És mindnek megvan azért a saját magához való esze.
34/43 anonim válasza:
Én sem akarok veszekedni. Egyébként a kérdezőnél szó sem volt depressziónál. Egyszerűen csak arról, hogy vannak nők, akiknek mindegy csak pasi legyen. Ez már csaknem a depresszió jele? :) Az én anyám is ilyen volt. Te/ a Kérdező is úgy látod, hogy el kell ezt viselni. Én nem. Úgy gondolom az anyám választott akkor amikor sorra hozta a nem normális, alkoholista, volt hogy agresszív pasit az életünkbe, ahelyett, hogy békében éltünk volna hárman. Értem, hogy fontos a társ az életben, de nálam én vagyok az első. És egy hülyével sem állnék össze, azért hogy legyen valakim. Ha pedig gyerekeim lennének pláne.
35/43 anonim válasza:
Én a Psychiátrián dolgoztam és láttam hogy egy alkoholista milyen tünetekkel jár ha nem ihat.Vegyünk egy dohányost ha nem gyújthat rá milyen tünetei vannak.egy alkoholista tünet az testileg jelenik meg.
36/43 anonim válasza:
Én tényleg nem akarok veled vitatkozni. Én is láttam már remegő alkoholistát. Viszont nem jutott eszembe sajnálni. Saját magát betegítette meg, nem kell elkezdeni inni. Szembe kell nézni a problémákkal. Nem tönkretenni a többi ember életét is aki a környezetedben van. Nem fogom soha megérteni/elfogadni. Sajnálom azokat akik önhibájukon kívül rákosak lettek stb. De nem kell mindenkinek így gondolni :)
37/43 anonim válasza:
Sok függőség van ami mások kárára megy,amit nehéz kezelni.A Depressziónak is vannak több fajtái,mániákus depressziónak például kifejezetten jó a közérzete és nagy a szexuális vágya ,nagyon aktív és pörgős,hátránya a szervezet kimerültsége.Lehet a kérdező anyukája is depresszióban szenved ezért nem bírja a magány és fél hogy egyedül marad holott nincs nyugodt élete.
38/43 anonim válasza:
Sok minden van az életben amit nem értünk meg,de olyan is a mit nem akarunk megérteni.Én egyetlen egy tanácsot adnák még neked.Beszélj egy szakemberrel és vidd el az anyukádat hozzá...
39/43 A kérdező kommentje:
De ezekre nem csak rámondják. Ezek tényleg azok. és nem azért mert már függenek mondjuk a piától csak azelőtt is kialakult már egy pszichés dolog náluk. utána meg persze a rabja lesz valaminek. de ez nem menti fel őket. ez tévedés....
2012. nov. 28. 10:30
40/43 anonim válasza:
Hát hallod, miért nem szálltok le szegényről?
Én azt hittem, hogy legalábbis veri meg kifosztja, de kit érdekel, hogy 9 év alatt 40x szakítottak? Mi jogon tiltod te el anyádat akárkitől?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!