Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Társfüggő anyának mint lehet...

Társfüggő anyának mint lehet mondani?

Figyelt kérdés
Anyunk társfüggő! Mostohaapja ivott gyerekkorában, anyja is megalkuvó volt, így ahogy szokott lenni ő is ilyen férfiakat fogott ki, három ilyen férje is volt. A harmadiktól év elején nagy nehezen elváltak, ő lakott nálunk, már kilenc éve, de ez alatt egy csomószor elköltözött. Hol anyu zavarta el, hol ő ment el. Válásuk óta tartják a kapcsolatot, mi ezt tudjuk, csak nem mondtuk anyunak. És itt a baj: Ha valami nem úgy jön össze, ezzel jön nekünk , hogy " nem engeditek vissza azt akivel boldog voltam, " vagy hogy "nem engeditek, hogy boldog legyek"... stb stb. szóval nekünk csinál lelkiismeret furdolást, mert ő egyedül él, és kézzel lábbal mivel nem akad neki senki, ha tehetné fogadá visszafele az előzőt. Pedig mi is megittuk a levét anno rengetegszer amikor elzavarta, stb, mert akkor rajtunk veszekedett meg belekötött mindenbe. ezt nem veszi észre egy szülő? mindig csak a gyerekkorunkat fújja, hogy nem adott be államiba, meg iskolába járatott meg minden... és gondolja, hogy ez elég ahhoz, hogy mindent eltürjünk neki? válaszokat köszi előre is.
2012. nov. 28. 07:49
1 2 3 4 5
 31/43 anonim válasza:
A Depressziónak több okai lehetnek.Amit több betegség kísér.Az én családomba sajnos sok ilyen volt
2012. nov. 28. 10:01
 32/43 anonim válasza:
Nem veszekedni jöttem és nem is káromkodni én csak segíteni próbálok mert én is ilyen helyzetbe voltam még talán rosszabba.
2012. nov. 28. 10:06
 33/43 anonim ***** válasza:
Azt elhiszem, hogy vannak súlyos depressziós emberek. Mert vannak. Az oka teljesen mindegy. De nagyon sok esetben csak ráfogja magára az illető, mert könnyebb otthon feküdni, könnyebb meginni a felest, könnyebb azt mondani, hogy üssön csak meg, biztos megérdemlem stb. Az nekem nem depressziós aki azért tud mindig a másikkal foglalkozni, pletykálni, lejárni az illetőt. És mindnek megvan azért a saját magához való esze.
2012. nov. 28. 10:07
 34/43 anonim ***** válasza:
Én sem akarok veszekedni. Egyébként a kérdezőnél szó sem volt depressziónál. Egyszerűen csak arról, hogy vannak nők, akiknek mindegy csak pasi legyen. Ez már csaknem a depresszió jele? :) Az én anyám is ilyen volt. Te/ a Kérdező is úgy látod, hogy el kell ezt viselni. Én nem. Úgy gondolom az anyám választott akkor amikor sorra hozta a nem normális, alkoholista, volt hogy agresszív pasit az életünkbe, ahelyett, hogy békében éltünk volna hárman. Értem, hogy fontos a társ az életben, de nálam én vagyok az első. És egy hülyével sem állnék össze, azért hogy legyen valakim. Ha pedig gyerekeim lennének pláne.
2012. nov. 28. 10:13
 35/43 anonim válasza:
Én a Psychiátrián dolgoztam és láttam hogy egy alkoholista milyen tünetekkel jár ha nem ihat.Vegyünk egy dohányost ha nem gyújthat rá milyen tünetei vannak.egy alkoholista tünet az testileg jelenik meg.
2012. nov. 28. 10:14
 36/43 anonim ***** válasza:
Én tényleg nem akarok veled vitatkozni. Én is láttam már remegő alkoholistát. Viszont nem jutott eszembe sajnálni. Saját magát betegítette meg, nem kell elkezdeni inni. Szembe kell nézni a problémákkal. Nem tönkretenni a többi ember életét is aki a környezetedben van. Nem fogom soha megérteni/elfogadni. Sajnálom azokat akik önhibájukon kívül rákosak lettek stb. De nem kell mindenkinek így gondolni :)
2012. nov. 28. 10:22
 37/43 anonim válasza:
Sok függőség van ami mások kárára megy,amit nehéz kezelni.A Depressziónak is vannak több fajtái,mániákus depressziónak például kifejezetten jó a közérzete és nagy a szexuális vágya ,nagyon aktív és pörgős,hátránya a szervezet kimerültsége.Lehet a kérdező anyukája is depresszióban szenved ezért nem bírja a magány és fél hogy egyedül marad holott nincs nyugodt élete.
2012. nov. 28. 10:24
 38/43 anonim válasza:
Sok minden van az életben amit nem értünk meg,de olyan is a mit nem akarunk megérteni.Én egyetlen egy tanácsot adnák még neked.Beszélj egy szakemberrel és vidd el az anyukádat hozzá...
2012. nov. 28. 10:30
 39/43 A kérdező kommentje:
De ezekre nem csak rámondják. Ezek tényleg azok. és nem azért mert már függenek mondjuk a piától csak azelőtt is kialakult már egy pszichés dolog náluk. utána meg persze a rabja lesz valaminek. de ez nem menti fel őket. ez tévedés....
2012. nov. 28. 10:30
 40/43 anonim ***** válasza:

Hát hallod, miért nem szálltok le szegényről?

Én azt hittem, hogy legalábbis veri meg kifosztja, de kit érdekel, hogy 9 év alatt 40x szakítottak? Mi jogon tiltod te el anyádat akárkitől?

2012. nov. 28. 11:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!