Társfüggő anyának mint lehet mondani?
Figyelt kérdés
Anyunk társfüggő! Mostohaapja ivott gyerekkorában, anyja is megalkuvó volt, így ahogy szokott lenni ő is ilyen férfiakat fogott ki, három ilyen férje is volt. A harmadiktól év elején nagy nehezen elváltak, ő lakott nálunk, már kilenc éve, de ez alatt egy csomószor elköltözött. Hol anyu zavarta el, hol ő ment el. Válásuk óta tartják a kapcsolatot, mi ezt tudjuk, csak nem mondtuk anyunak. És itt a baj: Ha valami nem úgy jön össze, ezzel jön nekünk , hogy " nem engeditek vissza azt akivel boldog voltam, " vagy hogy "nem engeditek, hogy boldog legyek"... stb stb. szóval nekünk csinál lelkiismeret furdolást, mert ő egyedül él, és kézzel lábbal mivel nem akad neki senki, ha tehetné fogadá visszafele az előzőt. Pedig mi is megittuk a levét anno rengetegszer amikor elzavarta, stb, mert akkor rajtunk veszekedett meg belekötött mindenbe. ezt nem veszi észre egy szülő? mindig csak a gyerekkorunkat fújja, hogy nem adott be államiba, meg iskolába járatott meg minden... és gondolja, hogy ez elég ahhoz, hogy mindent eltürjünk neki? válaszokat köszi előre is.2012. nov. 28. 07:49
21/43 A kérdező kommentje:
Igen ezt tudom. de azt is észrevettem hogy van amikor nem tudja, hogy nem jól csinálja a dolgait. és a könnyebbik dolog után nyúl, tehát amit már megszokott vagyis az ilyen csiki csuki életet. csakhogy minket is érint, érintett nagyon sokszor ez. és negítív irányban.
2012. nov. 28. 09:46
22/43 anonim válasza:
Én is ilyen helyzetbe vagyok és nem tudok mit tenni,anyu ugyan abban beleesik mint amiből kijött.
23/43 anonim válasza:
Sok olyan dolog van az életben ami fájdalmas,gondolkodj pozitívan,negatív gondolatok csak negatív dolgokat hoz ki benned.
24/43 A kérdező kommentje:
De figyi azért mert beleesik, és mert hagyni kell magától rájöjjön, stb stb közben meg látod, hogy ezerszer is láthatta, egy darabig bírta utána lemerül ugyanabba, ennek nincs értelme.... és minden egyes ilyen után hallgatni a dolgait, meg ezekről beszél, miközben van saját bajaid, de megsérteni nem akarod, hogy hagyjon békén, te megmondtad.... most minek játszanék saját magammal, hogy beleegyeznénk, hogy újra belemerüljön a hülyeségbe? Van aki ilyen függő, azaz társfüggő. Minek? Hogy újra mi is bajlódjunk? Ugyan már....
2012. nov. 28. 09:50
25/43 anonim válasza:
Gyerekkoromba nekem is sok negatív élményem volt apám alkoholista volt és agresszív.De megtanultam pozitívan látni a nehéz helyzeteket hogy könnyeben átvészeljem.Megtanultam hogy az alkoholizmus betegség ami depresszióból kezdődik.
26/43 anonim válasza:
Mindenki annyi terhet vigyen amennyit elbír! Ne tedd rá más terhét a sajátodéra.
27/43 A kérdező kommentje:
A depresszinak nincsenek okai, elvileg. az alkoholisták valami miatt szoknak rá. lehet ez önbecsüléshiány, önbizalom hiány, nem tudtak valami feldolgozni, ezzel kompenzálnak, ezzel helyettesítenek valamit.... de ettől még nem kell ezt elfogadni..... mert figyi utána meg a gyerekre dumálnak ha idős korára nem törődsz a szülőkkel, pedig "mennyit nevetlek.. stb stb"
csakhogy a minőség is számít....a nevelésben, és arról meg a gyerek nem tehet, hogy ő nem dolgozott fel sokmindent, és arról már tehet, ha még figyelmeztetik is, nem csinál semmit, csak jön mint anyunk is hogy de felnevelt, meg ment éjjel nappal, bicajjal dolgozni, de pl a bicajt ő választotta mert simán mehetett volna busszal is.....
2012. nov. 28. 09:57
28/43 anonim válasza:
Ne törődj itt a sok okoskodással. Szerencsére még nem voltak ilyen helyzetben. Az én anyám is összefogta az összes idióta pasit a világon, köztük az apámat. Sz.r gyerekkorunk volt, mindig a férfi volt az isten, inkább neki vett sört, mint nekünk egy csokit. Szóval nálunk még anyagi problémák is voltak, mivel egyik sem akart dolgozni. Az utolsóval már együtt 15 éve, éppen kamaszkorunkba futott bele, szépen belevitte mindenbe, adósság, már évek óta albérletről albérletre járnak, a férfi nem dolgozik. Hogy boldog-e anyám? Fogalmam sincs, de ő csinálta magának. Én 7 éve nem is láttam. Mert nem tudom elviselni, hogy a pasival van, pedig felajánlottuk mindketten a tesómmal, hogy segítünk.
29/43 A kérdező kommentje:
28-as: hát igen ez is egy fokozata, a dolgoknak.... a szülők nem veszik észre, hogy saját életük után futnak ilyenkor, és amikor számonkéred, egy olyan dologgal jönnke, amire nem tudsz mit mondani, hogy " nem adott államigondozásba, iskoláztatott stb stb" nah ezt hogy fogd meg úgy, hogy ne legyél hálátlannak tűnő? De ami mögötte volt, a sok albérlet nekünk is, a pasik, a férjek, az elviselhetetlen modora anyunak, a kötekedései, .... ezek semmmik.....
2012. nov. 28. 10:00
30/43 anonim válasza:
Persze minden betegség, az is ha valaki alkoholista, az is ha valaki nem tud kiállni magért, az is ha embereket lövöldöz. Nem unjuk már, hogy mindenkit felmentünk? Én is lehetnék qrva depressziós, mégis csinálom. Akinek gyereke van az ne legyen "beteg". Vagy inkább aki "beteg" ne legyen gyereke, én sterilizáltatnám az összes alkoholista f.szt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!