Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Társfüggő anyának mint lehet...

Társfüggő anyának mint lehet mondani?

Figyelt kérdés
Anyunk társfüggő! Mostohaapja ivott gyerekkorában, anyja is megalkuvó volt, így ahogy szokott lenni ő is ilyen férfiakat fogott ki, három ilyen férje is volt. A harmadiktól év elején nagy nehezen elváltak, ő lakott nálunk, már kilenc éve, de ez alatt egy csomószor elköltözött. Hol anyu zavarta el, hol ő ment el. Válásuk óta tartják a kapcsolatot, mi ezt tudjuk, csak nem mondtuk anyunak. És itt a baj: Ha valami nem úgy jön össze, ezzel jön nekünk , hogy " nem engeditek vissza azt akivel boldog voltam, " vagy hogy "nem engeditek, hogy boldog legyek"... stb stb. szóval nekünk csinál lelkiismeret furdolást, mert ő egyedül él, és kézzel lábbal mivel nem akad neki senki, ha tehetné fogadá visszafele az előzőt. Pedig mi is megittuk a levét anno rengetegszer amikor elzavarta, stb, mert akkor rajtunk veszekedett meg belekötött mindenbe. ezt nem veszi észre egy szülő? mindig csak a gyerekkorunkat fújja, hogy nem adott be államiba, meg iskolába járatott meg minden... és gondolja, hogy ez elég ahhoz, hogy mindent eltürjünk neki? válaszokat köszi előre is.
2012. nov. 28. 07:49
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:
Nem ráfogom, hanem az. Nem a levegőbe beszélek, tanultam pszichológiát, illetve mostanában hallgatok, olvasom a pszichológiai dolgokat. Nem biztos, attól, hogy én vagyok a gyerek nem értek valamihez jobban mint a szülő. Igen arra hivatkozik, hogy ne maradjon egyedül de mi értelme van egy olyan életnek, amiben megy a harc és nincs egy nyugodt napod sem végül is. Csak kérdem..... a szó elírásért meg bocsi utolsó előtti. úgy látom ezt láttad a legnagyobb problémának. :P
2012. nov. 28. 08:49
 12/43 anonim ***** válasza:
Kérdező (#11) minden ember a saját életét éli, és saját magának van joga eldönteni azt, hogy az ő életében minek van értelme, és minek nincsen. Egyetlen szülőnek sincs joga beleszólni a nagykorúvá vált gyermeke párkapcsolatába (szerintem egyébként extremitásokat leszámítva előbb se), és egyetlen gyereknek sincs joga beleszólni a szülőjébe... véleménye az lehet, el is mondhatja, és akkor itt a pont.
2012. nov. 28. 08:58
 13/43 anonim ***** válasza:
Akkor sem a te dolgod eldönteni. Felnőtt ember, felnevelt 3 gyereket, azt kezd az életével amit akar.
2012. nov. 28. 08:58
 14/43 anonim ***** válasza:

Ti már nagyon felnőtt emberek vagytok ilyen életkorral.

Hagyjátok az asszonyt,hogy azt csináljon amit akar.

Ha téved,majd belátja!De neki kell meggyőződnie róla,nem nektek.

2012. nov. 28. 09:01
 15/43 A kérdező kommentje:
de nem győződik meg róla mert amíg együtt voltak akkor is ezerszer eljátszotta ezeket. szerintem ez hiányzik neki ezek a veszekedések, meg az, hogy ő valakit elzavarhat. lehet hülyén hangzik de így van. előbbi partnereivel is eljátszotta azokkal akik nem voltak a férjeik.
2012. nov. 28. 09:15
 16/43 anonim ***** válasza:
Akkor sem a ti dolgotok, hanem az öve.
2012. nov. 28. 09:16
 17/43 A kérdező kommentje:
Na jó csak segg van csinálva a szánkból mert bátyánk elküldte tavaly, mert betelt a pohár, utána ugye elváltak, ő meg találkozgatott vele ugyanúgy, és ha most visszajönne, hogy tudnánk hazamenni? Nézni azt, akit nem láttunk szívesen. Anyu előtte is eljátszotta párszor hogy mi küldjük el ha jönne befele a régieknél is. és utána köztük minden happy mi meg két szék között...........
2012. nov. 28. 09:19
 18/43 anonim válasza:
Az ember az életét maga irányítja.Anyukád fenőt ember,senki se szereti ha beleszólnak az életébe.Vannak jó tanácsok de nem biztos hogy úgy is cselekszi.Nem jó beleszólni a szülő életébe,te se tűrnéd ha a szüleid beleszólnának a saját önálló életedbe.Tudom hogy rossz lehet nézni ezeket a dolgokat de nem tudsz mit tenni ellene.Hagyni kel mindent.Nem szabad beleavatkozni,"ki mint veti ágyát úgy alussza álmát"Az élet a nagy tanító.
2012. nov. 28. 09:39
 19/43 A kérdező kommentje:
Hát na igen. csak mondom ezeket a lemezeket unom már nagyon amiket felrak.... meg ahol tud azért beleszól a miénkébe.
2012. nov. 28. 09:41
 20/43 anonim válasza:
Ha tanultál Psychologiát tudhatnád hogy amíg ő maga nem kér segítséget nem jön rá hogy amit tesz az nem jó addig kár erőltetni.Ha erőlteted annál jobban nem hallgat senkire és annál jobban belemélyül a dolgokba.
2012. nov. 28. 09:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!