Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Bunkóság meglátogatni este...

Bunkóság meglátogatni este 7kor egy családot ahol 3 hónapos baba van?

Figyelt kérdés
2012. nov. 27. 20:03
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
89%
szerintem ez taplóság volt. ha kínosnak érzed, hogy beszélj velük, szólj apukádnak, hogy beszéljen ő.
2012. nov. 27. 20:51
 12/20 anonim ***** válasza:
94%

Ha előre be van jelentve, akkor nem gond, bár hétköznap nem igazán illik ilyenkor sem.

Ha bajod, hogy ott nyüzsögnek etetésnél, akkor szépen elvonulsz ahol magatok lehettek. Nálunk mindig így volt a családban, ha valakinek babája volt és vendégségben voltunk és etetni akart, akkor kimentünk mi vagy ő ment másik helyiségbe, mert szerintünk ez egy intim dolog.

2012. nov. 27. 20:52
 13/20 anonim ***** válasza:
Ti nem egy család vagytok akiket egy barát meglátogatott hanem a féltestvéreddel ment fel ha jól értem. Lehettek volna tapintatosabbak is de mivel családtag ezért lehet szólni nekik. Nem bunkóságnak nevezném.
2012. nov. 28. 09:46
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Utolsóval értek egyet. A 4 évesnek nyilván fogalma sincs, hogy kell egy kisbaba mellett viselkedni. A mostohaanyád meg tapintatlan volt, de bunkóságnak nem nevezném. (Lehet, hogy a kislány akarta nagyon látni a babát, azért mentek fel.) Miért nem szóltál nekik? Pl.: tudjátok, a pici csak úgy tud enni, ha egyedül vagyok vele és csönd van. Menjetek ki légy szíves a szobából.
2012. nov. 28. 11:29
 15/20 anonim ***** válasza:

Nálunk gyakran van itt vki este, kezdettől fogva. Olyan közeli barátok, akik már családtagnak számítanak, és úgy is állnak hozzá. Ha épp itt vannak, akkor ők természetesnek veszik, és kérés nélkül lelkesen besegítenek. Ez így tök jó buli. Aki meg olyan volt, hogy nem megfelelően viselkedett a kicsik közelében, azok el is maradoztak szépen.

Eleinte én is rágódtam minden apróságon és nem mertem szólni, aztán egyszer elfáradtam, és mindenkit módszeresen "kiosztottam". Érdekes, hogy csak azok járnak át még mindig, akikre sose kellett "rászólni". Egyébként távolabbi ismerősöktől én sem örülnék neki.

2012. nov. 28. 11:47
 16/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A húgom haza akart menni mert gondolom már ő is fáradt volt. Engem nagyon zavartak. A húgom pl kezet sem mosott, hiába szóltunk neki és úgy fogdosta össze a baba ágyát pl, meg konkrétan nem tudtam fürdetni mert simogatták és hozzá se fértem. Lehet hogy ezek a dolgok semmiségek de én nsgyon oda figyelek erre. Mindenhova kézfertőtlenítővel megyek és szigorúan kezet kell mosnia mindenkinek ha hozzá akar érni a kicsihez. Nem hiszem hogy ez túl nagy kérés. Na mindegy, legközelebb biztos hogy megmondom hogy inkább forduljanak vissza, majd másnap mi felmegyünk hozzájuk időben.

Mindenkinek megy a zöld kéz!

2012. nov. 28. 12:22
 17/20 anonim ***** válasza:
Legközelebb mondd meg, h ok gyertek de én épp most megyek el:) Volt már itt hasonló kérdés, és úgy oldotta meg végül az illető, hogy sosem tartózkodott otthon amikor várható volt a kellemetlen látogatás, aztán rászoktak hogy bejelentkezzenek előre.
2012. nov. 28. 13:28
 18/20 anonim ***** válasza:
A 4 évesnek is meg lehet ezeket a dolgokat magyarázni, csak le kell ülni vele és az ő szintjén kell elmondani és megérti. Csak az időt meg a türelmet kell rá szánni.
2012. nov. 28. 15:00
 19/20 A kérdező kommentje:
A húgom nagyon neveletlen, borzasztó dolgokat művel de ez nem az ő hibája. Sajnos nem kap elég figyelmet. Apukánk külföldön dolgozik, havi 4-5 napra jön haza, akkor is ajándékokkal vásárolja meg, figyelmet nem kap. Anyukája 5ig dolgozik, néha elmennek játszóházba, aztán haza, evés, fürdés, aztán alvás.
2012. nov. 29. 07:19
 20/20 anonim ***** válasza:

Attól még, hogy szeretethiányos, még nem hülye.

Emlékszem mikor unokahúgom kicsi volt, a szülei nem tudtak kimozdulni nélküle, mert bömbölt és iszonyú hisztit rendezett. Egyszer egy ilyen alkalomnál elmagyaráztam neki, hogy mi a szitu, utána már egyszer sem sírt.

Ha leülsz a húgoddal és akár rajzokkal illusztrálva mesélsz a gonosz bacikról, meg fogja érteni, és legközelebb már magától megy kezet mosni. Rá is kell figyelni és adhatsz neki feladatot is, mert akkor ő is fontosnak érezheti magát és nem fog önállóakciókba kezdeni (pl baba vetkőztetés).

2012. nov. 29. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!