Van joga látni/látogatni a gyereket a volt férjnek, ha nem ő a gyerek apja?
Hármas! Gondolom még te sem neveltél 2,5 évig gyereket sajátodként...
Kérdező! Ha az ő nevén van, akkor addig láthatja míg nem rendeződik a viszony, viszont a gyerektartást is fizetnie kell (amit a bíróság megállapít) Ha az igazi apa is indít pert nem tudom mi van. Meg kell kérdezni egy ügyvédet. A nő akkor lenne korrekt, ha hagyná hogy lássa a kislányt tovább, de nem hiszem hogy túl erkölcsös nő lenne, ha eddig simán átvágta a férjét..
Az anya azzal zsarolja, hogy amennyiben nem fizet elegendő gyerektartást (havi 60000-re gondolt, az ismerősöm 120000Ft-ot keres), akkor a válás során elmondja, hogy más a gyerek apja és ebben az igazi apa is támogatja. Az ismerősöm úgy van vele, hogy egy elfogadható összeget fizetne még akkor is ha nem ő a vér szerinti apa, mert imádja a lányát, na de neki is élnie kell valamiből.
Sajnos valószínű, hogy az az igazi apa akihez most költözik az anyuka, mert az ismerősöm előtt ő volt a barátja 2 évig és mint kiderült azóta is tartották a "kapcsolatot".
6. vagyok
ha a férj nevén marad a gyerek és a vér szerinti apa nem indít apasági pert*
Attól függ, hogy kinek a nevére van anyakönyvezve a kislány. Ha nem az ő nevén van, és vérszerint nem is az ővé, akkor nagy a baj. Akkor megtagadhatja tőle a nő a láthatást, hiszen nincs jogi alapja a kapcsolattartásnak ez esetben.
Ha más nevére van anyakönyvezve a kislány, akkor jogilag nincs lehetősége a láthatásra. Mert ugye mivel is indokolná a láthatást? Azzal, hogy megszerette? Ez nem jogi kategória.
Itt csak arra lehet számítani, hogy az anyukában van-e annyi intelligencia, hogy a kislány érdekét szem előtt tartva nem szakítja el teljesen attól a személytől, akit apukájának tart a gyermek, és képes-e lemondani a kizsarolt összegről, ami egyébként nem is illeti meg.
Ha azonban a kislány az ő nevén van, akkor igenis megilleti a láthatás joga, mivel hivatalosan ő az apa. Viszont ekkor tartásdíjat kell fizetni az asszonynak, aminek mértékét a bíróság fogja megállapítani, és nem a volt élettárs.
Ha kétséges az apaság, akkor a bíróság DNS vizsgálatot rendel el, és az alapján fogják hivatalosan megállapítani, hogy ki az apa.
Nekem ez a meglátásom, de nem vagyok jogi szakember.
"Az anya azzal zsarolja, hogy amennyiben nem fizet elegendő gyerektartást, akkor a válás során elmondja, hogy más a gyerek apja"
Ez egy zsarolás? Ez is csak egy nő gondolatvilágában értelmezhető zsarolásként.
Read4me! "amennyiben nem fizet elegendő gyerektartást, akkor a válás során elmondja, hogy más a gyerek apja"
Szerinted ez nem zsarolas? Ha fizet, lathatja a gyereket, ha nem fizet, elmondja, hogy nem o az apja, ergo eselyes, hogy nem lesz lathatas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!