Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ismertek olyan családot, akik...

Ismertek olyan családot, akik úgymond "saját erőből" (hibából) élnek rossz anyagi körülmények között?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra, hogy nem a bevételhez mérten költekeznek, vagy a fiatalkori elbulizott évek most köszönnek vissza - piacképes szakma/végzettség hiánya képében.
2012. nov. 26. 18:04
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Kedves 15-ös!

A kertre gondoltam én is, mert az van akkora amin 2 családi ház bőven elférne méteres gazzal. Szóval lehetne termelni ezt azt csak hát az akarat ha hiányzik nem lesz abból semmi. Pláne úgy, hogy egész nap otthon van valaki. Van aki munka mellett csinálja a kertet.

2012. nov. 27. 13:17
 22/25 anonim ***** válasza:

Igen. Édesapám testvérének a családja. Az anyuka most tette le az érettségit 40 akárhány évesen, alkalmi munkákból él, mert sehol nem tetszik neki, apuka nem megy el dolgozni mert büdös a munka, és ő nem fog minimálbérért dolgozni (írni, olvasni is alig tud), munkanélkülibe pedig nem jelentkezik be, mert égő sorban állni, na meg a sor is nagy... a kisebbik fiúk 22 éves, tavaly végezte el a 8 általánost, ha egyáltalán elvégezte és nem csak azt mondták, mert már eléggé ciki, hogy 5. nekifutásra sem sikerül neki esti iskolán..a nagyobbik 25 éves fiú szakács, csak oda megy dolgozni ahova a barátnőjével együtt fel tudják őket venni, mert olyan féltékenyek egymásra, hogy dolgozni sem akarnak külön. (Valamennyit adnak haza). A 22 éves hol dolgozik, hol nem, legutóbb elvégzett egy felszolgáló tanfolyamot, kapott egy állást, majd kirúgták mert még a leveseket sem ismerte fel amit kivitt, a vizsga az volt, hogy felismeri-e az evőeszközöket..most külföldön próbálkozik hátha..(gondolhatjátok nem sok sikerrel). Ha kapnak anyagi segítséget, hogy ne kapcsolják ki a gázt, villanyt a késedelmek miatt, azt elszórják, kérnek kölcsön, de vissza már nem adják, így már senki sem ad nekik, alig élnek hónapról-hónapra. (És nem roma családról van szó.)

Ez mind a tudatlanság és tanulatlanság miatt van, no meg kényelmesebb a tv előtt ülni és a maradék kis pénzből csipszet zabálni és cigizni. (Mert arra van..) Mama segítsége nélkül nem lennének sehol..bár a híd alatt lehet megtalálnánk őket.

2012. nov. 27. 17:03
 23/25 anonim ***** válasza:

A családom nem, de én majdnem ilyen haszontalan lettem. 14 éves koromig eminens tanuló + biztos családi háttér. Aztán néhány évre a hatalmába kerített a bulizhatnék. Iskolába általában aludni jártam, mondanom sem kell, ez a jegyeimen is meglátszott. Szerencsémre a szüleim figyeltek rám, és néhány ötössel mindig életben tartottam magam.

Érettségi után kaptam észbe, pótoltam be az elmaradásomat. Informatikából képeztem tovább magamat, mostanra pedig lassan egy másik területen le fogok tudni diplomázni.

A történetem meseszerű, de sajnos nem törvényszerű.

Számtalan jó képességű osztálytársam játszotta el azt a középiskolában, amit én. Mostanra ők tartósan munkanélküliek, mindenféle kompetenciának a totális hiányában tengődnek. Természetesen ezért másokat hibáztatnak. Pl.: "hülye tanáraim voltak", "angolt kellett volna oktatniuk német helyett". Konspirációs elméleteket alkotnak arról, hogy a tudatosan rombolt gazdaságokban miért nem érdemes fejlődni, stb. Drog, alkohol és a kimaradások persze még dívik náluk. Családjukat/szüleiket teljesen leamortizálták anyagilag, így a jó élethez való reményük gyakorlatilag nullára redukálódott.

Tudom, ez a válasz nem éppen vág össze a kérdéseddel, mivel itt a példában szereplő családok rendben voltak aránylag, csak hát a kölök...

Sok sikert mindenkinek az életben!

2013. febr. 18. 17:19
 24/25 anonim ***** válasza:
Igen, van ilyen rokonom. Munka annyira nem tetszett nekik, csak úgy néha-néha szeretnek dogozni, hosszabb távon fárasztó. Folyamatosan kölcsön kértek fűtől-fától, és amit kölcsön kértek nem arra fordították, hogy az esetleges adósságaikat visszafizessék, hanem külföldi nyaralásra, gyereknek több tízezres játékokra, étteremre, kirándulásokra, drágábbnál drágább kajákra, italokra. És ezt így halmozzák a mai napig, nem tudom mi lesz a vége.
2013. márc. 2. 09:53
 25/25 anonim ***** válasza:

Rólunk is mindenki ezt hiszi.Nagyon jó menő vállalkozásunk volt több mint 10 évig,de sajnos pár éve tönkrement.Azóta mindenki azt hiszi,hogy a szüleim itthon meresztik a s*ggüket és azért nincs pénzünk.Közben meg anya dolgozik heti 48 órát,apa pedig elég komolyan beteg sajnos,le van százalékolva,rokkant nyugdíjat kap.

Nekem az egyik barátnőm kérdezte nemrég,hogy a szüleim miért nem dolgoznak...Még ő se tudja,mert nem reklámozzuk.Gondolom ő is azt hitte,hogy otthon vakargatják a feneküket és a tévét bambulják...

Ezt csak azok kedvéért írtam le,akik ilyen meg olyan családokat ismernek...hát fogalmatok sincs mi zajlik a 4 fal között!

2013. márc. 3. 13:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!