Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ismertek olyan családot, akik...

Ismertek olyan családot, akik úgymond "saját erőből" (hibából) élnek rossz anyagi körülmények között?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra, hogy nem a bevételhez mérten költekeznek, vagy a fiatalkori elbulizott évek most köszönnek vissza - piacképes szakma/végzettség hiánya képében.
2012. nov. 26. 18:04
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Két családot is ismerek. Az egyik a rokonunk, régen volt mindenük, márkás ruha, nyaralás, jól menő vállalkozás. De soha nem tudták megbecsülni a pénzt. Hónap elején ilyen szalámi, olyan sajt....hónap végén meg krumplistészta. Én úgy vagyok vele, hogy mindenki, úgy él ahogy akar, szóval különösebben ez nem zavart, azt viszont utálom, ha valaki el van magától szállva. Itt anyuka, mindig hangoztatta, hogy nekik mennyi mindenük van és persze éreztette, hogy nekünk sose lesz annyi. Most lehet viszi a bank a házat a fejük felől.

A másik család, az egyik közeli barátunk családja, itt is tündérmese, minden happy, aztán egy nap ellenőrzés és elbaszták a könyvelést, több millió forintot nem vallottak be. Anyuka nevén volt a cég, gyorsan elváltak apukával, céget bezárták, de maradt a ház, autó szinte minden. Anyuka nem tud munkát vállalni, egyből lefognák a fizetését, persze ő meg annyi pénzért nem megy el dolgozni. Nevén semmiféle ingatlan, ingóság nem lehet. Tehát ha apuka, akivel nem valami rózsás a helyzet kirakja a házból semmije se lenne. És tudod mi a legszebb: leszarja az egész család, hogy ekkora az adósság, nyitottak apuka nevére egy másik vállalkozást és szórják tovább a pénzt.

Érdekes az élet...

2012. nov. 26. 19:05
 12/25 anonim ***** válasza:
Igen.
2012. nov. 26. 20:07
 13/25 anonim ***** válasza:

Igen.

Iskolázatlanság miatt évek óta nem lévő munkahely. A ház elhanyagolása, pénzhiány miatt leamortizálása. Gondtalan években a következő mentalitás: "Legyen TÖBB hitel hisz másnak is van". Ami most (természetesen) az évek óta tartó munkanélküliség miatt nem törlesztődik. (illetve már igen, segítség hatására) Behajtócég sok kamat több millió forint tartozás. Családi támogatás nélkül jelenleg éhenhalás fenyegetése. A kapott pénz nagyon rossz beosztása - otthon előállítható dolgok (pl. savanyúság, lekvár stb.) lustaság miatt boltban megvétele. Tömören ennyi :(

2012. nov. 26. 22:25
 14/25 anonim ***** válasza:
Néz körül a boltban családi pótlék kifizetésekor vesznek minden hülyeséget, aztán következő hónapban nézd meg a gyereknevelés kategóriát a mikkor jön már a családi, vajon ebben a hónapban is előbb jön a családi kérdéseket.
2012. nov. 26. 22:39
 15/25 anonim ***** válasza:
Kedves 13-as, hogy lehet olcsóbban otthon előállítani a savanyúságot és a lekvárt? A nyers gyümölcsöt, zöldséget szinte ugyanannyiért lehet megvenni, mint a kész savanyút, lekvárt.... meg mondjuk én egyedül vagyok, eszem havonta egyszer 10 dkg savanyúkáposztát. Na most ha előre megveszek egy kilót és elkészítem, és egy év alatt eszem meg, akkor elsz.rtam egy napot, és spóroltam 250 Ft-ot... arról nem is beszélve, hogy a felbontott üvegben már megromlik annyi idő alatt, amilyen tempóban egyedül megeszem... szóval ráfizetés, mert csak dobom ki a megromlott ételt.
2012. nov. 26. 22:53
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Úgy, hogy a kiskertben megterem a gyümölcs, zöldség így nem kell megvenni. Persze ezt aki panelban lakik nem teheti meg. De elég sokan azért igen.
2012. nov. 26. 22:55
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Igen,a miénk.Apám elkölti az összes fizetését magára,a családjára meg nem gondol.Anyám is védi,mert az ő pénze,ő dolgozott meg érte.De aki csak magának akar élni,az ne alapítson családot.
2012. nov. 26. 23:11
 18/25 anonim ***** válasza:
Az ő pénze igen. Viszont ti meg az ő családja vagytok. Vagy nem? Érdekes felfogás. Nekem eszembe se jutna ilyen.
2012. nov. 27. 08:34
 19/25 anonim ***** válasza:

völegényem családja...az apja alkoholista (nincs berugva minden nap, de elég bőven, hogy napi szinten jár a kocsmába és a napját egy felessel kezdi)...dolgozni nem szeret...adósságai voltak/vannak mindenhol...két házat, egy lakást és több földet, ami a sajátjuké volt, sikerült teljesen elpénztelenítenie...hitelre hitelt halmozott..és anno fenyegetések és siránkozások közepette sikerült a völegényemmel is felvetetniük egy hitelt, amit nem fizettek természtesen, úgyhogy most megy fizetésből:( aztán közli, ha ez szóvá van téve, hogy hát ő fizeti...aha...a levonás harmadát:) .... és még mindig képes felnőtt férfi létére a saját anyukájától pumpálni folyton a pénzt, mert még az albérlettel is el vannak maradva....és közli velünk, hogy mi nem tudunk megélni:):):):) saját önerőből tette tönkre az egész családját....

24L

2012. nov. 27. 10:46
 20/25 anonim ***** válasza:
Annyiban érthető ez az egész,hogy akinek alapjáraton kevés a fizetése,az inkább hónap elején jól érzi magát,örömöt szerez magának,minthogy spóroljon,aminek azért nincs értelme,mert ha egész hónapban zsíros kenyeret eszik hagymával,akkor is ugyanott van,mintha hónap elején dőzsölne.Azért csinálják sokan ezt,mert nem mindenki képes arra,hogy ésszel és ügyeskedéssel felemelkedjen.Sajnos ma már nem elég,ha csak szorgalmas,okosnak és ravasznak kell lenni.De az átlag ember nem ilyen és kész.
2012. nov. 27. 11:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!