Lányok! 16. szülinapra kaptatok vmi emlékezeteset?
mondjuk vmi ékszert,ami "egész életeden át végigkísér,hiszen csak egyszer vagy 16 éves."
szal,ki milyen emléket kapott,ha kapott.
Én most leszek 26. De már egyáltalán nem emlékszem mit kaptam a 16. születésnapomra. Sőt a 18.ra se nagyon...
10 év múlva te se fogsz emlékezni rá, hacsak nem egy autót vagy lakást kapsz:)
Miért olyan fontos a 16.szülinap?
Én 1 hónapja múltam 16. Kaptam egy könyvet, és egy kis pénzt. Ennyi. Máskor több mindent szoktam kapni.
Miért kellene bármi emlékezeteset is kapni? A 16 nem kerek szám, és az, hogy "egyszer vagy xy éves", minden egyes szülinapnál elpuffogtatható frázis. Én nem is vártam el sem 16, sem 18, sem 20 évesen sem, hogy "valami igazán emlékezetes" ajándékot kapjak. Sőt, igazából a szülinapokat is utálom. Miért csak azon az egy napon, meg Karácsonykor kell ajándékot adni? Sokkal jobban szeretem a röpajándékokat, pl. mikor a férjem hazaállít egy szép könyvvel, és azt mondja: "Ezt megláttam valahol, és gondoltam, tetszene neked...".
Úgy igazából nem is emlékszem, milyen volt 16 évesnek lenni, mert már régen volt. Halványan dereng egy-két dolog, pl. az első csókom, az első munkahelyem, az első mobiltelefonom, satöbbi, de úgy konkrétan nem értem, miért kell ebből ekkora fesztivált csinálni.
Ugye nem ebből a sweet sixteen-es amerikai marhaságból indulsz ki? Remélem nem. Amúgy nekem se rémlik, hogy valami nagyon extrát kaptam volna (kőgazdag amcsiknál szokás az autó/póni/drága ékszer stb 16.ra), a 18.at meg barátokkal töltöttem és egy kicsit különlegesebb tortát kaptam, amúgy semmi extra nem volt. De anyu házi tortája meg mindig nagyon jó, szóval... :)
18/L
Én bizony kaptam az alkoholista nagyanyámtól 2 dl kevertet meg 2 l műanyag flakonos bort!Hát lehet ezt elfelejteni? :D
Szóval nem is maga a 16.szülinap volt a fontos,de az "ajándék" igazán emlékezetessé tette!:) Azóta is emlegetjük,pedig már nem mostanában volt,és természetesen minden rokon 16. szülinapján felemlegetjük és jókat nevetünk rajta,szinte hagyomány :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!