Anya rám akarja kényszeríteni, hogy ügyvéd legyek. Nem érti meg, hogy én nem ezt szeretném! Nem akarom megbántani. Egész életembe e felé terel.! Veletek is történt hasonló? (14/L)
Igen, velem is hasonló történik....Nekem apám mondogatja, hogy legyek gyógymasszőr...Hát kösz...Elég messze áll tőlem, hogy én masszírozgassak beteg, vagy akármilyen embereket.Új mániája az is, hogy menjek át egy erősen kémiás iskolába.De leálltam vele veszekedni, hogy "hát nem igaz, hogy azt se tudod, hogy én utálom a kémiát"....Meg ilyesmi. Bezzeg tavaly, amikor a kezébe nyomtam a továbbtanulásos könyvet, nagy ívben lesz@arta,(már bocsánat),hogy hova megyek most meg okoskodik.
Kitartás, ha nem akarsz az lenni, úgy sem leszel az. Nem dönthet helyetted.
Kilencedikes vagyok. 14/L
Anyukád azt akarja, hogy olyan hivatásod legyen, ahol jó eséllyel sok pénz lehet keresni, ez szerintem nem olyan nagy baj. Egyetem után min. 3 év múlva lehet ügyvédi szakvizsgát tenni, utána is még beosztott ügyvéd szokott lenni az ember, úgyhogy úgy harminc-egynéhány évesen saját irodával kezd beindulni a bolt.
Ha nem is leszel ügyvéd csak jogász az is jó, ez az egyig leguniverzálisabb végzettség, amivel sehol sem számítasz (tudományos életet leszámítva) alul-képzettnek. Menedzser minden területen lehetsz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!