Csúfolnak a suliban. Jól tettem, hogy szóltam anyunak?
4-es, mikor jártál középsuliba? :D
Sajnos igen, ez így megy, manapság még inkább.
A kedves kis "gyerekek" szeretik kicsúfolni aki kilóg a sorból.
Ismerős szitu, az én anyám nagy ívből sz@rta le hogy mi van velem a suliban. Bár én nem a külsőm miatt kaptam csúfolódást hanem mert depressziós voltam (nem "divatdepi", meghalt apám, és még egy csomó minden összejött...). Tudjátok, imádtak még egyet rúgni az emberbe...
Kérdező, ne hagyd magad. Mennyi idős vagy?
A suliban jó nagy ívből tojd le hogy mit mondanak rád, anyádékat pedig egy jó kis lelkizős beszélgetéssel nem ártana helyretenni, mert hiába nem maradsz le a suliban ha közben mondjuk belerokkansz a tüdőgyulladás szövődményeibe...
Komolyan az ilyen lányokból lesznek anorexiások. Túlzott elvárások, megfelelni vágyás, nem törődés, magány.
Jesszusom, sajnállak.:(
Engem is csúfoltak a középiskolában azzal, hogy stréber vagyok. Elég durva dolgokat csináltak, az egész osztály írt egy levelet amiben kigúnyoltak, kicikiztek kb mindent velem kapcsolatban, még a nevembe is belekötöttek, pedig tucatnevem van.
De hát ez volt, nem tudtam mit tenni. Párszor próbáltam visszaszólni, de lehetetlen egyedül kiállni magadért egy nagyobb csoport vagy akár az egész osztály ellen. A jegyeimen nem voltam hajlandó rontani, mivel később tovább akartam tanulni (azok, akik beálltak a sorba elég rendesen lerontották a jegyeiket) Úgyhogy inkább visszahúzódó lettem. Hát 4 kemény év volt, de túl lehet élni. Emellett jártam sportolni, az ottani közösséggel nagyon jól kijöttem, máig is barátok vagyunk.
Tudom, most nagyon rossz és gyakran érzed elviselhetetlennek, de ennek is egyszer vége lesz és utólag már csak egy kellemetlen emlék lesz belőle.
10-es, mennyire felszínes és tapintatlan vagy, eleve mit számít, hogy valaki csúnya-e vagy sem? Te is leállsz csúfolni embereket, ha nem tökéletesek? Milyen világban élünk?
Kicsi lány, elhiszem, hogy baromi nehéz. Engem általánosban MINDEN NAP csúfoltak azzal, hogy stréber vagyok és kövér. Olyanok mondták ezt, akik bukásra álltak, úgy viselkedtek, mint a kocsis és olyan csúfok voltak, mint Quasimodo. Nem voltam se kövér, se stréber.
Elkerültem középiskolába, ott már senki nem gúnyolt, azt mondták, hogy milyen vékony (!!) vagyok, amikor osztályfőnökin játszottunk, a fiúk engem mondtak a legszebb lánynak. Persze volt 1-2 csaj, akik beszóltak, mikor nem mentem velük bulizni hétvégén 15 évesen, mert inkább elmentem kirándulni, vagy táncolni, de már nem voltak durva támadások.
Én ezt átéltem, 13 évesen meg akartam halni. Rohadt kegyetlenek tudnak lenni a gyerekek, főleg a neveletlen, falusi, tapló kölykök. Nagyvárosban ez már nem nagyon működik, mert teljesen más nevelést kapnak.
Ha folyton csesztetnek, inkább most menj át másik gimibe, mielőtt még nagyobb lelkisérüléseket szenvedsz.
Egyik volt osztálytársamat állandóan csúfolták, gebének, gilisztának, stb. még általánosban. Közben továbbtanult, szuper állása lett, és jött a 10 éves osztálytalálkozó. Egyszer csak belépett a terembe egy bombanő, mindenki szájtátva nézte, sokan fel sem ismerték....hát, mit mondjak. Mindenki a közelébe próbált férkőzni, beszélni vele.
Szóval ne keseredj el.
Hajaj 10 év terror, megvolt nekem is, általánostól középsuli elejéig. De azért csak addig, mert aztán kinyílt a csipám. Egyszer ordítottam le annak a fejét, aki folyton zrikált, és onnantól kussban maradt. Ennyi, meglátják benned a pszichót, aztán leszállnak rólad. Ne hagyd magad semmiképp! Anyuci pedig semmit se fog tenni, ne vedd magadra, de ilyenek a szülők. Kisebb gondja is nagyobb annál, hogy téged bántanak a suliban. Más kérdés, hogy komoly lelki sebeket lehet ezzel szerezni, amik egy életen át megmaradnak. Ha továbbra is el akarod viselni, csak tessék, ha szeretnéd hogy abbamaradjon a dolog, akkor válts sulit, vagy állj végre a sarkadra. Biztos vannak, akik az osztályban szeretnek is téged, legyél inkább velük. Vagy közöld az ellenségekkel, hogy rohadtul gyerekesen viselkednek és te ennél érettebb vagy. Tudom, könnyű mondani, de én megtettem!
Más: egy kis praktika, a helyedben kipróbálnám. Jelenj meg a suli előtt valami ismerős pasival, kiáltson rólatok, hogy együtt vagytok, nem lenne hátrány, ha a pasi jól nézne ki :) Lényeg, ha elkezdenek kérdezősködni meg kezdődik a szivatás, mondj csak annyit, hogy annyira azért mégsem vagyok csúnya, ha neki elég szép vagyok. Kíméletes és hatásos megoldás, anyut pedig felejtsd el, értem se tettek semmit a 10 év terror alatt, de ha tettek volna, most nem lennék az, aki azóta lettem. Sose tanultam volna meg kiállni magamért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!