Lakics Krisztián kérdése:
Szevasztok! Kéthete született meg a volt barátnömtől a kislányom, akit még nem láttam. A hölgy nemengedi hogy a nevemre vegyem és lássam a kislányom. Mit lehet tenni hogy elérjem hogy a nevemen legyen és láthassam? Milyen esélyeim vannak?
Figyelt kérdés
2012. nov. 17. 07:36
21/24 anonim válasza:
Apaságit csináltattatok? Mert ha igen nyert ügyed van! Bemész oda ahol csináltattátok és beviszed az anyakönyvi hivatalba,megyből a neven lesz a Pici! Ha nincs akkor marad a bíróság. Nem itélkezem, mert én sem adtam az apuka nevére, de ő így elintézte... Nálunk nagy gondok voltak, mielött valaki lehurrogna...
22/24 anonim válasza:
ma 08:32-es: ez azért nem stimmel, ugyanis a gyerek nevének megváltoztatásához MINDKÉT szülö beleegyezése szükséges, minden más esetben szabálytalan és tilos.
Azt nem vonom kétségbe, hogy a te esetedben megcsináltatta, de az ügyintézö szabálytalanul járt el és adott esetben emiatt bejelentheted a felsöbb szerveknél, ami komoly büntetést von maga után.
24/24 anonim válasza:
8:40-es: ne legyél benne biztos, mert megint nem derül ki, hogy mit értenek ezen a hülye "nevén van" kifejezésen. Ha nem volt apasági nyilatkozat, akkor igenis rá tudja kényszeríteni az apa az anyát, hogy aláírhassa a nyilatkozatot, és ezután együtt döntenek a gyerek vezetéknevéről. Magáról a névről persze nem tud dönteni egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!