Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szevasztok! Kéthete született...

Lakics Krisztián kérdése:

Szevasztok! Kéthete született meg a volt barátnömtől a kislányom, akit még nem láttam. A hölgy nemengedi hogy a nevemre vegyem és lássam a kislányom. Mit lehet tenni hogy elérjem hogy a nevemen legyen és láthassam? Milyen esélyeim vannak?

Figyelt kérdés

2012. nov. 17. 07:36
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
94%
Bocsánat, de nem láttam sehol leírva, hogy a kérdező lenne a szar alak. Mi van, ha a nő hagyta el? Mi van, ha "véletlenül" lett terhes- "én szedem a fogamzasgatlot, ne aggódj". Ráadásul a kérdező felelősséget akar vállalni a gyerekért. Nyilván tisztában van vele, hogy jogai ÉS kötelességek is lesznek onnantól, hogy a gyerek hivatalosan is az öve.
2012. nov. 17. 10:24
 12/24 anonim ***** válasza:
88%

Egyetértek a 12-essel, és nem ítélkeznünk kell, hanem tanácsot adni. Egy kapcsolat elromlásához két ember kell. Szerintem próbáld meg az anyukával rendezni a viszonyodat, ez a gyerek érdeke is. És kérd az apasági tesztet, csak annak birtokában vannak jogaid(és kötelességeid).

Úgy gondolom a kérdés kiírásából, hogy felelősségteljes apuka szeretnél lenni.

2012. nov. 17. 11:07
 13/24 anonim ***** válasza:
94%

Ha a névről nem tudtok megegyezni, a bíróság szokott dönteni. Mivel gondolom az anyuka vezetéknevét kapta, hacsak nem tudod megindokolni, miért lenne a gyerek számára előnyösebb a te vezetékneved (márpedig miért is lenne?), a bíróság jóvá fogja hagyni a jelenlegi nevét. Szabad megkérdezni, miért olyan fontos, hogy a neveden legyen?

Viszont az elsőnek igaza van abban, hogy a bíróság az apaságot el fogja ismerni, a láthatást el fogod tudni intézni.

2012. nov. 17. 11:29
 14/24 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem az anyukának a családtagjait keresd fel és beszélj velük. Én ezt tenném, hátha tudnak hatni rá és talán meggondolja magát, ami ahhoz vezet, hogy leültök szépen mindent megbeszélni. A kislánynak is szüksége van az apára akármennyire nem éltek együtt.
2012. nov. 17. 11:31
 15/24 anonim ***** válasza:
91%
Kérdező, mesélj már kicsit arról, miért nem vagy együtt ezzel a nővel, akitől a gyerek született? Hol voltál a terhesség ideje alatt? Miért nem engedi az anyuka, hogy lásd a gyereket?
2012. nov. 17. 13:49
 16/24 anonim ***** válasza:
a barátnőd házasságban él-e, mert akkor nem tudsz az életükbe jogilag belepiszkálni, mégha a biológiai apa is vagy !
2012. nov. 17. 14:16
 17/24 A kérdező kommentje:
Sziasztok!A barátnőmmel fél évig együtt éltünk.Mindketten akartuk a gyereket és megis lett az eredménye.Hogy másé lenne a gyerek nemhiszem,mert nekemis azt mondja és másoknak is hogy az enyém.Ahogy kiderül hogy terhes,minden megváltozott.Teljessen másképp kezdett el viselkedni,mindig csak azt hajtogatta hogy te se leszel különb a Robika apjánál.Mert hát van egy 3-éves gyerekke az elöző kapcsolatából.Mert ő nem foglalkozott a gyerekkel és akkor most énse fogok?Ezt valahol megértem hogy tart tőle,de hiszem és tudom hogy jó apa leszek.Azis körejátszik szerintem hogy van most egy barátnőm és állandoan azt hajtogatja hogy ő biztos nemfog hozzáérni a gyerekemhez.Meghát látszik rajta hogy zavarja hogy mással vagyok.De ő szakitott velem,nem én vele.A terhessége alatt hol voltam?a munkám mellett probáltam keresni,hivni!de mindig csak azt kaptam hogy kopjál le és ne hivogass.Én semmi mást nem akarok csak azt hogy foglalkozhassak a kicsivel,ha ehez biroságra kell futkoznom,akkor legyen.Mert nemszeretnék szar apa lenni és nemis fogok.
2012. nov. 18. 04:02
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Igy érthetö a helyzet, te nem vagy benne hibás.

A kérdésedre:

1. Az apaság megállapitását kérheted, ha beigazolódik, akkor attól kezdve jogod van a láthatásra meg kapcsolattartásra, és kötelességed fizetni utána a gyerektartást nagykorúságáig, illetve amig befejezi a tanulmányait.

2. A gyerek nevét megváltoztatni nem tudod, az anyát arra nem lehet kötelezni, hogy a gyerek a te nevedet viselje.

De ennek nem sok jelentösége van eleve, ha tartod a kapcsolatot a gyerekkel, mellette állsz, amig felnö, akkor a neved nélkül is a te gyereked lesz, ha meg nem foglalkozol vele, akkor a neveddel is csak idegenek lennétek egymásnak.

2012. nov. 18. 08:12
 19/24 anonim ***** válasza:

tegnap 10:15-ös:

"kb ott vagy mintha bármelyik nemzöképes férfi bemenne egy szülészetre rámutatna egy gyerekre és azt mondaná ez a gyerek az enyém legyen a neve Kis,Nagy,Lovász,vagy akármi,ez szerinted igy müködik?"

Szerintem komoly gondjaid vannak a szövegértelmezéssel!!!! A kérdezö az APA, nem pedig egy idegen.

Ezen kivül ha netán valaki ragaszkodna is ahhoz, hogy egy gyerek az övé (mégha ez nem is igaz), abból mi elönye származna? Elárulom, hogy semmi, SÖT, attól kezdve, hogy ö lesz apának minösítve, fizethet a gyerek után.

Mielött abszolut hülyeségeket irsz, nem ártana megtanulni olvasni meg gondolkodni.

2012. nov. 18. 08:15
 20/24 anonim válasza:
55%

Undorítónak tartom, hogy egy nő gondol egyet, és

-Megtagadja az apától a gyereket vagy

-fogja magát és elviszi otthonról mert az "enyém a gyerek"

stb..

2012. nov. 18. 17:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!