Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Párom apukája meghalt. Nekem...

Párom apukája meghalt. Nekem nem valami jó a kapcsolatom a családjával. Most szeretné, ha vele tartanék én is mikor hazamegy, hogy egy kicsit anyukájával és testvéreivel legyen. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Én nagyon szeretem, mellette vagyok és leszek ebben a nehéz időszakban is.Már az eljegyzés is meg volt.Viszont a családjával sok nézeteltérés és vita volt az elmúlt egy évben.Eléggé megromlott a kapcsolatom velük.Nem mondjuk ki,de érezhető a feszültség köztünk.Egyébként ettől függetlenül mi még párommal nagyon jól megvagyunk,kettőnk kapcsolatát ez nem befolyásolta.Mint említettem,most nagy szüksége van rám és én szívesen elmennék hozzájuk,de nem tudom hogy jó ötlet e.Mivel ilyenkor elég ha a szűk család együtt van szerintem.Igazából nem akarok a terhükre lenni. Néhány napról van szó.(Kb 200km-re lakunk tőlük)Páromon viszont azt látom és mondta is,hogy nagyon szeretné,ha én is elmennék hozzájuk.Nem akarok kellemetlenséget okozni,így is van elég probléma.Szóval nem tudom,hogy menjek vagy maradjak,de senkit sem akarok megbántani.
2012. nov. 16. 02:50
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
82%

Persze, ha ennyire akarja, menj vele. de nem feltétlenül fog jól elsülni. Apuka halt meg, anyuka él. különösen akkor lehet probléma, ha alapjában véve anyuka volt veled ellenséges. Mivel most szomorú is, tök jó hogy lesz egy bűnbak. nem mindenki értékeli azt, hogy vele vagy a bajban, és lehet hogy nem is annak fogja felfogni. Ha eleve irritálod, most még inkább fogod. Sajnos ez van.

Szóval akkor menj el, ha az esetleges sértéseket szó nélkül le tudod nyelni. Ha nem, akkor ne menj. Mert most van az a pillanat amikor nem szabad visszaszólni. maximum kibírod azt a pár napod és utána megmondod a párodnak, hogy soha többet nem mész.

2012. nov. 16. 09:24
 12/23 anonim ***** válasza:
29%

Hát, nem tudom mit írjak, mert nem ismerem a helyzeteteket mélyebben, nem tudom milyen volt a házastársi kapcsolatuk. Én elmentem, de az egész nap arról szólt, hogy miben vagyok, milyen mozdulatokat csinálok, mikor nézek a páromra...

Szóval. Családja válogatja. Persze nem is kell írnom, hogy anyuka maradt életben....

2012. nov. 16. 09:56
 13/23 anonim ***** válasza:
27%
Félre kell tenni a korábbi sérelmeket és elmenni a pároddal az édesanyjáékhoz. Az is előfortdulhat, hogy éppen ettől a mozzanattól javulni fog a kapcsolatod leendő anyósoddal. A haragot felejtsd el!
2012. nov. 16. 10:01
 14/23 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem is, most ne a korábbi sérelmekkel és egyebekkel légy elfoglalva. Egy ember mehalt, a család gyászol.

Te nem sajnálod, te nem szeretnéd az utolsó útjára elkisérni?

Mégiscsak a férjed édesapja volt!

2012. nov. 16. 10:04
 15/23 anonim ***** válasza:
58%
ha a párod azt szeretné hogy menj vele akkor nem kérdés hogy menjél is, különben ugy érezni nem számíthat rád. Nem hinném hogy ebben a helyzetben veled lesznek elfoglalva, és hátha pont ez hoz egy pozitiv változást a kapcsolatotokban a családdal.
2012. nov. 16. 10:57
 16/23 anonim ***** válasza:
58%
Fel sem merülhet ilyen helyzetben ez a kérdés,ha ennyire jól megvagytok és ismered a párod, már magadtól sem hagynád magára, eszedbe sem jutna... Ráadásul, ha össze akarjátok kötni az életeteket, jobb kicsit eltekinteni dolgoktól, mert nem hiszem, hogy bármilyen alkalom kapcsán, a párod örömmel megy majd nélküled vagy a család nélkül a saját anyjához vagy rokonához.
2012. nov. 16. 11:12
 17/23 anonim ***** válasza:
79%
Ja, ha meg piszkálnak hadd tegyék, te azért vagy ott, hogy lelki támasza légy a párodnak, ha már az elhunytat sem szívlelted
2012. nov. 16. 11:16
 18/23 anonim ***** válasza:
58%
Menj el ne törődj senkivel. A párod miatt kell ott legyél, mellet állnod. Ha szúrós szemmel néznek rád akkor is. Ez ne érdekeljen. Esetleg azt tudod megtenni, hogy hamarabb megy, te később, csak a temetésre. Így is mellette állsz.
2012. nov. 16. 11:49
 19/23 anonim ***** válasza:
58%

Ha pusztán a legönzőbb szempontokat nézem, vagyis a piszkálódást: nos ha nem mész el, ha kívülmaradsz az egészen, akkor 100000%, hogy azt soha nem felejtik el neked.

Mindemellet az eddigi válaszoknak is igaza van: párod mellett a helyed, ha komolyan gondolod a kapcsolatot (és feltételezem, igen, hiszen eljegyeztétek egymást), akkor tetszik vagy sem, nem húzhatod ki magad ebből.

2012. nov. 16. 12:49
 20/23 anonim ***** válasza:
58%

Menj a pároddal. Abban meg biztos lehetsz, hogy a családja nem fog megjegyzést tenni rád, függetlenül attól, hogy van-e velük vitád vagy nincs.

Páromnak ma 1 éve, hogy meghalt az apukája. Ha azt kérte volna tőlem, amit a párod tőled, nem érdekelt volna milyen a viszonyom a rokonaival, mentem volna. Legyél a párod mellett.

2012. nov. 16. 14:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!