Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek mennyi az az idő,...

Szerintetek mennyi az az idő, amit együtt kell élni minimum, hogy tudjuk, működik-e a dolog hosszú távon?

Figyelt kérdés

Párommal 2 éve vagyunk együtt, ebből több, mint másfél éve együtt is élünk. Teljesen jól működik minden, jól megvagyunk egymás mellett, mindent meg tudunk beszélni, nagyon szeretjük egymást, és beszélgettünk már eljegyzésről is.

Szerintetek mennyi az az idő, amiből már látszik, hogy működni fog-e hosszú távon vagy sem?

2012. nov. 15. 10:39
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Ja, és mind a hosszú, mind a rövidtávú céljaink egyeznek, én 24 vagyok, ő 22. Ő tanul még, én munkát keresek (mindig rosszul járok vele, és váltani kell sajnos).
2012. nov. 15. 10:59
 12/21 anonim ***** válasza:

Szerintem nem az idő számít, hanem az hogy a pár min ment keresztül.

Ha valakik 10 évig együtt élnek jól megvannak anyagilag aztán történik valami és megszorulnak simán felőrőlheti a kapcsolatot.

Mi két éve élünk együtt megvolt már az eljegyzés és kisbabát várok... :)

Sok nehéz dolgon mentünk keresztül és mindig kitartottunk egymás mellett így biztosan tudjuk hogy hosszútávon működni fog a dolog... :)

2012. nov. 15. 11:27
 13/21 anonim ***** válasza:

Én már másfél év együttélés után úgy éreztem, hogy jól ismerem a páromat, és bátran hozzá mehetek.

Ennek ellenére lassan három év együttélés után azt mondom, hogy jó, hogy nem házasodtunk előbb (jövő tavasszal fogunk), mert most még stabilabbnak érzem a kapcsolatunkat.

Még inkább ismerem a páromat, tudom, hogy bármit meg tudunk oldani együtt, tudom, hogy tényleg működni fog, egy szemernyi kételyem sincs (másfél év után picit még féltem volna).

2012. nov. 15. 11:36
 14/21 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs biztos recept. Mi külön éltünk, mikor összeházasodtunk, rá fél évre költöztünk össze. Hitel miatt kellett a papír. Szerintem zökkenőmentes volt az összeköltözés, előtte sem sokat jártunk, bő fél évet.
2012. nov. 15. 12:14
 15/21 anonim ***** válasza:
Mi is külön éltünk amikor összeházasodtunk, és egy év múlva költöztünk csak össze! Ennek már két éve és mondhatom boldog feleség vagyok. :) Szóval nincs recept.
2012. nov. 15. 12:37
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nem lehet így előre megmondani.

Én saját tapasztalatomról beszélek.

A volt férjemmel 5 évig éltünk együtt, amikor úgy döntöttünk jöhet a házasság, jöhet a baba. Azt hittük tökéletesek vagyunk egymás számára. A házasság után nagyon hamar rájöttünk, hogy tévedtünk. 7 év házasság után el is váltunk. Nem sokkal a válóperem után megismerkedtem a második férjemmel. 1 hónap járás után megkérte a kezem, és a 30 nap várakozási idő letelte után össze is házasodtunk. Majd mint férj és feleség kezdtünk együtt élni. Idén lesz 12 éve hogy boldog házasságban élünk..

Szóval sosem tudhatod hogy alakul az életed, de én nem építenék arra, hogy X ideig együtt élek, akkor ismerem is..

2012. nov. 15. 12:45
 17/21 anonim ***** válasza:
Kevésnek tartom a 2 évet. Mert ebből még bármi lehet. Az is hogy életetek végéig együtt maradtok, és az is hogy pár év és szétmentek. Én 7 éve vagyok a jelenlegi párommal, és kb az 5. évben mondtam hogy talán már ismerem eléggé. A volt férjemmel 16 évet voltam együtt, és az első 10 szép és jó volt kisebb zökkenőkkel, az utolsó 6 meg sok zökkenővel csúnya. Hát én ennyit tudnék mondani 38 évesen. Mindenesetre gyereket mai fejjel semmiképp nem vállalnék csak azzal a férfivel akivel már legalább 5 éve együtt élek.
2012. nov. 15. 15:51
 18/21 anonim ***** válasza:
egyszer már laktunk együtt két hónapot, most megint együtt lakunk két hónapja, és ha minden igaz ez már így is marad. egyébként másfél éve vagyunk együtt. én már most azt érzem, hogy bármikor hozzámennék, teljesen stabilnak gondolom a kapcsolatunkat. én kicsit lobbanékonyabb meg érzékenyebb vagyok az átlagnál, ebből vannak néha vitáink de megtanultuk kezelni őket. a mai napig tűkön ülve várom h hazajöjjön. szerintem nem az idő szabja meg, hogy működni fog-e hosszú távon, hanem a csiszolódás. :)
2012. nov. 15. 16:02
 19/21 anonim ***** válasza:

én mindig azt mondom az ilyen kérdésekre, hogy meg kell várni, amíg az a rózsaszín köd eltűnik a szem elől. mert hatalmas szerelemeben (gondoljon bele mindenki) egy csomó dolog nem zavar, rengeteg aranyos dolga van a másiknak. és sokmindent elnézünk, és reménykedünk, hogy majd megváltozik.

amikor az ember szerelmes, nincs esze.

hány olyan van, hogy mindenki mondja az adott illetőnek, hogy meneküljön, de szerelmes mint a nagyágyú, aztán 2 év után kiábrándul ő is. és mondja mindenkinek, hogy igazuk volt, de ő szerelmes volt és nem vette észre mekkora tahót szeret.

lehet, hogy csúnyán hangzik, de egy házasság nem a szerelemről szól. lehet, hogy ezt tizenévesen vagy fiatalon nehéz megemészteni.

de ész is kell a házassághoz, és tudni kell, a másik megfelel-e az igényeinknek. mert hiába szeretem, ha rossz a szex vagy nem tudunk beszélgetni. vagy semmi humorérézke.

2012. dec. 2. 09:38
 20/21 anonim ***** válasza:
Nyuszi? Úristen.
2013. febr. 26. 22:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!