Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért gondolja magát jobbnak?

Miért gondolja magát jobbnak?

Figyelt kérdés

Ha valaki leszokik a cigiről, az mindjárt ossza az észt, hogy fúj, büdös bagósok, stb. Most éppen a testvérem a soros aki egy hónapja nem gyújtott rá, és most kijelentette, hogy nem ölel meg, mert büdös bagószagú vagyok.

Sajnos ezt nem csak nála tapasztalom.

Mit gondoltok miért van ez?

2012. nov. 13. 18:04
 1/8 anonim ***** válasza:
84%
Ezt magamon is tapasztaltam, kifejezetten zavart utána a dohányfüst, nem bírom elviselni.
2012. nov. 13. 18:05
 2/8 A kérdező kommentje:

Jó persze érthető. De inkább maga a viselkedés zavar. "jaj de hülye vagy hogy cigizel, bezzeg én..."

Ami miatt kárörvendően nevetek a markomba, hogy pontosan tudom, hogy vissza fog szokni.

2012. nov. 13. 18:07
 3/8 yuda ***** válasza:
84%

Azt gondolom ez szükségszerű, hogyha leszokik, akkor megutálja a szagát is. Lehetnek persze kivételek, de én ilyeneket ismerek.

Végeredményben nem azt mondta, hogy te magad vagy büdös, hanem a bagószag miatt vagy az.

Most mit mondjon? Te is tudod, hogy a bagószag büdös. Ezt a dohányzók is elismerik, sőt a másikon észre szokták venni, csak magukon nem?!

2012. nov. 13. 18:10
 4/8 anonim ***** válasza:
88%

A pszichés függéstől úgy tud távol maradni, hogy meggyőzi magát, hogy ez tulajdonképpen rossz dolog.

Az egyfajta "elmehasadást" okoz, ha egyszerre tudja, hogy neki az jól esik, illetve azt, hogy nem gyújthat rá. Ezért megideologizálja magának - majd annyira rákattan erre a gondolatmenetre, hogy átcsap boszorkányüldözésbe.

Bővebben a kognitív disszonancia témakörben olvashatsz róla.

2012. nov. 13. 18:11
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha egyszer leszoksz majd megérted miért teszik ezt.
2012. nov. 13. 18:26
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Azért mondja, mert valóban büdösnek érzi. Ha leszoksz, majd megtapasztalod.
2012. nov. 13. 18:31
 7/8 anonim ***** válasza:
Én sok éve leszoktam és mégsem zavar a cigifüst. A családban is van, aki dohányzik, soha nem szólok rá, nem idegesít. Legfeljebb akkor, ha már vágni lehet a füstöt. Úgyhogy én nem értem, hogy lehet, hogy sokan leszokás után undorodnak a cigifüsttől, de sokan állítják, hogy így van, ezért elhiszem nekik.
2012. nov. 13. 18:37
 8/8 anonim ***** válasza:
0%
Én is tettem már le a cigit,3 hónapig nem gyújtottam rá és nem voltam ilyen kibaxott bunkó.A tesód vissza fog szokni,mert attól nem fogja kevésbé kívánni,ha másokat piszkál.
2012. nov. 13. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!