Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kellemetlenül érzem magam,...

Kellemetlenül érzem magam, mert a barátom fizeti a közös nyaralást. Ő dolgozik, én még tanulok. Vagy ez így helyes?

Figyelt kérdés
Jövőhéten megyünk 3 napra kikapcsolódni. Egyik szomszédjának a nyaralójába megyünk. Ő fizeti a nyaralás 100%-át. Nekem egy fillérem sincs. Kellemetlenül érzem magam, lassan ott tartok vissza kellene mondanom. Eddig elég sokat költött rám, és lelkifurdalásom van emiatt. Vagy ne legyen? 18/L (párom 26)
2009. aug. 14. 10:44
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
17%
Bocsáss meg,de édesapád fiatalkorában még az is elképzelhetetlen lett volna,hogy 3,5 hónap után csak úgy elutazzon valakivel,egyszerűen akkor még,ha nem voltak házasok,nem lehetett szállodában közös szobában üdülni. Édesapád legfeljebb egy kávéra vagy moziba,esetleg egy vacsorára hívhatta meg a választottját, (ha eleget akart tenni az akkori illemszabályoknak) s azért annak az anyagi vonzata messze nem ugyanaz,mint egy nyaralásé,legyen az 3 nap vagy egy hét. De ez innen már a Ti magánügyetek. Én a fiú anyukájának a véleményére lennék kíváncsi. De az őszinte véleményére. No,te tudod, én ennek ellenére nem helyeslem,de ez csak az én véleményem!!Bár én alapból sosem fogadtam el semmit ingyen senkitől,ha valaki szivességet tett nekem,akkor még azt is igyekeztem duplán visszaadni.
2009. aug. 15. 21:39
 22/26 A kérdező kommentje:

A barátom anyukája nem ellenezte a dolgot (mivel ő is, az élettársa is és a párom is jól keresnek). Gondolom megmondta volna nekem őszintén (hétvégén voltam náluk és elég szókimondó az asszony), hogy jobb lenne ha mégse mennénk mert...stb. Azt mondta, örül hogy végre a fia is kikapcsolódik, nem csak dolgozik állandóan. És annak még jobban örül, hogy kettesben leszünk, érezzük jól magunkat, kiránduljunk stb. (Mellesleg amit a nyaralásra költenénk, az a párom fizetésének a 20%-a. A szállás ingyen van, csak az oda-vissza út + a kaja amit neki kell fizetni.)

Ha ő ajánlotta fel a 3 napos nyaralást, akkor mondjam azt, hogy bocsi de mégse? Szerda este mennénk. Addig van időm dönteni. Nagyon el szeretnék menni, mert nem voltunk idén sehol.

2009. aug. 17. 10:04
 23/26 anonim ***** válasza:
68%
Mondd meg neki, hogy zavar, hogy te nem tudsz beszállni a költségekbe, de az ő kedvéért félreteszed ezt, és elmégy vele, mert mindketten nagyon vágytok az együtt nyaralásra.
2009. aug. 17. 13:47
 24/26 anonim ***** válasza:
43%

Valószínűleg azért teszi, mert megteheti. Akkor nincs ezzel semmi baj. Ha te hisztiznél, hogy idevigyen, odavigyen, közben meg úgy kéne kéregetnie a szüleitől a hóbortjaidra, az gáz lenne.

Ő szeretne veled eltölteni egy jó kis nyaralást, azért visz el. Meg szeretne örömet okozni a papuccsal akármivel. Nekem is ilyen kedvesem van, ugyanez a helyzet, dolgozik, én tanulok és eleinte én is rosszul éreztem magam, most már csak néha mondom neki, hogy ne vegyen már ilyet is nekem, mert azért mégis olyan izé. Ő azt mondta, hogy ő gondoskodni szeretne rólam és ne hülyéskedjek, ő nem egy idióta, meg akarja nekem venni/el akar vinni, mi bajom van ezzel. Hidd el, neki is öröm, nem véletlenül vesztek össze, ha problémázol, mert nem érti mi a fene bajod van azzal, hogy adni akar, meg örömet szerezni neked.

Azzal ne foglalkozz, hogy csak akkor menjél, ha van rá pénzed, meg dolgozzál azért, mert ő el akar vinni nyaralni, de te inkább fizesd ki. Ha tudod, hogy megteheti, nem hozza magát nehéz helyzetbe, akkor hagyjad, nem kell minden miatt rosszul érezni magad, persze, ha zavar, nem kell mindent elfogadni, én sem szoktam, pedig mi már esküvő előtt vagyunk. :) Szóval én főzök, mosok rá, mert együtt lakunk, de! még erre is azt mondta, hogy ő tőlem nem vár el semmit, csak, ha kedvem van. Persze nem lenne képem otthon mereszteni a seggem egész nap.

Vannak ilyen férfiak. Az enyémnek első perctől fogva természetes, hogy mint férfi, ő gondoskodik, kényeztet stb. És ezerszer inkább egy ilyen, mint a fú-de-feminista-fú-de-büszke-nő-vagyok-nekem-aztán-ne-adjon-senki-semmit-mert-lesül-a-képemről-a-bőr férfi párja. Mert ilyet is látok. Az utolsó százast is számon tartja, amivel tartozik a barátnője. Mennek valahova? Kifizeti a belépőjét, a tiedet fizesd csak ki anyukám. Buliban a pultnál: Mit iszol? Lány megmondja, fiú elegánsan lelép vedd meg magadnak. Évforduló? Vesznek egy üveg pár száz forintos bort, másnap szól, hogy hé, még tartozol a bor felével. Hát kösz. És ez csak rosszabb lesz. Kinek kell egy ilyen? Hát ezerszer inkább a gavallér, még ha néha rosszul is érzem magam a nagylelkűségétől, mint egy ilyen fukar úr, borzasztó kiábrándító.

Sajnálom azokat, akik még nem tapasztalták meg milyen az, mikor a másik önzetlenül ad és megoszt mindent, csak azok tudnak úgy nyilatkozni, hogy lesül a képükről a bőr, meg undorító bármit is elfogadni. Tudjátok nem csak a kihasználás létezik, van amikor a másiknak direkt öröm, hogy adhat pénzen megvehető dolgokat is, ha azzal örömet okoz, főleg, ha tudja, hogy a szerelme magának nem tudná megvenni, bármennyire is szeretné.

2009. aug. 17. 14:21
 25/26 anonim válasza:
68%
Szerintem nyugodtan fogadd el. Te is és a barátod is tudja, hogy ez nem kihasználás. Én a helyedben mennék, aztán a nyaralóban minden reggel rendet raknék, felajánlanám, hogy elmegyek a boltba reggeliért, stb. Kis figyelmesség, ami nem kerül pénzbe. Mondjuk ezek terméeszetes dolgok, neki jól fog esni hidd el.
2009. aug. 17. 14:28
 26/26 A kérdező kommentje:

Egyik barátnőm barátja olyan, hogy meghívja a lányt moziba,de az ő jegyét fizesse ki.

Azt mondta hogy mire felkelek, már ő rég kész lesz a reggelivel, teljesen fel van dobva hogy 3 napig ő "gondoskodik rólam". Már töri a fejét, hogy reggeli mi legyen, meg az ebéd, mit vacsizzunk, hova menjünk mit vigyünk, mi az amit ott vegyünk meg.

Mondtam anyuéknak hogy szeretném ezt majd valahogy viszonozni, de egyenlőre nem tudom hogyan.

Mondjuk annyiban igazatok van, hogy ő akkor is tudta, mikor összejöttünk, hogy én tanuló vagyok, nincs zsebpénzem, anyuék sem tudnak mindig adni. Ő ezt vállalta, hogy igen így is kellek neki, ha el akarunk menni valahova neki kell fizetnie. Gondolom ha nem az anyjáéktól kellene pénzt kérnie, nem venne magának 15 ezerért inget, 14 ezerért karórát stb.

2009. aug. 17. 16:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!