Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az anyakönyvi kivonat módosíth...

Hell_cat kérdése:

Az anyakönyvi kivonat módosítható?

Figyelt kérdés
Az anyám sajnos egy rossz életű szemétkupac. Nem szeretném, ha bárki tudná mi az anyám neve... Lehet hülyeség a kérdés, de bármit megadnék, ha a nevét töröltethetném.

2012. nov. 13. 14:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez esélytelen szerintem.....
2012. nov. 13. 14:08
 2/14 anonim ***** válasza:
24%

Barmilyen is aaz anyad vilagra pottyantott teged ez teny ez megvaltoztatni nem lehet.

halas gyerek vagy jol neveltek erted a megbocsajtas leckejet ugy latom.

2012. nov. 13. 14:09
 3/14 anonim ***** válasza:
90%
tudod hány hivatalos iraton kell még az életben leírnod anyád nevét? ... és ugye többnyire csak az apa lehet ismeretlen ...
2012. nov. 13. 14:15
 4/14 anonim ***** válasza:
72%
Az anyakönyvben még az anyakönyvvezető sem javíthat semmit. Amit abba egyszer beleírtak, az úgy marad, akkor is, ha hibásan írta pl. a nevet. Ha annyira "szabadulni" akarsz anyád árnyékától, változtass nevet, bár anyád neve akkor is ott lesz.
2012. nov. 13. 14:19
 5/14 anonim ***** válasza:
53%
ez van eleted vegeig kiserni fog ,,anya neve, Kulonben ez igazi magyar szokas egy mas orszag sem lovagol ennyire az anya neven.
2012. nov. 13. 14:23
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet. Nagyon egyedi neve van?
2012. nov. 13. 14:26
 7/14 anonim ***** válasza:
74%
Azt tudom, hogy születési nevet biztosan tudsz módosítani, és ez esetben egy teljesen új anyakönyvi kivonatot kapsz. Hogy az anyát nevét át lehet-e írni, nem tudom, kérdezd meg az anyakönyvvezető irodában, ők biztos okosabbak nálunk :)
2012. nov. 13. 14:26
 8/14 A kérdező kommentje:

gondoltam amúgy...a nevet lehet csak...

második kérdező, ja amúgy hálás gyerek vagyok... nagyon hálás vagyok azért, hogy a világra hozott, éheztetett, nem foglalkozott velem, ha foglalkozott akkor is csak verés vagy baszogatás volt, aztán hátrahagyott mint egy kupac kutyagumit.. 7 éve azt se tudom hol van.. :D szerintem ez pont ilyen hálát érdemel.

lehet te megkaptad azt a luxust, hogy ANYA és nem egy valakit aki csak megszül azért hogy egy férfi miattad eltartsa őt...nekem nem volt meg ez..

mielőtt ilyeneket írsz végiggondolhatnád, hogy ha valaki ennyire barom kérdést tesz fel nyilván oka van...

2012. nov. 13. 14:28
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Az anya neve - talán a világon egyedülállóan - nálunk egy fontos személyi azonosító adat. Az anya nevét csak titkos örökbefogadás esetén lehet megváltoztatni (ill. van más eset is, de az már bűnügyi kategória, szerencsére nem a te eseted). Egyedül az anyád magánéletére való hivatkozással semmi esélyed.
2012. nov. 13. 14:31
 10/14 A kérdező kommentje:
XD elírtam... második válaszoló :D bocs
2012. nov. 13. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!