Hogyan legyen igy jó napirendünk?
Nem tudom megfogalmazni jól a kérdést,de remélem tudtok benne segiteni!
Én 27N 2.5 kislány anyukája,aki bölcsibe jár. Én mellette levelezős(havi 1 hét suli) iskolába járok. Szóval ha itthon vagyok akkor vagy rendrakás,takaritás,mosogatás a napi program. Reggel 8ra viszem a kicsit bölcsibe,du 4re megyünk együtt érte. Általában 6kor kelek,7kor keltem hogy 8ra reggelire bent legyünk.
Párom szintén 27,ő dolgozik. 4körül kel,5-6 között re jár dolgozni. Általában fél 6ra megy. Én azonban a reggeli ébresztőjére felébredek 4kor,egyszer kétszer még a lányunk is és megy ki utána félálomban akit ilyenkor elég nehéz visszaaltatni.(Szerencsére csak 2szer volt ilyen) De ilyenkor Ő visszaaltatja. Ezután én ha nem ébredek fel akkor alszok 6ig,ha felébredek wc kicsit beszélünk,meddig lesz és ilyenek 10perc kb,majd visszafekszek. Elmegy dolgozni,s 3 ig bent van a melóhelyén. 4kor szoktunk a bölcsinél találkozni. Ekkor együtt bemegyünk boltba vásárolni,ami esetleg kell,vagy doki vagy elintélzzük ami olyan.S hazasétálunk.Kb 20perc. Ekkor ő vagy leül gépezni,vagy játszik a lányunkkal.Pihenésképpen. Este néha rá tudom venni a mosogatásra,de nem mindig. Pedig jó lenne ha segitene benne,mert aért kicsit fárasztó minden nap mosogatni... Van olyan este hogy egész este a gépnél ül. Én meg megnézem a Fókuszt és a BArátokat,amit ő is szeret. Uána fekszünk le aludni de még kicsit beszélgetünk. S ezeket a Csont ,meg CSI is szeretjük megnézni,de ha megnézzük akkor meg kimerült..
Szerintetek hogy lehetne megoldani hogy ne legyen kimerült a 4órás kelés miatt,de mégis legyünk együtt? Az utobbi időben elég keveset segit,pedig jól esne.. 20hetes A tesó(pocakban még.)
Mondjuk a lányt mindig ő fürdeti,nekem csak annyi a dolgom h adok ruhát.
Ha itthon van egész nap akkor sokat foglalkozik a kicsivel,de másban is jól esne meg nem csak azokon a napokon..
Én egyébként mindig mondom neki hogy jöjjön és játszunk együtt,de index,nb1.hu meg mittomén.. Meg 4es metró fórum,meg egyéb fórum.. S nem ül le velünk este:(
PErsze kell a kikapcs,de nekem is jól esne ha meghallgatná hogy mit tanultam meg mi volt a dokinál pl... Ha fórumot néz akkor hozzá se szóljak.. Ami meg őt érdekli a neten ahhoz én meg mindent tudnom kell...
Ez az én napirendem: Kislányunk 2 éves
Férjem hajnali egyre jár dolgozni (pékségbe). Reggel 8-ra ér haza. O van otthon egész nap a kicsivel. 8-kor elmegyek dolgozni, délután 4-re megyek haza. Férjemmel 1 orát jo ha beszélunk, 5 korul megy aludni (7 napbol 6 napot dolgozik). Este mosogatok (egész napos halmot), fozok (kb. 2 napra valot), takarítok, felmosok, kimosok, gyerekkel játszok, furdetek, fektetek 8 kor. Mikol elalszik van, hogy 9-kor nekiállok vasalni, teregetni stb. Ja és kertes házban lakunk, épp felujítunk, kertunk van, virágoskert, fuves udvar, ugyhogy tavasztol oszig van mit csinálni.
Szerintem te még szerencsés helyzetben is vagy az estékkel kapcsolatban. Csak a férjednek is akarnia kell.
26N
Kedves Kérdező.
Ne haragudj meg de úgy gondolom, hogy ez csak "terhes hiszti".
Egyik szavaddal a másikat hazudtolod meg.
Első gondod a mososgatás volt aztán már nem az hanem, hogy nem eggyütt tévéztek, hanem gépezik.
A védőnővel érvelsz meg a dokival. Mintha mindennap orvoshoz kellene járni.
Ez csak egyszerű hiszti.Sztem most is unaémadban tetted fel a kérdést. A mosogatást meglehet oldani egy mosogató géppel. Mondjuk nem hinném hogy fergetegesen sok mosogatni való van ha egésznap nincs otthon senki és am is csak 3 főről van szó.
Szedd össze magad. Mások munka mellett nem rinyálnak és betudják osztani az idejüket. Neked is menni fog rengeteg tippet kaptál már. Hasznositsd ne sajnáltasd magad.
Ugyan még nem született meg a babánk:
de reggel 5:30-kor kelünk én elviszem a kutya gyereket sétálni, férjem meg elindul dolgozni ő 16:00-16:30 között kb hazaér elviszi a kutyi gyereket sétálni, játszanak én 18:30-ra hazaérek vacsorázunk elmosogatok megfőzök másnapra mivel még csinálom a sulim uccso évét tanulok vagy éppen dokihoz megyek vagy reggel még beiktatok egy védőnői látogatást..
Már 22:00 körül járunk mégegyszer megy a kutyu sétálni és fekvés alvás előtt TV ami éppen érdekel...
szerintem arra van időd amire akarod..Mi onnantól kezdve hogy együtt vagyunk folyamatosan beszélgetünk úgyis hogy ő netezik miközben én főzök például...
Ja és ez a napirend csak bővül ha megszületik a babuci...
mert attól a kutty akar sétálni meg főzni és takarítani is kell....
Szóval szerintem találj valami jobb napirendet magadnak, mert valami nem jó...
25 hkm
#6-osnak
igen ismerem az oldalt :-)
de nekem drága és nem vagyok olyan jó kézimunkában
amúgy néha van kis meló a volt/van/lesz cégemtől kis CAD szerkesztés, egyebek amik interneten el lehet küldeni az elfoglal pár napra
és visszajárok az egyetemre 1-2 tanárhoz az óráira h ne felejtsek :-)
és itt a GYIK :-DDD
OMG! mekkora prolik vagytok! sorozatokat néztek, ahelyett, h kettesben beszélgetnétek? fókusz? barátok közt? najó, nem kommentálom...
tv bámulás helyett mosogathattok együtt, vagy nézhetnétek valami értelmes dokumentumfilmet, szex, akármi.
a mi lakásunkban nincs TV, nem is lesz, viszont sosem okozott még problémát, hogy nincs időnk egymásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!