Hogyan legyen igy jó napirendünk?
Nem tudom megfogalmazni jól a kérdést,de remélem tudtok benne segiteni!
Én 27N 2.5 kislány anyukája,aki bölcsibe jár. Én mellette levelezős(havi 1 hét suli) iskolába járok. Szóval ha itthon vagyok akkor vagy rendrakás,takaritás,mosogatás a napi program. Reggel 8ra viszem a kicsit bölcsibe,du 4re megyünk együtt érte. Általában 6kor kelek,7kor keltem hogy 8ra reggelire bent legyünk.
Párom szintén 27,ő dolgozik. 4körül kel,5-6 között re jár dolgozni. Általában fél 6ra megy. Én azonban a reggeli ébresztőjére felébredek 4kor,egyszer kétszer még a lányunk is és megy ki utána félálomban akit ilyenkor elég nehéz visszaaltatni.(Szerencsére csak 2szer volt ilyen) De ilyenkor Ő visszaaltatja. Ezután én ha nem ébredek fel akkor alszok 6ig,ha felébredek wc kicsit beszélünk,meddig lesz és ilyenek 10perc kb,majd visszafekszek. Elmegy dolgozni,s 3 ig bent van a melóhelyén. 4kor szoktunk a bölcsinél találkozni. Ekkor együtt bemegyünk boltba vásárolni,ami esetleg kell,vagy doki vagy elintélzzük ami olyan.S hazasétálunk.Kb 20perc. Ekkor ő vagy leül gépezni,vagy játszik a lányunkkal.Pihenésképpen. Este néha rá tudom venni a mosogatásra,de nem mindig. Pedig jó lenne ha segitene benne,mert aért kicsit fárasztó minden nap mosogatni... Van olyan este hogy egész este a gépnél ül. Én meg megnézem a Fókuszt és a BArátokat,amit ő is szeret. Uána fekszünk le aludni de még kicsit beszélgetünk. S ezeket a Csont ,meg CSI is szeretjük megnézni,de ha megnézzük akkor meg kimerült..
Szerintetek hogy lehetne megoldani hogy ne legyen kimerült a 4órás kelés miatt,de mégis legyünk együtt? Az utobbi időben elég keveset segit,pedig jól esne.. 20hetes A tesó(pocakban még.)
Mondjuk a lányt mindig ő fürdeti,nekem csak annyi a dolgom h adok ruhát.
Ha itthon van egész nap akkor sokat foglalkozik a kicsivel,de másban is jól esne meg nem csak azokon a napokon..
Mit csinálsz 8tól fél4ig?
Mosogatás fél óra,főzés 1 óra,takaritás 1 óra,és akkor már sokat irtam.
Többi idő?
jééézusom
nekem 3 gyerekem van, alap h mikor otthon vagyok pl Gyesen akkor én csinálom a háztartást mint pl most is
a havi 1 hét suli semmi sem .....
ha nem dolgozol akkor neked kell megcsinálni a házimunkát
az h a párod besegít az csak kedvesség pl mosogatásban de foglakozik a gyerekkel fürdeti
meló mellet mit akarsz még ráterhelni ????
figyi anno 2 gyerek mellet dolgoztam (4 órában) és Építészetett hallgattam az egyetemen (no az nem volt egyszerű de meglett a diplomám hát nem büfé szak ám !!!) és én vezettem a háztartást is mert h a párom 10 órázott +2 az utazás
persze hétvégén segített ezt azt de akkor is nekem kellet a nagyát megcsinálni
szal nem értem miért panaszkodsz
napi 2,5 órát rászánsz és csilivili a lakás főt étel van mosott a ruha elvan mosogatva stb...
és az külön jó neked h bölcsis a gyerek szal azzal sincsen gond egész nap
elsőnek na igen
a mosás kb 10 perc (majd a gép magától moss ám :-)))
teregetés 15 perc
míg megy a mosógép fel lehet rakni a kaját
míg fő addig porszívózás felmosás virág locsolás rendrakás mosogatás stb..
3 fő után akik alig vannak otthon nincs sok meló
Első vagyok
Sosem értettem azokat akik képesek egy műszakot eltakarithatni/főzni,stb.
Volt 3 olyan hónapom amikor gyerek már oviban,nekem még szabikat ki kellett venni,fél9re gyerek oviban,hazafele bevásároltam,megnéztem a sorozatomat,takaritottam,neteztem,előszedtem a rég elfeledett kézimunkáimat,és az istennek se akart 2 óra lenni hogy elkezdhessek főzni.Fél4re kész volt,heti kétszer sütivel együtt,és végre mehettem a gyerekért,párom ott vett fel minket kocsival.Hazaérkezés után már se mosatlan,semmi,csak mi hárman.
Most már 8 órában dolgozok,de igy se szánom többet 1-1 óránál,persze most már ketten végezzük amit kell.
na igen nekem sem megy most :-))))
anno a két nagy mellet volt egyetem és meló pörgés
most a legkisebb mellet semmi :-(
csak a pici itthon és a nagyok suliban
a lakás rendben meleg étel van tisztaság stb... és unalom :-/
a pici 2 éves de még így is mire lefektetem nincs meló itthon
8:00-12:00 megoldva még a séta és a vásárlás is
Ha jól értelmezem akkor nekem kellene szerintetek mindent csinálni? Jó amit tudok persze megcsinálok,de már azért kimeritő hogy nem mosogat el..
Inkább a kérdés főleg arra irányul hogy az estéket hogy oldjuk meg hogy ő ne legyen kimerült de mégis megtudjuk nézni a tvben amit akarunk...
S ami nagyon rossz hogy ha felébredek 4kor amikor ő kel akkor nem tudok visszaaludni.
S én viszont éjjeli bagoly vagyok...
Egyébként most kezdte csak a bölcsit,szóval 1 hét bölcsi 1 hét itthon.. Most pl 2 hetet volt itthon,s én is elkaptam tőle..
Ha elárulod hogy mi az a rengeteg dolog ami lefoglal egész nap,akkor talán megértőbbek lszünk.
Most viszont amit leirtál eddig,az jön le hogy reggel gyerek bölcsibe,utána van 8 órád mindenre.
És még igy is a 10 perc mosogatással nyaggatod a férjed.
Már azt sem értem, hogy minek viszed bölcsibe a 2,5 kislányt, ha egyszer otthon vagy.
A férfi négykor kel, aztán végigdolgozza napot, neked meg nehéz elmosogatni?! Emellett játszik a lányotokkal, elmegy veletek bevásárolni, ügyintézni 4 után, ha úgy van.
Nem látom a problémát, hacsak azt nem, hogy nagyon el vagy kényelmesedve. Más beadja reggel a bölcsibe a kicsit, elmegy dolgozni 8 órát, aztán hazaviszi, és akkor elmosogat és megfőz. Nagytakarítás hétvégén, arra munka mellett hétköznap este már tényleg nincs idő.
Az egyetlen valós probléma, hogy egyikőtök gépezik, másikótok tévézik este, na pont ez az az idő, amikor lehetne értékesen beszélgetni, együtt lenni, szeretkezni, akár játszani kettesben vagy csak összebújni.
Nem mindig 8ra megy,van amikor csak 10re. Általában amig itthon vagyok megyek el a dokihoz,védőnőhöz, meg próbálom belakni a lakást mert most jöttünk ide. Nem olyan rég. Meg van hogy ledölök egy 1-2órára pihenni.(Terhesség miatt jól esik néha napján.)
Egyébként a bevásárlást azt kb úgy kell elképzelni hogy jövünk a bölcsiből haza(ő a buszról leszál,s hazasétál,aminek útjába esik a bölcsi igy odajön a bejárathoz.) s a bölcsi mellett van egy Spar (ill mellettünk a mini Tesco vagy Pennybe beugrunk és veszünk kenyeret meg felvágottat.
(Kb 5percet töltünk bent)
Egyébként a doktornéni miatt jár bölcsibe orvosi javaslatra. Mert itthon nagyon válogatós,s nem eszik meg semmit. Most mondjam neki hogy nem jöhet el velünk el a nődokihoz? Vagy UH-ra? Egyébként van hogy az egész estét a gép elött töltené... éjfélig is akár de panaszkodik h kimerült..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!