Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti engednétek hogy a 15 éves...

Ti engednétek hogy a 15 éves lányotok éjszaka egyedül menjen haza?

Figyelt kérdés
9.es vagyok és pénteken az osztályommal Budapestre megyünk. Éjfél után érnénk haza és a szüleim azt akarják hogy egyedül gyalog jöjjek haza. Apukám nem lesz itthon és nála lesz a kocsi anyukám pedig nem hajlandó elém jönni mert nem akarja otthon hagyni a tesóim (1 és 3 évesek) :( Már előre félek hogy majdnem egy órát kell majd egyedül a sötétben gyalogolnom mit tegyek?
2012. nov. 12. 17:53
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
79%
Megmutathatsz neki néhány cikket amiben elrabolt/erőszakolt/ölt 13-18 évesekről van szó. Szerintem harcold ki azt a taxit! Egy ezresbe nem hal bele. Vagy ha más nincs, akkor kérd meg egyik osztálytársad anyukáját, vagy apukáját, hogy vigyenek haza, mert a szüleid khmkhm nem túl kedvesek.
2012. nov. 12. 18:07
 12/29 anonim ***** válasza:
93%
55 évesen még én se szivesen sétálok éjszaka egyedül. Anyukád helyében elgondolkodnék, hogy hogyan tudom megoldani, hogy valaki hazakisérjen. Tőle tényleg nem várható, hogy otthon hagyja a tesóidat, de valami ismerőst azért biztos keritenék aki hazakisér. A taxi ilyenkor egyáltalán nem felesleges kiadás.
2012. nov. 12. 18:07
 13/29 A kérdező kommentje:
én egyedül hívhatok taxit ugye? mert van pénzem eltéve abból inkább kifizetném mint hogy sötétben mászkáljak. egyébként nagyon gettós környéken élek sajnos és volt már hogy fényes nappal belém kötöttek a c kategóriások.
2012. nov. 12. 18:14
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
Hogyne hívhatnál, nézz ki egyet jó előre ami tuti éjszakázik is, és hívd nyugodtan.
2012. nov. 12. 18:15
 15/29 anonim ***** válasza:
46%
Én még talán a taxit sem engedném meg neki egyedül..de lehet, hogy én lihegem túl. :) Nagynéni, nagybácsi, idősebb unokatestvér nincs a családban aki elmenne érted akár kocsival, vagy várna?
2012. nov. 12. 18:22
 16/29 anonim ***** válasza:
61%
Max. akkor engedném, ha ismerős környékről kellene hazamennie, és max. 20 perc alatt hazaérne. Ja, és mindenképpen csak olyan helyről, ahol tűrhető a világítás.
2012. nov. 12. 18:23
 17/29 anonim ***** válasza:
85%
Vagy esetleg anyukád megbeszélhetné az egyik kísérő tanárral, hogy neki ez gondot okoz, nem tudja megoldani, esetleg valahogy ők nem tudnák-e megoldani a haza jutásodat? Gondolok itt arra, hogy aki autóval megy majd haza, hazavinne téged is stb. Ha lelkiismeretes, megértő pedagógus, akkor nem hiszem, hogy nagy problémát okozna ez neki..
2012. nov. 12. 18:24
 18/29 anonim ***** válasza:
88%
Elég érdekes anyukád van. Egyrészről megértem, hogy a tesóid még kicsik és nem lehet őket egyedül hagyni, de másrészt meg elég furcsa, hogy nem aggódik érted. Én anyaként biztosan aggódnék és megoldanám valahogy a dolgot. Vagy nem engednélek el, vagy befognám a számat és kifizetném a taxit, vagy ismerőst érted küldenék, nem tudom, valahogy. Igaz én ennyi idősen sokat sétáltam egyedül haza a sötétben, volt, hogy a buszállomáson részegek között várakoztam, nem volt kellemes, de egy idő után hozzá szokik az ember. De anyaként biztos megoldanám valahogy. Meg is kérhetne valakit,hogy vigyázzon a kicsikre, míg elmegy érted. Komolyan nem értem, hogy hogy a fenébe nem tudja megoldani. Nem is akarja, ezek szerint.
2012. nov. 12. 18:34
 19/29 anonim ***** válasza:
93%
Nem tudsz valakinél ott aludni? Reggel meg hazamész.
2012. nov. 12. 18:38
 20/29 anonim ***** válasza:
7%
Ha nem születik megoldás akkor talán jobb lenne ha vissza mondanád a kirándulást a saját érdekedben. Az életed fontosabb, nem?
2012. nov. 12. 18:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!