Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Annyira elveszve érzem magam....

Annyira elveszve érzem magam. Hogy juthatnék ki ebből az állapotból?

Figyelt kérdés
az a helyzet, hogy nem tudom, hogy mit csináljak ha valami olyat kell csinálni amit én nem szeretek azt mind szenvedésnek veszem és olyan mindennapi dolgok okoznak örömet, hogy már jövök hazafele az iskolából és végre azt csinálhatok amit akarok. már elvégeztem a gimnáziumot és OKJ-s képzésen vagyok de ehhez a szakhoz semmi kedvem csak azért választottam, hogy legyek valahol.. nem tudom eldönteni mit akarok az élettől de itthon ülni se szeretek de olyat se ami nem érdekel.. tudom vannak ennél sokkal de sokkal nagyobb bajok. de valaki nem tudna tanácsot adni, hogy mit tegyek?

2012. nov. 12. 13:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
84%

Ha mindenki azt csinálná/dolgozná, amit szeret/ne, éhen halnánk.

Biztos van olyan, ami érdekel. Egyébként Te depressziós vagy, szerintem fordulj orvoshoz. Akármit írhatunk, nem tudhatjuk pár sorból, hogy milyen lehetsz, de egy pályaválasztási tanácsadót is felkeresnék, hátha az segít eldönteni, mert valahol el kell indulnod, a szüleid sem élnek örökké, és akkor mi lesz veled?

2012. nov. 12. 13:57
 2/11 anonim ***** válasza:
32%

1.Ennek semmi köze a depresszióhoz te szerencsétlen.

Nincs elég idő,hogy kialakuljon mit szeretnél csinálni és azért van ez.

2012. nov. 12. 14:00
 3/11 anonim ***** válasza:
75%
Az a baj a gimivel, hogy azthiszed : " áhh, van még 4 évem eldönteni mit akarok, ráérek.." A négy év pedig szépen végetér és a legtöbbnek fogalma sincs mit akar csinálni, viszont továbbtanulni muszáj. Nem te vagy az egyetlen, aki olyan helyet választott ami számára nem megfelelő. Először akár a neten is vizsgálódhatnál pályaválasztási oldalon, hogy mi lenne neked megfelelő. Ha nem találsz hozzád illő szakmát, akkor felkereshetsz egy pályaválasztási tanácsadót. Még nem késő váltani. :)
2012. nov. 12. 14:09
 4/11 anonim ***** válasza:
84%
Az a bajod, hogy nincsenek céljaid, nincs ami motiváljon. Ezen kell változtatnod.
2012. nov. 12. 14:09
 5/11 anonim ***** válasza:
36%
2.! másoknak mégis megy. Biztosan bennük van a hiba. Te szerencsétlen.
2012. nov. 12. 14:12
 6/11 anonim ***** válasza:
92%

Utolsó:A legtöbb fiatal nem tudja,mit akar.

Szerintem próbáld megtalálni,miben vagy jó és hogy mi érdekel.Nem könnyű,de nem is lehetetlen.Én is elszúrtam a pályaválasztást,de mára végre azt csinálom,amit szeretek.Az meg hogy alapból nem érzed jól magad,lehet,hogy azért van,mert rossz környezetben élsz.

2012. nov. 12. 14:40
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg menj el pályaválasztási kiállításokra, börzékre, hátha találsz olyan munkakört/szakterületet, ami tetszene!

Valamilyen érdeklődési köröd biztosan van.

Kreatív vagy? Aprólékos vagy? Közösségi ember vagy? Inkább magányosan könnyebb koncentrálnod? Bontsd jellemzőkre a szakirányokat, valamit biztosan találsz!

2012. nov. 12. 15:27
 8/11 anonim ***** válasza:

ez semmi más mint motiváció hiány. Ha mondjuk neked minden álmod egy 500e es ló lenne(példa kedvéért) akkor akár wc-t is pucolnál hogy meglegyen.

Ilyen álomra gondolok, amiért hajlandó is vagy tenni, és nem csak " jaj je jó lenne ha lenne..."

2012. nov. 12. 17:12
 9/11 anonim ***** válasza:

nos nekem pl pont ez volt a bajom, hogy senki nem tudott konstruktív taácsot adni, hogy minek volna a legnagyobb értelme, mi adna a legbiztosabb megélhetést ha valami szakma kéne a kezembe független attól hogy szeretem e vagy sem. Nos az még jobb ha szereted amit csinálsz, de előbb döntsd el hogy mi az ami érdekel, aztán hogy azon a területen milyen szakma az aminek még sokáig értéke lesz a piacon.

Az biztos hogy a nyelveknek pótolhatatlan értéke lesz így javaslom, németet meg angolt seggeld be de nagyon jól, aztán ha van rá kapacitásod vagy EÜ vagy műszaki főleg gépész szakokon agyalj, mert ezekre nagy kereslet lesz mindig is mert a nehézipar mozgatja a legjobban a gazdaságot, főleg nyugatabbra.

Én ezt tanulnám ha újból kezdhetném, de már annak is örültem volna ha lett volna valaki aki némileg ellát tanáccsal. Neked itt a lehetőséged, élj vele. Am meg van pályaválasztási tanácsadó, azokat is fagagsd ki, mert jobban rálátnak a statisztikákra, azok meg megmutatják merre érdemes indulni.

Most különben minek tanulsz?

2012. nov. 12. 20:34
 10/11 A kérdező kommentje:
angolt szeretem, a csillagászatot ezt a kettőt, van nyelvvizsgám meg emelt szintű érettségim és felvettek egy főiskolára is csak volt egy balesetem amiért sokat kórházba feküdtem és csak fizetősön folytathattam volna amire anyukáméknak nincs keretük.. és így logisztikán vagyok.. de a matekhoz egyáltalán nem értek meg is buktam kétszer pótvizsgára gimibe.. meg ez a szakma se nagyon érdekel
2012. nov. 12. 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!