Annyira elveszve érzem magam. Hogy juthatnék ki ebből az állapotból?
Ha mindenki azt csinálná/dolgozná, amit szeret/ne, éhen halnánk.
Biztos van olyan, ami érdekel. Egyébként Te depressziós vagy, szerintem fordulj orvoshoz. Akármit írhatunk, nem tudhatjuk pár sorból, hogy milyen lehetsz, de egy pályaválasztási tanácsadót is felkeresnék, hátha az segít eldönteni, mert valahol el kell indulnod, a szüleid sem élnek örökké, és akkor mi lesz veled?
1.Ennek semmi köze a depresszióhoz te szerencsétlen.
Nincs elég idő,hogy kialakuljon mit szeretnél csinálni és azért van ez.
Utolsó:A legtöbb fiatal nem tudja,mit akar.
Szerintem próbáld megtalálni,miben vagy jó és hogy mi érdekel.Nem könnyű,de nem is lehetetlen.Én is elszúrtam a pályaválasztást,de mára végre azt csinálom,amit szeretek.Az meg hogy alapból nem érzed jól magad,lehet,hogy azért van,mert rossz környezetben élsz.
Esetleg menj el pályaválasztási kiállításokra, börzékre, hátha találsz olyan munkakört/szakterületet, ami tetszene!
Valamilyen érdeklődési köröd biztosan van.
Kreatív vagy? Aprólékos vagy? Közösségi ember vagy? Inkább magányosan könnyebb koncentrálnod? Bontsd jellemzőkre a szakirányokat, valamit biztosan találsz!
ez semmi más mint motiváció hiány. Ha mondjuk neked minden álmod egy 500e es ló lenne(példa kedvéért) akkor akár wc-t is pucolnál hogy meglegyen.
Ilyen álomra gondolok, amiért hajlandó is vagy tenni, és nem csak " jaj je jó lenne ha lenne..."
nos nekem pl pont ez volt a bajom, hogy senki nem tudott konstruktív taácsot adni, hogy minek volna a legnagyobb értelme, mi adna a legbiztosabb megélhetést ha valami szakma kéne a kezembe független attól hogy szeretem e vagy sem. Nos az még jobb ha szereted amit csinálsz, de előbb döntsd el hogy mi az ami érdekel, aztán hogy azon a területen milyen szakma az aminek még sokáig értéke lesz a piacon.
Az biztos hogy a nyelveknek pótolhatatlan értéke lesz így javaslom, németet meg angolt seggeld be de nagyon jól, aztán ha van rá kapacitásod vagy EÜ vagy műszaki főleg gépész szakokon agyalj, mert ezekre nagy kereslet lesz mindig is mert a nehézipar mozgatja a legjobban a gazdaságot, főleg nyugatabbra.
Én ezt tanulnám ha újból kezdhetném, de már annak is örültem volna ha lett volna valaki aki némileg ellát tanáccsal. Neked itt a lehetőséged, élj vele. Am meg van pályaválasztási tanácsadó, azokat is fagagsd ki, mert jobban rálátnak a statisztikákra, azok meg megmutatják merre érdemes indulni.
Most különben minek tanulsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!