Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek a szüleimmel?...

Mit tegyek a szüleimmel? Teljesen el vagyok már keseredve!

Figyelt kérdés
19 éves lány vagyok, 8 hónapja van egy komoly kapcsolatom. A szüleim teljesen gyerekként kezelnek még, mintha 14 éves lennék. Alig engednek el valahová, olyan dolgokra kényszerítenek, amit nem szeretnék megtenni, vagy olyan helyekre cibálnak el, ahová nem szeretnék elmenni. Mindenféléket parancsolnak itthon, mindenért én vagyok leszidva, még azért is amit nem én tettem/nem tettem. Öcsémet semmire nem kérik, és amikor ezt szóvá teszem akkor is én vagyok a szemét, hogy öcsémet mocskolom be. Pár hete nagyon összevesztem a családommal, mert azt szerettük volna a párommal, ha ő is jönne velünk nyaralni, a szüleim pedig teljesen összekombináltak mindent, és végül mi lettünk a bukók, főleg én h már nem szeretem őket, a barátom meg a főbunkó a szemükben (anyáméban leginkább, apám elvan vele), pedig párom normális mindenkivel és soha semmi rosszat nem tett, sőt csak jót, segít sok mindenben. Most pedig nyaralni megyünk párommal, normálisan megkérdeztem itthon, elmondtam hová, mikor, hogyan stb. Erre anyám ma üvöltözik velem, hogy én nem mondtam apámnak se semmit, apámat sírva hívtam fel telón, hogy miért mondta azt h nem tud semmit. Ebből is balhé lett, hogy vki hazudik, mi meg nem mondunk soha semmit, csak követelőzünk. Teljesen úgy érzem, hogy nem figyelnek rám, mindent többször kell elmondanom, mintha meg se hallanák! Most kezdem majd a főiskolát, a párom nagyon jól keres, szeretnénk ősszel összeköltözni, mert mindenkinek jobb lenne, de anyám azt mondta, hogy inkább lelöveti a páromat egy bérgyilkossal, minthogy én elköltözzek itthonról! :( :( Mit tegyek? Nem bírok itt maradni így tovább! :( Elnézést, hogy ilyen hosszúra sikeredett, de így nagyjából fel tudtam vázolni mi a helyzet! :(
2009. aug. 13. 22:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
67%

szia ^^

Szerintem, ha így áll a helyzet költözz el, a kétszínű dög öcséd meg fulladjon bele az ál könnyeibe ;)

2009. aug. 14. 02:55
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez így senkinek nem jó. Neked sem és a párodnak sem. Kikészülsz idegileg, nem fogsz tudni tanulni és még a kapcsolatod is rámehet. Állj a sarkadra és költözz el a szerelmedhez, mert így nem fogsz megszabadulni ettől a szülői szeretetnek álcázott lelki terrortól. Nagykorú vagy, jogod van boldogan élni az életedet. Most ne törődj se öcsivel, se szülővel. Hidd el, ha azt látják, hogy megállod a helyedet nélkülük is, akkor megnyugszanak a kedélyek. Ebben a pillanatban, mivel nagyon elszabadultak az indulatok, még higgadt beszélgetésre sincs lehetőség. Ne késlekedj, nem több, mint a további életed a tét. Sok sikert. Két felnőtt gyerek anyukája javasolja ezt Neked.
2009. aug. 14. 07:22
 13/16 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszát! És annak is örülök nagyon, hogy egyetértetek velem, meg ezek szerint tényleg nem én és a párom látjuk rosszul ezt az egészet. Én megértem a szüleimet is, nekik se lehet könnyű, meg biztos nem jó érzés nekik se ilyet hallani, hogy elköltöznék, meg egyáltalán ez az egész vitasorozat biztos nekik se könnyű (már csak amiatt sem, mert ugye más a véleményük), de akkor is meg kellene érteniük, hogy nem élhetek itt örökké, meg azt is, hogy felnőttem és szeretném élni a saját kis életemet, nem azt amit ők parancsolnak. Ezt próbáljuk velük folyamatosan megértetni, de nagyon nem akarják felfogni, már arra is gondoltam, hogy vmi családsegítő akárkit kihívok vagy nemtom, és magyarázza el nekik, mert nekem már nem megy. Csak abból is a balhé lenne, hogy én minek hívogatok ide ilyen embereket. Egyébként a szüleim fiatalok (anyu 42, apu 43), ezzel nem az idősebb szülőket akarom bántani, csak eddig mindig azt tapasztaltam, hogy akinek fiatalabb szülei vannak azok engedékenyebbek, akinek idősebbek, azok kicsit konzervatívabbak. Nálunk ez pont fordítva van sajnos. Én meg túl modern felfogású vagyok hozzájuk képest ezek szerint. :(
2009. aug. 14. 09:33
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Sajnos tényleg nem korfüggő, egy másik témában már írtam az én szüleimről akik teljesen megértőek, és már 16 éves koromtól értékelték a véleményem, mindezt úgy, hogy én most 23 vagyok, ők mindketten 57 évesek. Jézusom de durva leírni :O :D

Náluk éppen az volt, hogy az ő beszűkült szüleikre nem akartak abszolút hasonlítani.

Nagyon felfogás kérdése a dolog, egy volt barátnőm szülei szintén fiatalok voltak, és egész hasonlót éltem meg velük, mint a Te párod most a tieiddel, mondjuk nálunk összeköltözési kérdés azért nem volt, de az apja részéről inkább hallgatagság és az anyja részéről a hiszti az mindig megvolt, meg a hattyú halála ahogy megpróbált bármit megbeszélni velük.

Én komolyan azt mondom, ha a barátod megteheti, hogy az elején az ő fizetéséből neki tudtok futni az önálló életnek, azonnal tiplizz otthonról, jogilag bármikor megteheted, és az érzelmi zsarolás se törjön meg, mert az a legönzőbb legszemetebb dolog a világon!

Ha tényleg szeretnek, úgyis érdeklődni fognak felőled, meg akarnak titeket látogatni, és jóban lenni, mert belátták hogy felnőtt a kicsi lányuk :)

Ha meg örök harag marad részükről, ne sajnáld őket, biológialiag a szüleid, érzelmileg semmiképp!

2009. aug. 14. 13:32
 15/16 anonim ***** válasza:

Most nagyon őszintén leírom neked mit csinálnék. Össze pakolnám a ruháimat fognám magam és lelépnék a barátomhoz.

Anyád nem tehetne semmit már nagykorú vagy. De az az egy biztos hogy feléjük se néznék amiért így csináltak velem ha a helyedbe lennék. Az egy dolog hogy felneveltek de a tisztelet és megértés neked is jár. Az olyan szülő aki így bánik a saját gyerekével és ennyi szenvedést okoz neki megérdemli hogy a gyereke többé rá se nézzen. Hidd el jó lennél még nekik ha majd öregek és betegek lesznek hogy adj nekik egy pohár vizet. Föl a fejjel és lépj le onnan.

2009. aug. 14. 15:49
 16/16 anonim ***** válasza:
Kérdezz meg egy pszichológust, hogy miért van ez.
2009. aug. 14. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!