Mit csináljak? Szemét vagyok?
Anyukám most kért tőlem 400 Ft, hogy vegyem magának cigit! Azt mondtam neki, hogy nincsen(pedig lenne)! Nagyon csúnyán köhög már 2 hónapja nem múlik el neki!
Most kicsit lelki ismeretfurdalásom van emiatt!
Csak az ő érdekében mondtam, másra szó nélkül adnék neki!
Inkább kísérd el orvoshoz. Ha kiderül miért köhög, lehet magától abbahagyja...
Hogy nem adtál neki pénzt, azt megértem. Én is utáltam, mikor a zsebpénzemet "elvették".
Ne érezd magadat emiatt szemétnek. A párom miattam kezdett el leszokni a cigiről, eleinte ha boltban voltunk és nála éppen nem volt pénz ő is sokszor megkért, hogy vegyek neki egy doboz cigit, nemet mondtam. Ha cigizni akar, akkor ne az én pénzemet herdálja el erre a baromságra, majd ha lesz saját pénze, szépen lesétál a boltba és vesz magának, amit akar.
Neki soha nem mutattam, de a lelkem mélyén engem is megviselt, hogy ilyen határozottan kiálltam mindig az elveim mellett.
Mára viszont eljutottunk odáig, hogy heti 1-2 szálat szív csak és ez nekem nagy eredmény. (persze ő akart leszokni, nem kényszerítettem)
Anyukádat pedig mindenképpen vidd el orvoshoz, abszolút nem biztos, hogy a dohányzás váltja ki belőle ezt a köhögést, így nem is fogja megoldani a problémát, ha most pár napig nem gyújt rá!
Szerintem is kedves tőled , hogy aggódsz.
Én mondjuk adtam volna neki, de beszélnék vele mindenképp, hogy hagyja abba ÖNSZÁNTÁBÓL és menjünk el együtt az orvoshoz a köhögésével.
Én értem a jó szándékod, de a függőség rossz dolog.
ha van annyi pénzed, vegyél neki elektromos cigit, és mondd, h amíg el nem múlik a köhögése, addig szívja azt. max pár szál rendes cigit naponta mellé.
nem vagy szemét, bár anyud biztos szomorú lenne, ha kiderülne, h hazudtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!