Tényleg szemét vagyok?
Mert nagyanyád egy megkeseredett vénasszony és unatkozik. Nem tudsz vele mit csinálni.
Nem vagy szemét.
Azért mert idős és gondolom unatkozik. Főleg ha egyedül él. Igényli a társaságot, vagy csak azt, hogy valaki beszélgessen vele, érdeklődjön róla.
Az én mamámnak nincs telefonja mert képtelen kezelni. Én most felköltöztem 2 hónapja Pestre, így 70 kilométerre költöztem tőle. Előtte hetente 2x jártam hozzá. Most képes nekem minden héten levelet írni ami kb. 3 mondatból áll. Ilyenek az idősek. :) :) De én imádom a nagyimat! :)
Azt kell megértened és átlátnod hogy neki te vagy a nap eseménye. Ha tud rólad, ha beszélhet veled. Egész nap körülötted forog az agya, már 100x gondolt rád mire egyszer beszéltek.
Ráadásul a kocka fordult, már nem te kapsz tőle biztonságot mint eddig, ezt ő szeretné tőled megkapni, még ha nem is meri neked ezt kimondani.
De szeretnéd a te helyedben lenni, csak még egyszer csak egy mondatott beszélni a nagymamámmal, de már 10 éve nem tehetem meg.
24L
Az olyan válaszoknak mint 6-osé szerintem nem sok értelme van. Fölösleges a kérdezőbn lelkiismeretfurdalást kelteni.
Úgy gondolom, csak az őszinteség segít. Mondd el neki, ami zavar és nyomja a lelkedet. Tapasztalat, hogy csak ez működik. Még ha fenn is akad rajta először, el kell fektetni a játékszabályokat. Hajrá!
Ha idegesít a nagymamád akkor találkozzál és beszélj vele kevesebbet, akkor majd megtanul jobban értékelni. Egy héten elég ha egyszer hívod pár percre és egy hónapban egyszer meglátogatod.
Szüleim tényleg rendesek, családi házukban külön lakásban laktam 28 éves koromig, de néha azt éreztem, hogy mindenbe beleszólnak, egy kicsit hülye-gyerekként kezeltek.
Mostanában kb. havonta egyszer látogatjuk őket, hetente max. 3-szor beszélünk pár percet, és ez így teljesen jó, mert így mindenki becsüli a másikkal töltött időt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!