Nálatok hogy telik a karácsony? Mi az, amit a legjobban szeretsz benne?
Bocsi, de azzal kezdeném, hogy a kérdésem azokhoz szól, akiknek tényleg jól szokott telni az ünnep. Tehát olyan válaszokat nem kérnék, hogy egyedül töltöm, meg sehogy mert nincs családom stb. Bocsi.
Nekem a kedvenc ünnepem :))) a legjobb rész nálam az, mikor ülünk a nappaliban, és épp szaloncukrot fűzök :D igaz órákig tart, meg az ujjam is úgy néz ki utána, mintha megégett volna, de akkor is imádom. Olyan klassz, mikor mind ott vagyunk a nappaliban, a kandallóban ég a tűz, a fát meg együtt díszítjük.
A készülődés adventtől kezdve, és maga a karácsony este, az ajándékbontás. Általában vannak fix kaják és van egy ami mindig más. A vacsora az ajándékbontás utén van, este 7 körül. Fix kaják:
-svéd gomba
-kocsonya
-ananászos csirkemell
-kukorica saláta
-görög saláta
Most több nem jut eszembe de van még.
15/f
Előző vagyok:
És még az hogy ilyenkor 6-an vagyunk Anyukám, Apukám, Nővérem, Nagypapám, Nagymamám és én. A nagymamám nem lakik velünk, őt este hozzuk el.
Jaj ez nagyon szép :) nálunk nem vallási alapú, senki nem vallásos, de ettől függetlenül a tiédet is ugyanolyan szépnek találom, mint a miénket :)
Nálunk úgy van, hogy olyan 6-7 között vacsizunk, ez elég sokáig tart, de legtöbbször anyumra kell várni, mert nagyon lassan eszik meg 2x annyi adagot, mint mi hárman (a testvéreim) együtt :D szóval egy idő után már így szugeráljuk, hogy kicsit siessen, mert bontanánk a vacsora előtt odacsempészett ajándékokat :D bevonulunk, mindenki mondja, hogy kinek melyiket szánta és akkor bontás :D én próbálom szépen kinyitni, mert sajnálom azt a szép csomagolópapírt ,de pl apum az fogja azt letépi, amit olyan nagyon gonddal bajjal becsomagoltam neki :D mert mindenki más ajándékát én csomagolom, csak a sajátom nem :P akkor úgy együtt van a család, esetleg berakunk vmi közös filmet (pl Muzsika hangja nálunk nagy klasszikus) eszünk sütit meg ilyenek :D nagyon imádom.
Amióta az eszemet tudom imádom a karácsonyt, a feldíszített fa, gyertyák, mézeskalács és bejgli illatok, hmmm. :)
Tavaly óta változott a program, mert összeköltöztünk párommal így a mi menetrendünket írom le.
Általában 23-án csomagoljuk be az ajándékokat, majd 24.-én előkészítem a vacsorához szükséges dolgokat, közben sütök (mézeskalács, diós-mákos bejgli, havas kifli, idén majd még sütök plusz hozzájuk valamit), amikor időm lesz akkor feldíszítjük párommal a fát, 7 körül vacsorázunk, majd átadjuk egymásnak az ajándékokat. Film nézés, pihengetés, forralt borozás.
25.-én ebédre megyünk anyáékhoz, ott leszünk kb. 6 óráig, utána anyósomékhoz megyünk ott vacsora.
26.-án megyünk sógornőmékhez, átadjuk az ajándékot a kereszt fiúnknak, beszélgetés majd megyünk haza.
Az ajándék vásárlás nálunk nem teher, szeretjük megajándékozni a szeretteinket.
Általában novemberben kigondoljuk, hogy ki mit fog kapni, így nálunk nincs az őrült rohangálás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!