Komolyan be kell számolnom anyámnak az anyagiakról?
19éves lány vagyok, még itthon lakom, ugye bankszámlára jön a fizum. És már az elején letisztázták velem a szüleim hogy nem kérnek a pénzemből semmit, nem kell semmibe beleadnom csak építgessem az életemet és gyüjtügessek pénzt magamnak.
Ma jött meg a fizum anyám mindig kérdezgeti h mennyi és h mennyi pénzem van még stb. Nagyon idegesítő, fateromat nem érdekli de anyám már zavar. Ma nem akartam neki megmondani és besértődött h én többet akkor hozzá ne szoljak meg ilyenek. Komolyan mindig tudni akar mindent a pénzemről nagyon zavaró....szerintem ez magányügy. engem sem érdekel hogy nekik mennyi pénz van a számlájukon
ha már nem kérnek semmit sem h fizess pedig otthon lax
akkor ennyit viszonozhatnál h elmondod h 120 000.- kaptam és ebből 40000.-megy lekötésre a többi megélhetésre pl telcsiszámla téli kabát ebéd a melóhelyen
szerintem tök rendes tőlük h eltartanak mikor van saját fizud
gondolom anyukád nem szeretné h elköltsd az összeset hanem legyen tartalékod ha elmész tőlük pl albiba vagy máshova lakni
szerintem még arra is kíváncsi h be tudod e osztani amit kapsz azért 19 évesen még sokan szórják a pénzt feleslegesen
én nem értem, hogy miért ez a titkolózás a pénzzel kapcsolatban. mi simán dumálunk erről barátaimmal is, nem hogy a családommal. szerintem tök természetes, hogy az embert érdekli az ilyesmi. ki milyen munkáért mennyit keres.
az, ha bele akarna szólni abba, hogy mire költesz az azért más. bár itt szerintem valami joga erre is lenne. mert nyilván nem azért tartanak el, hogy elkúrd a pénzed valami baromságokra. hanem, hogy talpra állj egyedül. és ha keresel annyit, hogy ez már megvalósítható, akkor meg tényleg klassz dolog lenne valamivel beszállni esetleg.
#4 azért ne essünk már túlzásokba. számla amire anyuka is rálát azért az már tényleg túlzás.
szerintem csak az a gond, hogy kérdező, valamiért nem bízik az anyjában, valahogy rosszat feltételez róla. biztos ilyen birtokát féltő gondolatai vannak, hogy anyám biztos azért kérdezni, mert pénzt akar. pedig ez lehet nem így van. és ha így is van akkor is meglehet beszélni. nyilván örökre nem fogják eltartani.
Örülj neki, hogy csak megkérdezi és nem elkéri. Az én anyám már az elején kikötötte hogy a fél rezsi költséget nekem kell állnom. Mondom jól van rendben ez természetes dolog...Aztán jött az hogy a fizum 70%-át tegyem le az asztalra...
Szóval az enyém is lehetne inkább csak érdeklődő.
Én simán megmondom hogy mennyi van rajta, és mennyit b*sztam el, ha olyan dolog ami nem személyes vétel volt, akkor tök mindegy
20/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!