Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan is kellene kezelnem...

Hogyan is kellene kezelnem hogy most már ezt terjeszti rólam másoknak?

Figyelt kérdés

19éves lány vagyok van egy 3éves unokahúgom, bármiről beszélünk anyámnak nincs más témája már 3éve csak a gyerek, nagyon zavar mostmár.

Az elején érthető volt kicsi stb, meg oké beszéljen róla, de ha átjönnek a rokonok vagy bármi csak erről tud beszélni.

Aranyos a gyerek énis játszom vele meg szeretem, de nem hiszem hogy ennyire kéne ezen lovagolni. Esküszöm naponta meghallgatni vagy 2naponta már idegesítő.

Ha mondom hogy ne haragudjon d eezt a sztorit már hallottam leordit hogy én féltékeny vagyok. Egyszerűen nem érti meg hogy számomra már unalmas ez, de sokszor már fateromat is zavarja hogy csak erről tud beszélni.

Most mindenkinek azt hireszteli hogy féltékeny vagyok a gyerekre mert nekem figyelem kell és sajnálom a gyerektől meg ilyenek... komolyan már a hajamat tépem. Még nekem megalázó amiket terjeszt holott ő nemérti meg hogy mindössze már unom ezt hallgatni.

Mégis mit válaszoljak neki ha ilyeneket mond mindenkinek, rokonoknak, idegeneknek rólam, hogy féltékeny vagyok, és hogy utálom a gyerekeket többek között az unokahúgomat is és én gyerekellenes vagyok és soha se akarok gyereket mert gyűlölöm őket... :OOO azért ezek már a képzeletének a szüleményei... Csak mert szólni merek hogy ez már beteges amit csinál.

2012. nov. 9. 19:59
 1/7 A kérdező kommentje:

ha itt vannak a gyerekkel tesómék elvonulok vele játszani, de ha én rászolok a gyerekre rám legalább hallgat pl multkor is majdnem összetörte magát mert felmászott az üvegasztalra,én láttam meg elsőnek mert a gyerek egyedül volt a szobába úgy rohantam oda, tökre megijedtem h leesik.

erre ő is megijedt és elkezdett sirni na akkor én voltam a szemét hogy miattam sír a gyerek. És hogy én mindig rászólok és én vagyok a szemét mert utálom:OOOO Bocs hogy néha mondom h ezt meg azt nem szabad, vagy nem vagyok birka hogy hagyjam hogy összetörje magát, persze anyám mindent enged neki, sokszor törik a pohár, tányér, bögre mert a gyereknek azt is szabad mert kiveszi és elejti vagy eldobja...

2012. nov. 9. 20:04
 2/7 anonim ***** válasza:

1. mosolyogsz egy jó nagyot, Legalább van téma amin csámcsoghatnak

2. Minden unalmas dumánál fel lehet állni, és ott lehet hagyni a beszélgető partnert, Nem baj ha magában beszél, de legalább nem neked mondja.

2012. nov. 9. 20:06
 3/7 A kérdező kommentje:

én is voltam kicsi, de nekem nem volt ennyi minden megengedve, sosem vertek a szüleim de emlékszem hogy 1x-2x apám rámcsapott, vagy kiabáltak velem és tudtam hogy az gázos és nem szabad. Nem értek egyet a testi fenyítéssel de ők szóba se nevelik a gyereket.

Szóval mindenkinek mondja anyám h "féltékeny a gyerekre az eszem megáll sajnálja tőle a szeretet. Nevetséges, meg utálja is a gyerekeket...nem tűri meg őket maga körül" stb. tiszta ciki nekem ég a pofám, hogy ilyenkor nagyra nyilt szemekkel néznek rám...

2012. nov. 9. 20:07
 4/7 anonim ***** válasza:
Amikor az én anyám beszél valami fárasztó hülyeségről és nem tudom vele megértetni, mi a bajom, felállok, adok neki egy nagy puszit, és mosolyogva odébb megyek.
2012. nov. 9. 20:10
 5/7 anonim ***** válasza:
megértelek dettó ugyanez csak unokaöcsive.. engem már nem érdekel, én is szólok neki néha hogy anya ezerszer hallottuk ... de ő nekem megmondta hogy más anyának lenni meg más nagymamának, azért lehet neki sokkal többet. számomra ez fura mert a saját nagyanyámnál kevés szigorúbb ember van, de hát ez van. tényleg nem nagyon lehet mit tenni, két füled van egyiken be...
2012. nov. 9. 20:13
 6/7 anonim ***** válasza:

jaj én is ideges vagyok hogy folyton csak a gyerek a téma ögyöbögyö... és semmi, tényleg semmi másról nem tudnak beszélni, ugyanez van.

én kifejlesztettem egy módszert, hogy vagy terelem a szót egy olyan témára amiről tudom hogy előtte nagyon érdekelte a szülőt vagy ha nem működik akkor hirtelen eszembe jut valami amiért "sietnem kell", egy vészhelyzet egy barátnál meg hasonlók, és kimentem magam a társaságból.

Nem bántom meg őket, neveljék a kissrácot ahogy akarják.

Nálam is vannak törékeny dolgok, de oda nem is engedem, ha látom hogy megindul felé akkor hirtelen "jaj mutatok valamit" "jaj itt egy fincsi kekszecske, kérsz" -gyorsan megállítom, elnavigálom.

de néha tényleg fárasztó szó nélkül lenyelni a m.arhaságaikat

2012. nov. 10. 02:23
 7/7 anonim ***** válasza:
Mondd ezt: Anya nagymamának meg nagynéninek lenni két különböző dolog! Én még az anyaságra készülök, ami ugye felelősséggel jár, ti is szigorúan neveltetek minket. Majd ha nagymama leszek én is tutira elkényeztetem az unokámat, de az még messze van..(Mosolyogva mondd és nyugodtan) Mindig említsd meg ezt, ha a jelenlétedben panaszkodik rád, akkor az ismerősöknek is derengeni fog, mi az ábra.
2012. nov. 10. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!