Nem merek egyedül aludni, hogyan szánjam rá magam?
Mitől félsz?
Az égvilágon semmi okod nincs rá. Édesapád meghalt, elment, nincsen már itt, de még ha valami módon hiszünk is abban, hogy a halottink látnak minket, ártani nem tudnak, nem is akarnak nekünk.
A szobád biztonságos. Ugyanannyira, mint Anyukádé. Te már a saját szobádba tartozol, ott kéne aludnod (mintegy 13 éve).
Ez mindössze egy rossz szokás. Ha minden este ott fekszel le a saját ágyadban, akkor majd megszokod.
2012. nov. 4. 21:25
Szia. Pontosan mitől félsz a saját szobádban? A gondolataidtól, vagy attól, hogy egyedül vagy? Megértem, hogy mostmár önállósodni szeretnél, külön szobát, külön kis világot magadnak, ennek pont itt az ideje 14 évesen. Nem tudom, összenyilik e a szobád anyukád szobájával, de kezdetben hagyhatnád nyitva az ajtót a szobák között... vagy hagyd nyitva, anyukád legyen a másik helyiségben a szobád mellett, égjen egy kis lámpa, stb.. próbálgatni kell, melyik módszer lenne jobb. De biztos lesznek akik a drasztikus módszert javasolják, költözz át a szobádba, és puff, csukd be az ajtót és próbáld ki az egyedül alvást. Ne félj tőle amúgy, minden dolog csak addig szokatlan mindnekinek, amig meg nem szokja! :)
2012. nov. 4. 21:25
Ne aggódj, ott se leszel egyedül.
2012. nov. 4. 21:31
Kérd meg Anyukádat míg el nem alszol menjen a szobádba, legyen veled. Később meg csak bekísér, váltotok pár szót aztán könnyebb lesz. Ideje tényleg egyedül aludni, mert később már rosszabb lesz. Mit fog szólni majd 2-3-4 év múlva az udvarlód, h még Édesanyáddal alszol?
Addig aludj egyedül míg teheted! Én is utáltam egyedül lenni éjjel, de szüleim sosem engedték, h náluk aludjak. Most meg már, h 6 éve ban párom 3 éve minden éjjel vele alszom, kívánom, h bárcsak kicsit egyedül alhatnék!
24/N
2012. nov. 4. 21:31
Esetleg próbálj meg valami nagy plüssöt magad mellé tenni, és aludj avval és máris nem leszel egyedül.
2012. nov. 4. 21:34
6/11 A kérdező kommentje:
Igazából fogalmam sincs hogy mitől félek.AMúgy kiskoromban egyedül aludtam(szerettem is egyedül lenni)csak most valahogy nehéz rászánni magam a külön létre.Amúgy az első válaszolónak:tudom hogy elment de még nem nagyon tudom ezt feldolgozni hiszen alig ismertem(még a hangjára sem emlékszem)A másodiknak pedig:köszönöm szépen nagyon sokat segítettél..amugy a szobám nincsen összemyitva az övével de majdnem egymás mellet van a kettő.:D
7/11 A kérdező kommentje:
Ksözsönöm mindenkinek a választ :D
Vágj bele és élvezd a félelmet. Ingyen horror valódi fenyegetés nélkül :)
2012. nov. 4. 22:39
Ha 8 éve nem tudod feldolgozni egy olyan ember halálát, akire nem is emlékszel, el kellene menned pszichológushoz. Ő segítene a különalvásban is.
2012. nov. 5. 00:22
10/11 A kérdező kommentje:
Jartam pszichológushoz,és nagyon sokat segített nekem.De emlékeszem rá,csak a hangjára nem emlékszem(rosszul fogalmaztam bocsi)
Kapcsolódó kérdések: