Szerintetek hány generációnak kell még felnőnie ahhoz, hogy elérjük azt a felfogást, hogy nem minden a nő dolga otthon?
Hát nem tudom, nekem a benti ezerszer könnyebbnek tűnik.
Itt a mosogatógép, 2 perc alatt be és ki pakolok, itt a mosógép, ami szintén, itt a szárítógép. Na most ez kemény napi 15 perces meló volt.
A porszívózás, ha nem gőzölök szintén napi fél óra.
Felmosás felsöprés megint fél.
Miért fáj ez valakinek? Régen nem csodálom, hogy mindenki húzta a száját, hogy sok a meló, amikor kézzel mostak meg felmázolták a padlót és egyebek, de így tényleg röhej, közben nézem a TV-t, vagy szól a zene és észre sem veszem már régen végeztem, de mire kikecmergek a málnásból..na az nem 10 perc :D
A főzés pedig akármennyire is jó dolog, nem divat manapság, még az sem főz, akinek kicsi gyereke van, csak eszi a mirelit kaját, meg minden izét. Nem olvas a gyerekének, mert egyszerűbb leültetni a számítógép elé.
Akkor megint csak miről beszélünk???
A fejlődés megkönnyítette mindenki dolgát, és ahelyett hogy élnének vele és arra szánnának több időt, amire kellene, még inkább lefaragnak mindenből. Én ezzel nem tudok egyetérteni.
Na igen és itt lógnak, a TV-ben meg az megy, hogy olvass a gyerekednek, mert már erre sem képesek.
Én ilyenkor nem azon gondolkozom, hogy mit kellene a férjemnek csinálnia, hanem elsősorban azon, hogy merre tartunk, ha már ez a minimum sem működik.
Ha a mai nőknek is úgy kellene a házimunkát végezni, gépek stb. nélkül, mint régen, akkor meghalnának. Otthon vannak a gyerekkel, mégsem jut idejük semmire.
Be kell osztani az időt, megszervezni a munkájukat, a gyereket nem kell elkényeztetni, akkor nem rinyálnának annyit.
Tisztelet a kivételnek. Ismerek néhány anyukát, aki kisbaba mellett is ellátja a házimunkát, és jut ideje fodrászra, szórakozni is.
Persze, ez rájuk ugyanígy igaz, de én elsősorban azokra gondoltam, akik GYES-en, GYED-en vannak.
Nekik olyankor én úgy gondolom ez a dolguk, de ezt sem teljesítik, mert egész nap őket olvasom itt, fröcsögőbbnél fröcsögőbb marhaságokkal.
És akkor még fel vannak háborodva, ha a párjuk nem segít.
Ezeknek én sem segítenék.
Mondom ezt nőként.
14
nem gondolod,hogy kicsit a sarkadra kéne állni és követelni,hogy segítsen?
16
akkor sem a nő dolga minden. úgy jön le a mondandódból,hogy akkor is a nő feladata minden csak szervezze meg. ez a szánalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!