Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet megkönnyíteni,...

Hogyan lehet megkönnyíteni, hogy egy gyerek elfogadja az apukája új feleségét és a testvéreit?

Figyelt kérdés
12 éves
2012. nov. 3. 17:52
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nem, de ettől még tudomásul kell venni, hogy igenis vannak hatásai, akármit is mesél be magának akárki.

Biztos süket duma, de én saját magamon tudom, hogy nem.

Egyébként én nem válásról beszéltem, hanem gyerekvállalásról, de ha akarod nagyon szívesen megmutatom egy ismerősömet, akinek elváltak a szülei. Meg akárkit, aki csonka családban nőtt fel.

Csak az nem látja, hogy mi a helyzet, aki nem akarja látni.

2012. nov. 3. 19:19
 12/12 anonim ***** válasza:
Nekem is elváltak a szüleim, mégsem érzem, h csonka családban nőttem volna fel. Örülök, h szétmentek annak idején, mert nem tudtak együttműködni. Ha együtt maradnak, talán rosszabb lett volna mindenkinek. 6 éves voltam, fel tudtam dolgozni, nem lettem kevesebb. Vannak ismerőseim, akiknél a szülők együtt vannak, és egyáltalán nem boldogabbak, sőt. Sztem nagyon fontos, h a gyereknek elmagyarázzák a helyzetet, apránként szoktassák hozzá, legyenek nagyon türelmesek. A kérdező helyzete már eléggé előrehaladott, de sok közös programmal, közös élményekkel, a problémák megbeszélésével biztos lehet változtatni.
2012. nov. 5. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!