Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet megkönnyíteni,...

Hogyan lehet megkönnyíteni, hogy egy gyerek elfogadja az apukája új feleségét és a testvéreit?

Figyelt kérdés
12 éves
2012. nov. 3. 17:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
60%
Sehogy. Az csak egy rossz duma, hogy a felnőtt ember akkor vált családot amikor csak akar. A gyerek biztonságérzete egy életre sérül, lehet magyarázni a toleranciáról meg a gyerek rugalmasságáról. Ha szerencsétek van idővel javul a kapcsolat, ha nincs meg ez van.
2012. nov. 3. 17:55
 2/12 anonim ***** válasza:
59%

12 évesen már értheti ha elmondjátok neki a dolgokat.

Ti nem jöttetek ki ezért ,hogy jobb emberek legyetek, külön kellett mennetek, ettől függetlenül mindkettőtök szereti őt.A 3. személy meg nem betolakodó.

Baja nem lesz, nekem se lett , hülyeség csak gyerek miatt együtt maradni, az csak jobban árt a gyereknek, mint ha a szülők kétfelé vannak.

2012. nov. 3. 18:02
 3/12 anonim ***** válasza:
38%
Egyszerűen nem kell addig harmadik személyt bemutatni, főleg nem további gyerekeket míg a gyerek a saját tempójában fel nem dolgozza, hogy anyu-apu külön van. Ha lecseng nála az ijedtség, szomorúság, látja, hogy tényleg mindkét szülő ugyanúgy szereti továbbra is, majd eljön az ideje a harmadiknak is. Szó nincs arról, hogy együtt kellene maradni, csak figyelembe kellene venni a legsérülékenyebb szereplőt, a saját gyereket.
2012. nov. 3. 18:07
 4/12 A kérdező kommentje:
A harmadik személy 5 évvel a válásunk után lett bemutatva. A gyerekek később születtek.
2012. nov. 3. 18:09
 5/12 anonim ***** válasza:
53%

Az elsőnek igaza van.

A gyerekről mindenki azt mondja, hogy begyógyulnak a sebei, gyorsan regenerálódik. Süket, hülye duma, Pont ezek az élmények maradnak meg.

Nekem például annyira jó volt a testvér, hogy soha az életben nem lesz gyerekem, mert a mai napig futkos a hideg a hátamon, ha gyerek témáról van szó.

2012. nov. 3. 18:48
 6/12 anonim ***** válasza:
16 vagyok, 10 éves voltam mikor elváltak a szüleim, "új apukát" 12 évesen kaptam, de még 10 éves voltam amikor be lett mutatva nekünk. Azóta együtt élünk vele, van egy féltesóm akit magamnál is jobban szeretek, viszont az "új apukát" meg tudnám ölni... De elviselem mert anyu szereti és boldog vele. De az az időszak, mikor anyuék elváltak, és pár hónapra rá már másik volt az a személy, aki úgymond férfi a házban. Szerintem sok dolog ennek a kihatása.. amit most nem ragoznék. Magyarul: igen is sérül a gyerek, sőt ő sérül a legjobban, mert ha a szülők elválnak, akkor végül is megszabadulnak egymástól, nekik jó, a gyerekre meg senki nem figyel..
2012. nov. 3. 18:59
 7/12 anonim ***** válasza:
Tehát úgy lettek az újabb gyerekek, hogy tudtátok, az első gyerek tiltakozik a helyzet ellen? Akkor el kell fogadni a reakcióját, valószínű érzékenyebb a lelke mint hittétek. Az ilyen típusú ember lehet, hogy felnőttként sem akar majd hozzátok tartozni. Remélem, ennyivel megússza, nem lesznek komolyabb következményei a saját jövőjére nézve.
2012. nov. 3. 19:00
 8/12 anonim ***** válasza:
bocsi, elfelejtettem befejezni a mondatot: tehát " ...aki úgymond férfi a házban, nagyon megviselő volt."
2012. nov. 3. 19:00
 9/12 anonim ***** válasza:
47%

ma 18:48

a tietek a süket duma. Maradjon együtt akkor a összes rossz házasság, hagy lássa a gyerek, hogy kell meghunyászkodni és leélni egyetlen szar életet.

2012. nov. 3. 19:15
 10/12 anonim ***** válasza:
Olyat hol látsz, hogy maradjon együtt a pár akkor is ha szar a kapcsolat?
2012. nov. 3. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!