A párom munkatársának hívalkodó öltözetét el kel, hogy tűrjem?
két éve élünk együtt ,a párommal gyereket tervezgetünk .. mégis igen kinos helyzetben érzem magam ,amikor az irodájában néha felkeresem .. a koléganője dekoltázsrésze dominál a tekintete helyett ..
férfi kollégáinak napi vicelődés témája ez .. lehet nekem arra igényem ,hogy a párom megbeszélje ezt vele? kértem őt de konfrontálódni nem akar ... azt mondja ,őt nem zavarja és nem érdekli .. csak engem .. nos lehet ezt valahogy megoldani vagy csak én vagyok ennyire kritikus....
Jézusmária, hol élsz te...
Az én kollégám 2 m magas, széles vállú, izmos pasi, gyakran van nyáron izomtrikóban. A párom még soha nem tett megjegyzést arra vonatkozóan, hogy esetleg bejönne nekem, pedig ő nem 2 m, csak éppen NORMÁLIS!
Egyébként mit gondolsz, azért mert a pároddal gyereket terveztek, az összes nő a munkahelyén garbóban fog dolgozni?
Ez két kérdés, két válasz jár:
1, El kell tűrnöd.
2, Te vagy "túl kritikus". (Féltékeny.)
Másokon nem változtathatsz, főleg nem ismeretleneken erőszakkal. Te változhatsz. Ha jobban bíznál magadban, a saját értékeidben, helyére kerülnének a dolgok. Az önértékelés ezért fontos. Aki nem bízik magában, az másokban sem tud. Ahogyan Te féltékeny vagy a párodra, az azt jelenti, hogy nem tartod elég jónak magadat, így reálisnak látod a veszélyét annak, hogy a srácot egy mély dekoltázs elcsábítja. Ennek az a nagy veszélye, hogy önbeteljesítő jóslat, vagyis sanszos, hogy így is lesz. Már csak ezért is megérné változtatnod ezen.
Az önértékelés fokozatai nagyjából a következők:
Én nem vagyok OK, de a többiek sem!
Én nem vagyok OK, bezzeg mások igen!
Én OK vagyok, de a többiek nem!
Én OK vagyok,és a többiek is!
Akinek nincs túl nagy problémája saját magával, az el tud jutni a 4. fokra, ami a kívánatos az emberi kapcsolatokban. A többiek a problémájuk jellegétől függően a másik három állapot valamelyikében vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!