Az én terveimet valósítsam meg, vagy a szüleimnek feleljek meg?
Figyelt kérdés
Megvolt a felvételi, felvettek egy elég nívós egyetemre,de nem oda,ahova én szerettem volna. Nagy dilemma, hogy ilyenkor mit tegyen az ember. A szüleim azt mondták,rám bízzák a döntést.Apun viszont csak azt látom,azért van oda,hogy a lánya egyetemre fog járni, és kész.Régebben is,fogalma sem volt milyen tagozatba járok,mi az osztályom betűje,semmi,de elmondhatta gimnáziumba tanul a lányom,az egyik legjobb suliban. Részéről itt bezárul az egész. Anya vészmadár,aki hatalmas szégyennek éli meg,hogy nem oda vettek fel,amit elsőként megjelöltem,mert neki magyarázkodni kell majd.Engem nem érdekelnek ezek a külsőségek,nehogy egy 13. senkinek magyarázkodjak,miért így élem az életem(értem ezt a sok rosszakaratú,pletykás emberre,akiknek nem jött össze az életük) Igazság szerint,én nem akarok erre a szakra elmenni, nem motivál benne semmi,ragaszkodok az elképzeléseimhez. De ugye lutri az egész,újra szeretnék érettségizni,és ha mégsem vesznek fel jövőre sem? Újra hallgathatom a szüleimet, ők megmondták. Pedig évközben dolgoznék, vagy arra is gondoltam,valami szakmát elvégzek, érdekel a szakács,cukrász dolog, és mégis lenne valami a kezemben. Halaszthatok is,így jövőre ugyanezt elkezdhetem,ha nem vesznek fel. De ők ott tartanak,hogy elmegy 1 évem. Igaz,de megpróbáltam,és lehet a következő 20-at úgy élem majd,ahogy szerettem volna,mert ezen múlik. Nehéz velük dűlőre jutni, nem értenek meg. Mit tehetnék? Vagy valóban higgyek abban,hogy a sors ezt szánta,és nyugodjak bele? Összegezve,szerintem nem bíznak bennem,hogy képes vagyok rá,mindenki más jobban mellettem áll,és próbáltam már ezt megbeszélni velük,sikertelenül.2009. aug. 10. 17:53
11/16 anonim válasza:
Az élelmiszermérnöki fényévekre van a gyógyszerészetitől. Ha ez az álmod ne add fel. Próbáld újra. Hiszem, hogy ha nagyon akarod, sikerül. Soraidből úgy tünik jó tanuló vagy. Szedd össze magad, jelentkezz újra.:))
12/16 anonim válasza:
Utolsó vagyok: addig is dolgozhatnál a leendő szakmád közelében, hogy beleláss a hétköznapokba. Sok sikert!
13/16 anonim válasza:
beszélgess a szüleiddel,ha nekik esélyük nyílt volna egy álmuk vagy AZ álmuk megvalósítására biztosan örültek volna.viszont ez a Te életed.a Te álmod,amit megtudsz valósítani tedd meg. a szüleid igazán büszkék lehetnek majd hogy olyan gyerekük van,akinek valóra vált egy álma.
14/16 anonim válasza:
Ne add fel a gyógyszerészetit. Én elpiszmogtam három állami félévemet, mikor rájöttem, motoszkált már a kezdés előtt is bennem, de hát jó lesz ez, megfelel ez stb. Aztán csak rájöttem, hogy mégis jobb lett volna állatorvosnak menni. Na az már az életben nem leszek, mert sosem lesznek millióim a tanulásra... úgyhogy ez van most.
Egyébként, ha dolgozol egy évet, az még lehet jó is lesz, mert utána lehet jobban értékeled, hogy tanulhatsz. :)
15/16 anonim válasza:
azt mondtak, Rad bizzak a dontest. elj vele. en elkovettem azt a hibat, hogy szuloi nyomasra elpazaroltam 2 evet az eletembol valamire, amihez semmi kozom es cseppet sem erdekel...2 felevet egymas utan ugyis passzivaltathatsz az egyetemen, ha ennyi ido alatt nem talalsz valamit, amit jobban szeretnel, akkor meg mindig visszamehetsz. hidd el, ha most nem allsz ki Magadert es azert, amit szeretnel, kesobb csak sokkal nehezebb lesz. en belekerultem ebbe, es nagyon ki tudja kesziteni az embert. a szakacs/cukrasz pedig szerintem szuper munka, en kulfoldon elek jelenleg es egyfolytaban keresik oket most is :) szoval hajra, es ne hagyd, hogy befolyasoljanak!!!
16/16 anonim válasza:
nos, okosat nem tudok mondani, mert azt neked kell érezned mit szeretnél valójában. de egy példa a hugom, aki utolsó éves az állatorvosi egyetemen, amit nem is az anyanyelvén tanul. már 5 éves kora óta az állatorvos szeretett volna lenni. középsulinak egészségügyit fejezett így szakmája is volt, azután magyarországon befejezte a nulladikat de ott nem jutott be az egyetemre. így itthon megpróbálta és az akarata megvolt, felvették állami támogatással, és időre fejezett minden évet. persze ehhez az elszántság kellett, és nagyon nagyon sok óra tanulás. hamarosan valóraválik az álma és fejezi az egyetemet.szóval sok sikert, és ne felejtsd el, EZ A TE ÉLETED!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!